Skip to content
5 reacties
197 weergaves

Epilepsie

Ik heb sinds dat ik geboren ben last van Epilepsie.
Maar sinds kort is mijn Epilepsie verergerd en doe ik dagelijks aanvallen. Overdag Snacht’s ik schaam mij kappot. Zijn er nog mensen met dit probleem?

15 jaar
2 dagen geleden

5 Reacties

  • Hier ts terug.
    Ik plas in mijn broek door Epilepsie aanvallen omdat je al u spieren opspant en ze ook even onder emense druk staan.
    Na een tijdje ontspan je ze en loopt alles er uit. Gisteren heb ik er 12 gehad

    15 jaar
    1 uur geleden
  • Wat vervelend en naar voor jou meid! Ik hoop dat je snel herstellen gaat.

    Hoe komt het dat je nu in de luiers zit? Plas je dan in je broek nu? Of had je al een zwakke blaas?

    20 jaar
    13 uren geleden
  • Dag meisje, Ik dacht dat jij meisje 15 bent die hier veel plaatst over haar problemen op school. Ik begrijp nu dat jij een ander meisje van 15 bent met nog veel grotere problemen. Wat jij daar vertelt is heel heftig. Als iemand met problemen zit zoals jij of andere dingen zoals gezondheid, handicap, gepest worden, andere geaardheid, dan vraag ik mij altijd af of je dan iemand daar de schuld van geeft en wie dan wel?

    Of jij boos bent of gewoon ongelukkig dat maakt allemaal niet uit, je zit er maar mee. Je ligt bijna de hele tijd in het ziekenhuis begrijp ik en de hele dag in luiers. Een leven zoals andere meisjes dat hebben zit er voor jou niet in en dat maakt je ongelukkig en eenzaam denk ik. Je hebt het al je hele leven dus je zal er wel aan gewend zijn, maar hoe ouder je wordt hoe moeilijker het te accepteren is lijkt mij. Zoals elk meisje van jouw leeftijd begin je te verlangen naar iemand om je leven mee te delen, maar voor jou is het vinden extra moeilijk.

    De dokters doen hun best maar voorlopig hebben ze dus nog geen oorzaak gevonden. Dat is heel naar want dan kunnen ze ook geen behandeling beginnen en blijft alles zoals het is.
    Wat ik je schreef in mijn vorige reactie klinkt nu een beetje onnozel. Ik hoop echt dat ze op een gegeven moment toch een oorzaak zullen vinden en dat er wat aan te doen valt. Zo als het nu is is het leven echt niet leuk voor jou. Misschien dat het wat troost geeft dat je verzorgd word en dat ze aan het zoeken zijn naar oorzaken en oplossingen. Dan kan je toch nog wat hoop blijven houden dat het in de toekomst anders gaat zijn. Ik wens je maar het beste met alles!

    23 jaar
    23 uren geleden
  • Hier Ts.
    Jongen 23j.
    Ik lig al sinds de grote vakantie constant in het ziekenhuis. 2 dagen thuis 3 weken ziekenhuis. De dokters vinden het niet. Het is zelfs zo erg dat ik 24/7 in de luiers zit.

    15 jaar
    1 dag geleden
  • Dag meisje, Je dacht, als ik nu toch bezig ben dan zet ik al mijn problemen maar op het forum. Jouw leven is niet gemakkelijk als ik al die dingen zo lees.
    Je hebt last van epileptische aanvallen die, heel naar, steeds erger worden. Wordt je daar voor behandeld? Ik vraag mij af of het misschien ook iets te maken heeft met de problemen op school dat het nu meer is. Had je er in de vakantie ook zo veel last van?

    Ik lees dat er verschillende behandelingen mogelijk zijn. Hier zie je wat Google er over zegt: Behandelen kan met anti-epileptica medicijnen, een ketogeen dieet, een hersenoperatie, Deep Brain Stimulation (DBS) en/of Nervus Vagus Stimulatie (NVS).
    Sommige dingen klinken mij wel wat eng in de oren, maar het meeste doet geen pijn. medicijnen is natuurlijk makkelijk als het helpt, maar een speciaal dieet is ook wel vol te houden.

    Het schijnt dat je een aanval krijgt als een bepaald hersengebied overprikkeld raakt. Vandaar dat ik aan die school zat te denken. Dat gedoe daar geeft jou natuurlijk veel stress. Als je behandeld wordt en een dokter ziet zou ik daar eens naar vragen. Je kan natuurlijk ook uit eigen initiatief eens naar de dokter gaan.

    Het beste er mee.

    23 jaar
    2 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten