Skip to content
5 reacties
704 weergaves

trip kwam ineens terug

hoi allemaal!

ik heb gisteren voor het eerst speed gebruikt, de laatste dosis die ik nam was om 6 uur smorgens en rond kwart over 9 ging ik mijn bed in, heb alleen helemaal niet geslapen.

ik kwam rond 13:00 uit bed met best wel een speedkater, depri, moe maar biet kunnen slapen, misselijk en hoofdpijn enzo. nou heb ik pas rond 16:00 wat gegeten, een broodje appelstroop en een cup a soupje.

het rare is dat na dit eten ik ineens weer grote pupillen kreeg en daarna ook de rest van de effecten van de speed, van mijn kater was niks meer te bekennen.

hoe kan het dat zo lang na mijn laatse dosis ik ineens weer begin te trippen? ligt het aan wat ik gegeten heb? is dit niet te verklaren? ik weet t niet meer.

19 jaar
2 maanden geleden

5 Reacties

  • Dat lijkt mij ook. Om 6u de laatste dosis, dan is het normaal dat je zo opgepept bent dat je niet kan slapen :-)

    22 jaar
    1 maand geleden
  • j22, volgens mij heb ik best veel gehad, te veel eigenljk. denk dat t daar aan ligt

    19 jaar
    1 maand geleden
  • Zucht. Zo jammer toch dat sommige mensen hier schaamteloos feiten en fabels door elkaar kunnen gooien. Als student geneeskunde zie ik dat ook tijdens mijn stages, zo veel patiënten menen het veel beter te weten dankzij dokters Google en AI, maar beseffen niet hoe fout die informatie vaak is. Om te beginnen klopt het niet dat drugs zoals voedsel opgeslagen worden in het lichaam als soort van reserve. Sommige stoffen kunnen zich wel in het vet ophopen, maar het vrijgeven ervan op zo'n directe manier komt eenvoudigweg niet voor.
    De bewering dat je jaren na het gebruik van LSD opnieuw zou kunnen "trippen", is een overdreven en ongefundeerde claim. Flashbacks kunnen voorkomen, maar zijn zeer zeldzaam en niet vergelijkbaar met een volledige trip.
    Je suggereert dat mensen met een drugsverleden altijd een groot risico vormen. Dit is een stigmatiserende houding. Veel mensen herstellen van drugsgebruik en leiden daarna een stabiel en verantwoordelijk leven.
    Hoewel drugs zeker wel schadelijk kunnen zijn, varieert de uitwerking ervan sterk per drug, frequentie van gebruik en dosering. Niet alle drugs hebben dezelfde effecten op de hersenen of leiden tot hersenbeschadiging.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Een deel van de drugs worden net als een deel van je voedsel in je lichaam opgeslagen als "reserve". Dus als je daarna in je reserves moet tasten bij zwaardere inspanningen, stress, of bij gebrek aan (goede) voeding, dan komen die opgeslagen drugs ook terug vrij en kan je opnieuw trippen. Dat is het mechanisme. Soms korte tijd later: uren, dagen, weken. Maar soms pas jaren later. Bij LSD is dit zeer bekend: daar kan je 10 of 20 jaar later nog compleet van trippen, dus als je denkt dat je al 10 jaar clean bent. Wie ooit LSD gebruikte, wordt daarom later vrijwel zeker krankzinnig. Een gekend voorbeeld is dat van een piloot die al 10 jaar clean was, dan opnieuw tripte, en naakt en gillend door het vliegtuig rende, tijdens een vlucht. Natuurlijk job kwijt. Gelukkig zijn er altijd twee piloten, en kan de ander op zijn eentje veilig landen als zoiets gebeurt. Maar dus: nooit drugs gebruiken. En als je later ooit personeelchef zou worden, nooit mensen aannemen met een drugverleden: die gaan vroeg of laat opnieuw trippen en worden dan krankzinnig, met torenhoge risico's voor al wie dan in hun buurt is, vb. als ze machines besturen, of als ze dokter of chirurg zijn, of een andere verantwoordelijke functie hebben waarbij je geen fouten mag maken. Drugs zijn in essentie zenuwgiffen: in heel lage dosissen prikkelen ze soms de zenuwen en wordt je er opgefokt van. Maar in hogere dosissen verdoven, beschadigen en vernielen ze je zenuwen, inclusief je hersencellen. Daardoor vermindert ook je waarnemingsvermogen, ga je door die schade dingen zien die er niet zijn, en vermindert je bewustzijn, je denkvermogen en IQ. Je kan ook niets meer voelen, ook niet de goede gevoelens zoals plezier, liefde en geluk. Je wordt op de lange duur een hersendode zombie. En je brengt andere mensen schade toe, doordat je fouten gaat maken, vb. als je iemand dood rijdt. Leer dit liever nu.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Hoeveel speed heb je gebruikt? Dat bepaalt heel erg veel. Je lichaam heeft een bepaalde tijd nodig om alle dosissen te verwerken, bij een nachtje met veel gebruiksmomenten zijn de neurotransmitters in je hersenen behoorlijk ontregeld geraakt, dat moet ook weer in balans komen. Dat proces heeft ook zo z'n bijwerkingen.

    22 jaar
    1 maand geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
Vul minimaal 3 karakters in.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap