Jaloezie naar feesten in coronatijd
Elke vrijdag/zaterdagavond kan ik mij vreselijk onzeker voelen. Vele school/dorpsgenoten zitten dan met leuke meiden (een paar hele leuke zelfs) en jongens met elkaar te feesten/chillen en ik zit weer in mijn eentje thuis met de familie. Ik mag er wel heen van mijn ouders, maar ik word niet uitgenodigd. Kwa uiterlijk en sociaal ben ik niet heel slecht eruit gekomen. En ik heb zeker een paar goede vrienden. En als de clubs weer open zijn (kak corona) zal ik daar zeker in zijn. Maar nu in coronatijd voel ik een soort jaloezie ofzo naar die jongens/meisjes, die illegaal wel feestjes houden met een man of 15. Vaak op de maandag na het weekend bespreken ze dan in mijn nieuwe klas (nieuwe klas na 3 jaar door vakkenpakket keuze) het leuke weekend (in die "leuke groep", wat op school heel gezellig is, zit ik op school bij), dan ben ik altijd weer de stille. Meestal feesten ze in groepjes uit hun buurt of hun klas. Mijn oude en nieuwe klas gaat niet erg met elkaar om na school. Dus ik kom bijna onmogelijk in die groepjes. Niet dat ik dat wil hoor, maar ik zou gewoon zo graag een leuke groep willen hebben met leuke jongens en meiden, ook na school.
Misschien dat iemand het herkent of hetzelfde meemaakt? Hoe kan ik hier het best mee omgaan? Gewoon accepteren? Bedankt als je tot hier hebt gelezen. Ik waardeer het zeer. Groetjes
2 Reacties
-
Als je echt bij die ‘leuke groep’ wilt horen moeten ze je wel opmerken. Als je stil gaat zitten zijn lukt dat niet. Ietsje brutaler mag best maar niet te overdreven. Maak contact met 1 van die groep met een paar keer wat losse praatjes. Als ze het dan weer over feesten hebben vraag je aan jouw contact of je volgende keer ook mee mag doen zorg dat ze je nr hebben.
19 jaar4 jaren geleden -
Tja TS, ik heb ook langzamerhand het gevoel dat ik ga ontploffen. Werken, eten, slapen. Dat is alles wat nog van het leven overblijft. Tuurlijk gaan jongeren dan illegaal mekaar opzoeken. Jullie hebben het geluk dat jullie beschaafde politiemensen hebben in NL. Bij ons in België treden ze meteen keihard op tegen feestjes. Alsof we supercriminelen zijn. Massale inval, meteen er op los slaan met gummiknuppels, peperspray, stroomstoot, honden opzettelijk laten bijten, op grond werken, boeien om en knie in de nek a la George Floyd. Vorige week viel bij een interventie een jongen uit het raam en dood. En niemand die er wat van zegt. De publieke opinie gaat dan van : eigen schuld dikke bult, hadden ze maar geen feestje moeten bouwen.
20 jaar4 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!
Ga naar join-us.nu over Vriendschap -
Mindfulness voor jongeren van 15 - 22 jaar
Last van stress, piekeren, slaapproblemen of onrust in je hoofd. Een training Mindfulness kan helpen.
Ga naar cjghm.nl over Mindfulness voor jongeren van 15 - 22 jaar -
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ga naar kwadraad.nl over Online zelfhulptraining - Wie ben ik? -
Wat gebeurt er als je stress hebt?
Stress is nuttig, maar kan je ook flink tegenwerken. Dubbel crisis dan, want het beïnvloedt je lichaam én je brein.
Ga naar jouwggd.nl over Wat gebeurt er als je stress hebt? -
Weet jij de weg naar hulp?
Naar wie ga jij als je in de problemen raakt of het even niet zo lekker loopt? Vind de hulp die bij je past.
Ga naar jongerenhulponline.nl over Weet jij de weg naar hulp?
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!