Duizelig op de fiets
Een paar uur geleden is er dus iets gebeurd waar ik erg van ben geschrokken. Ik had met een vriendin afgesproken en hadden we een lekkere kapsalon gegeten en Optimel (drinkyoghurt) gehaald en toen gingen we weer naar huis. Even later op de fiets voelde ik me opeens heel erg duizelig. Ik stapte van mn fiets af en kon geen evenwicht meer vinden. Ik kon nauwelijks meer staan en zakte bijna naar beneden. Ik hield me stevig aan mn fiets vast om niet om te vallen. Uiteindelijk ging het iets beter en had ik een paar slokjes van mn Optimel genomen. Ik voelde me daarna nog wat lichtjes in mn hoofd, maar ik kon wel gewoon weer lopen. Ik ben echt super geschrokken van wat er is gebeurd. Mijn vriendin was toen ook net weg gegaan. Ze was er niet bij toen dit gebeurde. Ik ben lopend naar huis gegaan, omdat ik bang was om weer te fietsen. Maar dit is toch niet normaal? Ik vind het echt heel eng en ben super bang dat dit nog een keer gebeurd. Weet iemand misschien wat dit kan zijn? En wat moet ik nu doen? Groetjes A :(
6 Reacties
-
Te weinig gedronken, hete dag, lage bloeddruk, over verhitting. Ik denk eerder zoiets. Als je het vaker hebt, ga dan een keer langs de Huisarts.
17 jaar4 jaren geleden -
Is waarschijnlijk niks ergs aan de hand met jou. Ik heb al mijn hele leven last van (hevige) duizelingen zo nu en dan. Ben hiervoor al helemaal binnenstebuiten gekeerd door allerhande dokters. Niks te vinden, kerngezond. Zo voel ik me ook, tot "het" weer toeslaat. En dat kan idd - ook nog op mijn leeftijd - enorm verlammend en ontregelend zijn op dat moment. Ik was ooit bij een professor dokter die zei: zoeken naar de oorzaak van duizelingen bij een kerngezond mens, is zoeken naar de speld op de hooizolder. Er kunnen 1001 oorzaken zijn. De hele lijdensweg van Onze Heer Jezus Christus kan verklaard worden door duizelingen, vertelde ie.
Maar ze gaven me altijd dezelfde raad: geen ontwijkingsgedrag. Plekken of omstandigheden waar je duizelig wordt vooral niet gaan ontlopen. Integendeel, zoek ze op. Ga de confrontatie aan met het hoe en het waarom en het wanneer van je kwelling. Hou eventueel een dagboek bij. Want dat is het, een kwelling. Plus het feit dat het haast onbespreekbaar is met anderen. Je bent al gauw een aansteller.
Tot slot: dit komt goed hoor. Maar er is werk aan de winkel. Bel je vriendin, spring samen op de fiets en denk: ik bang? hoezo bang? fck you duizelingen!!! Jullie kunnen me niets maken!!!
Maar eerst checken of er geen lichamelijke oorzaak is. Dat is essentieel.22 jaar4 jaren geleden -
Omg meisje 20 Kapsalon= Vlees (bijv donerkalfsvlees Patat of friet Salade Eventueel saus
18 jaar4 jaren geleden -
Had je een mondmasker op (tegenwoordig verplicht op sommige plaatsen in België)? Bij sommige mondmaskers krijg je te weinig lucht en te weinig zuurstof als je flinke inspanningen moet leveren. Als je dan al moe was, of teveel gegeten had...
Met dik mondmasker is zoals ademen door een dun rietje: dat gaat ook alleen maar als je heel rustig stilzit, niet als je rondloopt. En ja, dan kan je flauwvallen. Daar zijn al auto-ongevallen door gebeurd.
Voor de rest weet ik niet, daar ken ik te weinig van. Als het nog eens zou gebeuren, dan toch maar even naar de dokter om te checken.
Overigens: wat is een kapsalon? Ik ken dat alleen als daar waar de coiffeur je haar doet?
20 jaar4 jaren geleden -
Was het warm buiten? Te weinig gedronken?
17 jaar4 jaren geleden -
Als je veel gegeten hebt en een kapsalon is echt veel, dan gaat het bloed naar je maag en is er minder in je hoofd en dat kan duizeligheid geven.
19 jaar4 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Alles over het lichaam weten?
Of je nu vragen hebt over het jongens- of meisjeslichaam. Of wanneer je als jongen bent geboren maar je meer meisje voelt, of andersom.
Ga naar sense.info over Alles over het lichaam weten? -
Jouw jongenslichaam verandert in de puberteit.
Lees hier meer over de verandering van je lichaam aan de binnen-en buitenkant tijdens de puberteit.
Ga naar sense.info over Jouw jongenslichaam verandert in de puberteit. -
Je lichaam verandert.
Een meisjeslichaam verandert in de puberteit. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op de site van Sense.
Ga naar sense.info over Je lichaam verandert. -
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Slaap lekker!
Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.
Ga naar jouwggd.nl over Slaap lekker! -
Tips om gezond aan te komen
Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl
Ga naar jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen -
Bang voor de tandarts
Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.
Ga naar jouwggd.nl over Bang voor de tandarts -
Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.
Ga naar zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld -
Wat zijn apenpokken (monkeypox)?
Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.
Ga naar jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!