Skip to content
10 reacties
575 weergaves

Niet blij met mn lichaam

Ik stond vanochtend in mn onderbroek voor de spiegel ik schaamde me gewoon rot. Mn vriend zegt ook dat het de laatste tijd iets te veel wordt. En ik merk ook dat ik avonds te moe bent om nog iets te gaan doen.

21 jaar
4 maanden geleden

10 Reacties

  • Nee dat is geen grapje

    21 jaar
    4 maanden geleden
  • @j22 oke ik weet niet of je een grapje maakt maar 20 op een avond is echt gestoord. Vind het zeker niet gek dat je je zo voelt. Als je zo doorgaat haal je de 40 niet.

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • @J23, combinatie van beide is het beste denk ik:)

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • Ja jongen 22 ik drink bier iets te veel. 20 op 1 avond

    21 jaar
    4 maanden geleden
  • J23 nee dat is onzin. TP je moet niet random mensen op internet raad vragen voor zoiets maar bijvoorbeeld een dietist zoeken.

    21 jaar
    4 maanden geleden
  • Zoals hier al eerder gezegd is, gezonder gaan leven en wat aan sport gaan doen. Wat je vertelt geeft de indruk dat je al in je mid-life crisis zit. Een uitgebluste man van tegen de vijftig die 's avonds alleen maar op de bank kan zitten en naar de tv kijken.

    Hoe is je leven op dit moment? Werk je? Studeer je? Doe je aan sport (Nee te moe?). Is jou leven opstaan, ontbijten, naar je werk of school gaan, thuis komen, eten en dan op de bank neerploffen? Dat is niet hoe een gezonde jonge kerel moet leven.

    Kijk eens naar wat je eet, wat je drinkt Bier? Cola? weg er mee!. Cola is een suikerbom. Bier maakt je dik en vadsig. Na zeven uur 's avonds eet je niets meer, zeker geen snacks of chips of zo iets. Verandert in je lichaam direct in vet.
    Jij weet heel goed wat gezond eten en wat gezond leven is. Wees een vent en verander je manier van leven is. Gezonder eten en meer lichaamsbeweging. Zwemmen en lopen is heel gezond, voor lichaam en geest. Lopen in de natuur verdrijft sombere gedachten. Neem niet de lift maar de trap. Ga niet met de auto of bus maar met de fiets. Slenter niet maar loop altijd stevig door. Ontwikkel een actieve attitude naar alles. Zet je hart en je spieren aan het werk, daar worden ze sterk van! Je mag 's avonds niet op de bank gaan zitten als je die dag niet moe bent geweest en gezweten hebt, niet aan je conditie gewerkt hebt!

    's Morgens vroeg maak ik altijd een wandelingetje naar het strand. Daar moet ik een trap van 62 treden beklimmen en dan zie ik wel eens een wat vadsige man met zijn coach die hem die trap op en neer laat rennen. Een strenge vrouw is dat die mij altijd vriendelijk groet.
    Op de dijk langs dat strand word ik wel eens ingehaald door (slanke) mannen van dik boven de zestig die mij voorbij rennen. Zo kan je dus ook oud worden! Dat moet jouw voorbeeld zijn.

    Maak een gezonde keuze, je moet nog zo lang met dat lichaam!

    23 jaar
    4 maanden geleden
  • @j22, “eet gezonder” is te vaag en overbodig. Het enige antwoord op overgewicht is: eet MINDER.

    23 jaar
    4 maanden geleden
  • Iets specifieker zijn. Ben je te zwaar? Want hou dan gewoon bij wat je eet, en eet 30% minder of zo

    23 jaar
    4 maanden geleden
  • Hier een paar tips om dit te verhelpen:

    - Ga vaker sporten, probeer 3 keer in de week intensief te bewegen en je zult merken dat je snel fitter word. Ook mentaal ga je je beter voelen, een goede conditie is een sterke geest.

    - Eet gezonder, je hoeft niet elke dag van de week extreem gezond te gaan eten maar let op z'n minst op je voeding, eet gevarieerd en vermijd fastfood.

    - Zorg dat je voldoende slaapt, probeer elke nacht een goeie 7 a 8 uur te slapen zodat je over de hele dag voldoende energie hebt.

    Je hoeft niet 7 dagen per week volgens strikte regels te leven, maar het is wel handig om deze punten in te voeren zodat je je weer iets fitter gaat voelen.

    ( Btw geen flauw idee of je rookt of drinkt maar indien dit het geval is zou ik hier ook even flink in minderen)

    Succes!

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • Heel goed! Schaamte kan een goede motivatie zijn om iets te gaan veranderen, zeker als je vriend het bevestigt.

    Benoem dat je er serieus wat aan wil gaan doen! Niet alleen tegen je vriend, maar juist ook tegen de rest van je omgeving. Hierdoor kunnen ze je helpen om extra’s bij je weg te houden en samen met je te gaan bewegen. Al is dit maar een halfuurtje extra wandelen per dag. Dit helpt al enorm!

    Tip: koop een meetlint en meet je taille-, buik- en heupomvang op. Schrijf deze waardes op en monitor deze regelmatig. Hoe deze getallen zich ontwikkelen, is veel belangrijker voor je voortgang dan de getallen op de weegschaal. In het verlengde hiervan kan je jezelf fotograferen in een broek en/of overhemd dat je niet meer dichtkrijgt. Als je dan na 3-4 weken goed opletten, een knoop hiervan toch weer wel dicht kan krijgen, motiveert dit enorm! Veel meer dan een paar kilo verschil op de weegschaal!

    Verder goed in je eiwitten gaan zitten: minimaal 1 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht per dag gaan eten. Als je het gaat combineren met krachtsport (bijv. gewichtheffen in de sportschool), moet deze hoeveelheid eiwit per kg lichaamsgewicht nog verder omhoog.

    Succes!

    22 jaar
    4 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap