Hoe vaak moeten jullie overgeven na alcohol?
Hoi,
Het is een onderwerp dat meestal vermeden wordt, maar ik moet het er toch even over hebben want ik heb een vraag.
Het gebeurt af en toe dat ik na wat alcohol te hebben gedronken 's nachts moet overgeven. Ik ben niet dronken, hoogstens wat ontspannen en ongeremd, ik ga redelijk okee naar huis na 3 of 4 glazen en ben niet misselijk als ik in bed kruip. Maar dan word ik midden de nacht wakker en wil mijn lijf het eruit hebben. Dan moet ik twee deuren verder naar de badkamer. Ik zit elke keer tevergeefs nog een paar minuten te hopen dat het deze keer toch nog te vermijden valt, maar uiteindelijk hou ik het toch niet binnen. Als ik voor de wc ga zitten trekt mijn maag samen en hoppa, in enkele golven komt het er allemaal weer uit. Dan voel ik me op slag beter en slaap ik verder alsof er niks gebeurd is. Nu weet ik dat vriendinnen dat ook meemaken (soms tijdens de avond zelf nog) en dat het eigenlijk niet ongewoon is. Ik heb het ook nog wel gehad als ik was uitgeweest en geen alcohol gedronken had. En de kans is groter als ik ongesteld ben. Maar ik vraag me af hoe vaak het eigenlijk voorkomt.
Niemand lijkt het graag toe te geven, je loopt risico aanzien te worden voor iemand die totaal niet tegen alcohol kan. Daar word je niet populair van. Gelukkig is de anonimiteit van het forum bevorderlijk voor eerlijke antwoorden. Hoe vaak moeten jullie overgeven na alcohol? En hoeveel hebben jullie dan eigenlijk gedronken? Komt het als een kwelling of een bevrijding?
Bij mij was de laatste keer drie weken geleden in de nacht van zaterdag op zondag. De keer daarvoor was er zeven weken tussen. Ik heb het ongeveer één keer in de twee maanden. Wat ik hier heb geschreven heb ik nog niet eerder aan iemand verteld...
4 Reacties
-
Ik eet niet zo veel eigenlijk, en ook niet zo vet of gekruid. Dingen waar ik normaal niet misselijk van word. Van brood tot pizza, van slaatje tot pasta. Het is (vooral) de alcohol die het doet.
18 jaar3 jaren geleden -
Wat eet je op zo'n avond als je van de alcohol moet overgeven?
Als ik heel weinig gegeten heb en ga drinken wordt ik ook ziek.
Te vet en te veel eten is ook geen aanrader.
Kotsen doe ik pas na 10 of meer glazen of als ik pure sterke drank ga drinken meer dan 4 glazen in 2 of 3 uur.22 jaar3 jaren geleden -
Overgeven heb ik nog nooit gehad, gelukkig. Misselijk van de alcohol eigenlijk ook niet. Maar ik drink weinig alcohol want ik lust geen bier en geen wijn: te bitter. Ik drink hoogstens een paar cocktails, en daarna schakel ik over op cola of fruitsap, of water. Bij ons maakt niemand daar opmerkingen over, ze respecteren dat. Wel al een paar keer in mijn broek gedaan, de nacht erna, omdat ik te vast sliep. Ook al een keer gehad dat de kamer niet meer stabiel was zodra ik neerlag en het licht uitknipte, ze wiebelde een beetje in het donker. Zodra ik het licht terug aan deed, was alles weer stabiel. Dus dan maar met licht aan geslapen.
21 jaar3 jaren geleden -
Ik geniet enorm van alcohol. Maar na 2 glazen ben ik aangeschoten, meer voelt voor mij niet fijn. Overgeven hoef ik er niet van als ik eens een keer 4-5 glazen drink. Maar, als ik dat wel zou doen, me dus realiseer dat ik 'niet goed tegen alcohol kan', wat zou dat? Ik zeg gewoon dat ik meer dan 1 glas (per zeg anderhalf uur) niet prettig vindt voelen. Niks mis mee toch? Gelukkig komt er meer keuze zonder alcohol, zoals bv water met daarin komkommer, sinaasappel of munt erin, smaakt prima met warmer weer.
22 jaar3 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Alles over het lichaam weten?
Of je nu vragen hebt over het jongens- of meisjeslichaam. Of wanneer je als jongen bent geboren maar je meer meisje voelt, of andersom.
Ga naar sense.info over Alles over het lichaam weten? -
Jouw jongenslichaam verandert in de puberteit.
Lees hier meer over de verandering van je lichaam aan de binnen-en buitenkant tijdens de puberteit.
Ga naar sense.info over Jouw jongenslichaam verandert in de puberteit. -
Je lichaam verandert.
Een meisjeslichaam verandert in de puberteit. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op de site van Sense.
Ga naar sense.info over Je lichaam verandert. -
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Slaap lekker!
Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.
Ga naar jouwggd.nl over Slaap lekker! -
Tips om gezond aan te komen
Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl
Ga naar jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen -
Bang voor de tandarts
Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.
Ga naar jouwggd.nl over Bang voor de tandarts -
Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.
Ga naar zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld -
Wat zijn apenpokken (monkeypox)?
Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.
Ga naar jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?
Anoniem en gratis hulp of advies?
.png)
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
.jpg)
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!