Gele afscheiding
Hoi ik heb sinds kort gele afscheiding wat kan dit betekenen? Het is niet fel geel maar wel duidelijk niet wit of creme
3 Reacties
-
Ik denk dat je gele afscheiding kan komen van een beetje urine in je onderbroek. Ook al denk je dat er geen urine is in je onderbroek, soms komt het samen met je witverlies naar buiten. In mijn geval is dit alleszins zo.
14 jaar1 jaar geleden -
even googlen
Gele vaginale afscheiding: oorzaken, behandelingen en wanneer moet je naar de dokter?
Vaginale afscheiding is een normaal lichaamsproces dat de vagina schoon, evenwichtig en gezond houdt. De afscheiding is meestal wit of helder van kleur en kan dik of dun van structuur zijn. Vaginale afscheiding is gezond en kan variëren in structuur, hoeveelheid of na verloop van tijd veranderen van kleur, bijvoorbeeld naar geel (NHS, 2021). Gele vaginale afscheiding kan verschillende oorzaken hebben waarvan sommige volkomen normaal zijn en andere een medische behandeling nodig hebben. Blijf lezen om de mogelijke oorzaken van gele vaginale afscheiding te leren kennen en om te weten te komen wanneer je een arts moet bezoeken of een Soa Test moet overwegen.
Is gele vaginale afscheiding normaal?
Gele vaginale afscheiding is meestal niet iets om je meteen zorgen over te maken. Gele afscheiding wordt vaak veroorzaakt door een kleine hoeveelheid bloed vermengd met gewone afscheiding of kan worden veroorzaakt door kleine schommelingen in je hormoonhuishouding. Dit kan zowel voor als na de menstruatie voorkomen en is volkomen normaal. Als je naast gele afscheiding ook symptomen hebt als jeuk, een branderig gevoel bij het plassen of een vieze geur, kan er een andere oorzaak zijn die medische aandacht vereist.
Wat zijn de oorzaken van gele vaginale afscheiding?
Gele vaginale afscheiding kan verschillende oorzaken hebben. Sommige van deze redenen zijn normaal en vereisen geen behandeling, terwijl andere kunnen wijzen op een infectie. De volgende oorzaken leiden vaak tot gele vaginale afscheiding:
Menstruatie
Gele vaginale afscheiding is voor veel vrouwen normaal vóór hun menstruatiecyclus. In deze periode produceert het lichaam meer afscheiding dan normaal als voorbereiding op de eisprong. De verandering in kleur wordt meestal veroorzaakt doordat kleine hoeveelheden bloed zich mengen met de gewone afscheiding, waardoor deze geel lijkt (Hersh, 2019). Gele afscheiding van de menstruatie is geen reden tot zorg en zal meestal binnen een paar dagen verdwijnen.
Seksueel overdraagbare aandoeningen
Afscheiding die niet in de buurt van je menstruatiecyclus optreedt of gepaard gaat met andere symptomen kan worden veroorzaakt door seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Infecties die het voortplantingskanaal aantasten, kunnen ontstekingen en afscheiding met een gele, groene of bruine kleur veroorzaken (Hersh, 2019). Gonorroe, chlamydia en trichomonas zijn allemaal veel voorkomende soa’s die gele vaginale afscheiding kunnen veroorzaken. Een mogelijke soa kan ook gepaard gaan met de volgende symptomen:
Jeuk
Brandend gevoel
Een vieze geur
Pijn tijdens het plassen of tijdens de seks
Als je vermoedt dat de veranderingen in je vaginale afscheiding veroorzaakt worden door een soa, overweeg dan om je te laten testen. De Soa Test Basic-3 van Homed-IQ controleert op de meest voorkomende soa’s die veranderingen in de afscheiding veroorzaken, waaronder gonorroe, chlamydia en trichomoniasis. Wil je testen op een complete reeks soa’s? De Soa Test Uitgebreid controleert op acht bacteriële en virale soa’s.18 jaar1 jaar geleden -
Je zou even als je het in je ondergoed heb even aan ruiken of het normaal ruikt of stinkt want meestal bij mij in me string zie ik soms wit of beetje crème kleurig en soms geler maar als je bv eerst als wit is ruikt en die geur onthoud en bij creme of geel stink het dan even dokter raadplegen en het is niet raar om soms even in je onderbroek te ruiken of alles daar nog goed ruikt .
Afscheiding is normaal heeft elke meid soms veel of weinig maar mag niet stinken daar moet je op letten en was je poes met lauw warm water vooral sws 2x per dag en geen zeep of iets15 jaar1 jaar geleden
Plaats een reactie
-
Alles over het lichaam weten?
Of je nu vragen hebt over het jongens- of meisjeslichaam. Of wanneer je als jongen bent geboren maar je meer meisje voelt, of andersom.
Ga naar sense.info over Alles over het lichaam weten? -
Jouw jongenslichaam verandert in de puberteit.
Lees hier meer over de verandering van je lichaam aan de binnen-en buitenkant tijdens de puberteit.
Ga naar sense.info over Jouw jongenslichaam verandert in de puberteit. -
Je lichaam verandert.
Een meisjeslichaam verandert in de puberteit. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op de site van Sense.
Ga naar sense.info over Je lichaam verandert. -
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Slaap lekker!
Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.
Ga naar jouwggd.nl over Slaap lekker! -
Tips om gezond aan te komen
Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl
Ga naar jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen -
Bang voor de tandarts
Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.
Ga naar jouwggd.nl over Bang voor de tandarts -
Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.
Ga naar zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld -
Wat zijn apenpokken (monkeypox)?
Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.
Ga naar jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!