Skip to content
1 reacties
1445 weergaves

road To teacher

Hallo allemaal, Ik ben , zit in de vierde klas HAVO en woon in noord Nederland en ben van plan om later gs leraar te worden. Maar ik snap niet waar ik nou moet studeren?! Ik kijk dus op allerlij sites als carrieretijger en de website van Rug. NL maar ik snap niet wat ik later nou na het VO moet kiezen. Sommige opleidingen zijn 2 jaar en andere 4 jaar. Sommige zeggen dat je al WO opleiding gs moet hebben gedaan en bij andere leer je het daar. Het is allemaal zo ingewikkeld. Heeft iemand advies waar ik moet kijken en zulk soort informatie DUIDELIJK kan vinden? Alvast bedankt,

15 jaar
7 jaren geleden

1 Reacties

  • Nu ben ik geen autoriteit op dit gebied, maar ik geloof dat het ongeveer zo werkt.
    Je hebt twee 'graden' voor docenten. Een tweedegraads docent mag lesgeven op het VMBO en in de onderbouw van de havo en het VWO. Een eerstegraads docent mag in alle klassen van alle niveaus lesgeven.
    Om tweedegraads docent te worden, kun je direct een HBO-opleiding tot leraar geschiedenis (dat bedoel je toch met gs?) volgen. Wil je eerstegraads docent worden, dan moet je eerst een universitaire opleiding geschiedenis afronden; daarna kun je een opleiding tot eerstegraads docent volgen (ik denk van max. 1 jaar, als ik het vergelijk met de situatie bij mijn eigen opleiding).
    Soms biedt een hogeschool ook een verkorte lerarenopleiding aan voor mensen die al een andere opleiding op HBO- of WO-niveau hebben afgerond. Dat zullen de opleidingen zijn waar jij het over hebt, waarvoor je al een WO-opleiding moet hebben afgerond.
    Inderdaad, het is best ingewikkeld allemaal, dat zal ik niet ontkennen. :-)

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Je kunt niet meer reageren. Deze discussie is op 15-01-2019 om 14:26 gesloten.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap