Skip to content
11 reacties
5003 weergaves

Medisch onderzoek

Hoi iedereen
Ik heb vandaag net een brief gekregen op school van een medisch onderzoek en er staat op dat ze gaan kijken naar: lengte en gewicht, het gehoor, de puberteitsontwikkeling en de houding
Ik ben heel onzeker over mezelf want eerlijk gezecht lieg ik altijd over mijn gewicht ik zeg dat ik rond de 45kg weeg maar eigenlijk weeg ik 53 ofzo. En kan iemand aub uitleggen wat ze gaan doen want ik heb geen idee wat ze gaan doen met houding of puberteitsontwikkeling moet ik hans naakt zijn? Kan iemand aub zeggen wat ze allemaal gaan doen?

13 jaar
3 jaren geleden

11 Reacties

  • Ik heb ook zo'n onderzoek gehad en bij de jongens werden de kloten ook gecontroleerd. Ik moest toen op mijn pols blazen en werd ik aan mijn zak gevoeld en in mijn kloten geknepen, eerst de linkerkloot en daarna de rechterkloot. Ik had wel even last van mijn kloten, aangezien dit de gevoeligste plek van mij als jongen is.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Bij mij keken ze alleen naar de lengte en het gewicht en stelden ze een paar vragen. Ik hoefde niet naakt, alleen in ondergoed

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Bij de voetbalkeuring ben je half naakt omdat je uitgekleed moet zijn voordat je naar de sportarts gaat,uitkleden doen we achter een scherm zodat niemand dat kan zien en daarna moet je een onderzoek hemd aandoen.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Viel het mee meisje 13?

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Logisch dat je onzeker bent, en al helemaal als je iets te zwaar bent. Natuurlijk weet je dat best, maar zo'n dokter hoopt dat je je er net wat meer bewust van zult worden en er iets aan doet, net wat gezonder eet, en drinkt. Ogen testen en hartslag enzo, allemaal prima. Maar het is gewoon spannend en schaamtevol om vragen over je ongesteldheid te krijgen, of erger, als er gevraagd wordt of je al seks hebt. En als er dan gekeken of zelfs gevoeld wordt aan je borsten, dat is heftig. Je borsten zijn nog niet volgroeid en als je je ergens onzeker over voelt dan zijn het je borsten wel. Te groot al, of dat ze domweg juist nog helemaal niet zichtbaar zijn. Niet altijd zal je worden gevraagd of ze (is eigenlijk altijd een vrouwelijke dokter) je kutje mogen bekijken, maar dat je dat echt érg vindt weet die arts ook wel, houdt ze rekening mee. Kan best zijn dat je je afvraagt of je er daar wel normaal uitziet, misschien zijn jouw schaamlippen al behoorlijk zichtbaar, soms de binnenste. Dan is het fijn om te horen dat je er niet raar uitziet. Niet leuk, dat onderzoek, maar, eigenlijk wel goed dat ze naar je kijken, je mag ook vragen stellen.
    Oh, en die jongen die van zich aftrapte, wat een onzinverhaal, grootdoenerij, uit angst voor de dokter, dat die opmerkt dat zijn voorhuid erg krap is. Doodeng toch, zoiets te horen krijgen? Er valt overigens iets aan te doen, besnijden ja. Niet leuk, paar dagen gevoelig en daarna duurt het weken voor je je er weer wat zekerder over voelt. Maar, het helpt wél.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Hi
    Het is niet leuk ofzo maar iedereen moet dat wel eens. Is voor je gezondheid toch. Ook even bloot zijn valt best mee die dokters zijn daar chill mee.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • ik heb ooit een dok op zijn plaats gezet , stelde te veel vragen zoals de verpleegster vragen die enkel een huisarts die je vertrouwd kan vragen en aan zeggen

    en die heeft het geweten een dikke stamp in zijn kruis en ik weg

    daarna klacht ingediend en beide werden ontslagen ook omdat ik via mede sollicitanten hoorde dat ze voor bepaalde zaken te ver gingen


    meest schooldocs zijn viespeuken die je lul willen pakken

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Bij mij ging het medisch onderzoek een paar jaar geleden als volgt. In groepjes van drie gingen we naar de gymzaal. We kregen een vragenlijst om in te vullen. Na het invullen mochten we naar de kleedkamer. Daar de schoenen, broek en trui uitdoen. Bij de assistente werden ik gemeten en gewogen en ze stelde wat vragen. Ik kreeg een bekertje om in het toilet wat plas op te vangen. Daarna in de kleedkamer wachten. Voor de keuring mocht ik mijn onderbroek en hemdje aanhouden. De arts stelde eerst wat vragen. Daarna werden me ogen getest en in mijn oren en keel/neus gekeken. Toen moest mijn hemdje uit om naar me hart en longen te luisteren. Daarna een paar loopoefeningen en bukken voor de rugcontrole. Als laatste werd even naar me borsten gekeken, maar niets aangeraakt. Ik mocht me hemdje weer aandoen. Als laatste vroeg de arts of ze mocht kijken naar mijn ontwikkeling. Toen ik ja zei, mocht ik mijn onderbroek uitdoen en keek ze even naar mijn kruis. De arts stelde nog wat vragen over mijn menstruatie en of ik klachten of vragen had. Kortom ik ben niet helemaal bloot geweest of daar aangeraakt. Het viel allemaal wel mee.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Soms dan vragen ze alleen hoe je eetgewoontes zijn en hoeveel fruit je eet

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • M,13 dat is hetzelfde als een schoolarts ik heb drie jaar terug ook zo een onderzoek gehad toen kreeg ik een soort operatie jasje aan dus je hoeft niet bang te zijn dat je naakt moet.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Nog nooit gehad. Ik denk dat ze je net als op de basisschool van de GGD naar je school toe komen en je op gaan meten en je op de weegschaal zetten. Verder gaan ze je denk ik nog wat persoonlijke vragen stellen van hoe het verder met je gaat. Ik had altijd een hekel aan deze dingen. Ik was altijd te zwaar. Kreeg ik iedere keer datzelfde gezeik over dat ik te zwaar enzo ben. Alsof ik dat zelf weet.

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Je kunt niet meer reageren. Deze discussie is op 17-03-2023 om 01:00 gesloten.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap