Borderline
Wie heeft die diagnose borderline of denkt het van zichzelf dat ze het hebben? En vind je het moeilijk om ermee om te gaan of je omgeving? En wat vind je het moeilijkste van je borderline?
4 Reacties
-
Dag TS, Jij vraagt naar ervaringen van mensen met een borderline diagnose. Ik neem aan dat jij dat vraagt omdat jij dat zelf hebt. Zelf heb ik dat naar mijn idee niet, ik heb weer andere dingen, dus ik weet wel hoe vervelend het kan zijn om niet zoals anderen te zijn.
Het enige je dan kan doen is accepteren dat het is zoals het is en proberen er mee om te gaan in je dagelijkse leven en in je relaties.
Naar wat ik gelezen heb heeft iemand met een borderline persoonlijkheid moeite om de mensen om hem of haar heen te vertrouwen. Dat maakt het hebben van persoonlijke relaties natuurlijk erg moeilijk. Als iemand laat merken vriendschappelijke gevoelens voor je te hebben dan ben jij geneigd dat te wantrouwen. Dat geeft niet alleen die ander verdriet maar ook jou zelf, het maakt je eenzaam.
Je twijfelt ook aan jezelf en dat maakt alles ook niet gemakkelijker. Als jij geen zelfvertrouwen hebt, hoe kan je dan geloven dat anderen wel vertrouwen in jou hebben en vrienden willen zijn? Dat maakt het leven moeilijk en de vraag is, hoe kom je daar uit?
Naar ik gelezen heb is borderline niet te genezen. Wat ik lees is dat sommige medicijnen kunnen helpen om de emoties wat te reguleren zodat contacten met andere mensen wat soepeler verlopen. Ook lees ik dat er therapeutische behandelingen mogelijk zijn die dan gericht zijn op inzicht, acceptatie en evenwicht Als jij weet hoe jij bent en waarom jij bepaalde dingen doet en bepaalde gevoelens hebt dan kan dat helpen jezelf beter onder controle te krijgen.
Als jij weet dat jij soms onredelijk boos wordt en je wordt een keer boos, misschien dat jij je dan afvraagt of je niet onredelijk was. Misschien kom je dan tot de conclusie dat het onredelijk was. Zo ook in je relatie met anderen. Soms moet jouw ratio prevaleren boven je emoties. Zo iets moet je trainen en leren. Jij moet de controle hebben over je emoties.
Ik ga er van uit dat jij iets van begeleiding hebt anders zou je niet weten dat je borderline hebt. Ik vind het naar voor je dat jij met die last moet leven. Ik kan alleen maar hopen dat je begeleiding hebt die het mogelijk maakt voor jou om toch iets van gelukkige momenten in je leven te hebben en vriendschap te ervaren. Meer kan ik er niet aan doen.23 jaar3 maanden geleden -
Ik ken alleen 'borderline' vertaald als 'grens' dus kan je ook niet helpen. Heb je al gegoogeld? Daar vindt je er vast iets over.
22 jaar3 maanden geleden -
Spijtig om te zien dat je geen reactie krijgt die je had gehoopt. Borderline is een stoornis die niet in overvloed voorkomt. Mijn zus is borderline dus ik kan alleen vanuit dat oogpunt spreken als het je misschien helpt?
18 jaar3 maanden geleden -
Gaat iemand nog antwoorden??
21 jaar8 maanden geleden
Plaats een reactie
-
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!
Ga naar join-us.nu over Vriendschap -
Mindfulness voor jongeren van 15 - 22 jaar
Last van stress, piekeren, slaapproblemen of onrust in je hoofd. Een training Mindfulness kan helpen.
Ga naar cjghm.nl over Mindfulness voor jongeren van 15 - 22 jaar -
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ga naar kwadraad.nl over Online zelfhulptraining - Wie ben ik? -
Wat gebeurt er als je stress hebt?
Stress is nuttig, maar kan je ook flink tegenwerken. Dubbel crisis dan, want het beïnvloedt je lichaam én je brein.
Ga naar jouwggd.nl over Wat gebeurt er als je stress hebt? -
Weet jij de weg naar hulp?
Naar wie ga jij als je in de problemen raakt of het even niet zo lekker loopt? Vind de hulp die bij je past.
Ga naar jongerenhulponline.nl over Weet jij de weg naar hulp?
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!