Puistjes op rug en borstkas
Hoi ik heb al enige tijd puistjes en mee-eters op mijn borstkas en op mijn rug (vooral schouders), hebben nog jongens dit? Hoe geraak ik hier vanaf? Hoe zorg ik ervoor dat ik er niet de hele tijd aan pulk enz... ?
merci!
3 Reacties
-
hoi! ik ben zelf een meisje, maar weet goed wat je bedoeld! Intussen heb ik hier geen last meer van, maar tot zon 1,5 jaar geleden had ik exact hetzelfde. Bij mij zelf had ik ook o mijn gezicht vrij veel acne, waardoor ik uiteindelijk heb besloten om toch maar naar de huisarts te gaan. Ik zou je aanraden om toch even langs te gaan, ze kunnen altijd kijken wat ze voor je kunnen doen! Zelf heb ik toen eerst een benzoylperoxide zalf gekregen, wat ervoor zorgt dat je acne vermindert en ook wordt er zo minder talg aangemaakt. Wel kan je hier een droge huid van krijgen, dus verzorg je huid wel met een hydraterende creme. Ik zou daarnaast oppassen met het zelf proberen van zalfjes en scrubs, hierdoor kan je de huid juist geïrriteerder maken. Een schoonheidsspecialiste is inderdaad ook een goede optie, dit kan wel ietwat prijziger zijn.
Wat betreft het 'skinpicking', dus het pulken aan de acne en korstjes is moeilijk te voorkomen. Hou wel in je achterhoofd dat hoe minder je aan de acne zit, hoe mooier je huid na afloop zal zijn. Hoe meer je aan de acne pulkt, hoe meer littekens je hieraan zult overhouden. De heling van littekens zal dan nog langer duren dan het verminderen van de acne, dat willen we natuurlijk niet! Daarnaast, het klinkt gek maar het kan wel helpen, knip je nagels kort. Zo voorkom je ook dat je er perongeluk aanzit. :) Ik hoop dat je hier wat aan hebt!17 jaar5 jaren geleden -
Hi bedankt voor je antwoord! andere antwoorden zijn nog steeds welkom! mercikes!
18 jaar5 jaren geleden -
hoi, vervelend dat je er last van hebt. Ik heb zelf eigenlijk nog geen puistjes gehad, maar miss komt het nog. Mijn pleegbroer had het vroeger wel toen hij beetje jouw leeftijd had. Ik weet niet wat hij er precies tegen gedaan heeft, maar ik heb wel iets voor je opgezocht. Hopelijk heb je er iets aan. In het artikeltje staat een beetje hoe het werkt, wat je wel en niet kan/moet doen en welke middeltjes er voor zijn. Ook welke je beter niet kunt gebruiken.
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/117093-jeugdpuistjes-wat-kun-je-zelf-eraan-doen.html
Ik zou sws voor de zekerheid nog bij de huisarts of apotheek vragen welke middeltjes en in welke concentratie het beste zijn. Kennelijk zijn er een boel middeltjes zo te koop in de winkel, die lang niet altijd helpen, omdat de concentratie niet voor iedereen goed is. De concentratie is voor sommige te laag en dan helpt het niet. Maar ik snap wel dat het dan veiliger is voor iedereen. Alleen helpt het dan ook niet voor iedereen. Misschien kan een apotheker dan iets maken wat precies goed is voor jou, als die kant-en-klaar middeltjes niet goed werken. Je kunt ook nog bij een schoonheidsspecialiste vragen. Ik weet wel dat mn pleegbroer daar wel eens naartoe ging. Succes en ik hoop dat je er snel vanaf bent.
17 jaar5 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Alles over het lichaam weten?
Of je nu vragen hebt over het jongens- of meisjeslichaam. Of wanneer je als jongen bent geboren maar je meer meisje voelt, of andersom.
Ga naar sense.info over Alles over het lichaam weten? -
Jouw jongenslichaam verandert in de puberteit.
Lees hier meer over de verandering van je lichaam aan de binnen-en buitenkant tijdens de puberteit.
Ga naar sense.info over Jouw jongenslichaam verandert in de puberteit. -
Je lichaam verandert.
Een meisjeslichaam verandert in de puberteit. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op de site van Sense.
Ga naar sense.info over Je lichaam verandert. -
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Slaap lekker!
Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.
Ga naar jouwggd.nl over Slaap lekker! -
Tips om gezond aan te komen
Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl
Ga naar jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen -
Bang voor de tandarts
Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.
Ga naar jouwggd.nl over Bang voor de tandarts -
Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.
Ga naar zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld -
Wat zijn apenpokken (monkeypox)?
Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.
Ga naar jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!