Skip to content
1 reacties
150 weergaves

Depressie, ook een ziekte: een levenslange strijd?

Het begon na mijn operatie van een bottumor in mijn kuit
Ik kon niets meer doen, ik kon nit gaan en staan waar ik wou, ik zat 6maanden in een rolstoel en had krukken, ik moest lelijke witte steunkousen dragen 6maanden lang, ik kon niet meer werken in de carrefour in het weekend, sliep niet meer van de pijn, kon niet meer gaan hiphoppen e.d.
Kortom als 17-jarige was dit een hel! Ik mocht niet meer naar school gaan, zat in mijn laatste jaar wetenschappen wiskunde, kreeg morfine tegen de pijn (dat trouwens niets hielp, zelfs niet om te slapen) en zoals men zegt, in nood kent men zijn vrienden! Toen ik niets meer kon doen zag ik wie moeite deed om me te zien, helpen of steunen en wie niet. Ik moest en zou mijn laatste jaar halen, al mocht ik niet naar school. Ik moest vaak op controle en tijdens de les kon ik niet volgen door oververmoeidheid en slaaptekort. Bovendien moest ik nog veel leerstof inhalen die ik had gemist tijdens mijn opname. Veel mensen hebben me toen laten zitten ondanks hun -achteraf loze- beloftes. Ik kon (nog steeds niet) geen hakken meer aandoen of skinny's dragen, lopen, ... Het was me allemaal te veel, ik kon niets meer aan. Mijn emmer zat al lang meer dan vol. Ik miste warmte, genegenheid, oprechtheid en liefde (vooral van een moederfiguur). Zeker als ik me vergeleek met mijn klasgenoten. Alsof dat niet genoeg was, moest ik alleen gaan wonen want ik werd bijna 18. Ik woonde immers op internaat. Ik was er helemaal nog niet klaar voor, fysiek kon ik geen huishouden runnen door mijn operatie en mentaal zakte ik steeds meer en meer ineen als een pudding. Ik had een zware ruzie met mijn grote zus, hoorde mijn ouders niet veel, was in de steek gelaten door velen. Iemand waar ik veel om gaf toen liet plots niets meer weten, antwoordde niet meer op mijn berichten, blokte enig contact af, dat sowieso al altijd langs mijn kant moest komen, tenzij ze mij of iets nodig had. Iemand waarmee ik had samengewoond en samengeleefd, iemand die ik zag als een grote zus. Ik had 80dagen en zou wegmoeten uit het internaat omdat ik 18 was geworden en zou dakloos worden. Ik had geen zin meer in het leven. Het was me te veel. ik kon niets meer (ver)dragen. Ik had geen energie, hoop of levenslust meer en wist niet waarom ik nog verder zou moeten leven in deze pijn. Tot op de dag van vandaag vecht ik tegen een depressie, waarvan ik me nog steeds afvraag of ik de strijd ooit zal winnen en hoe lang ik het nog zal trekken. Wetende dat elke gebeurtenis me van mijn stuk kan brengen en een trigger kan zijn om...

18 jaar
9 jaren geleden

1 Reacties

  • Ik vind het echt heel erg vervelend om te lezen wat er met je aan de hand is... Ik zelf zit ook in een depressie door overklaarbaar ziek zijn zonder reden, ik zie geen vrienden meer op school dus voel me vaak erg eenzaam. Ook zie ik nu ik ziek ben dat er minder mensen voor je zijn dan je verwacht had... Gelukkig heb ik nog goeie vriendinnen die er altijd voor me zullen zijn en zijn mijn ouders ook goeie mensen. Maar ondanks de meeste mensen ontsettend lief voor me zijn voel ik me nogsteeds eenzaam... Hoe moet jij je dan wel niet voelen ... Wat een rotsituatie!
    Ookal wil je opgeven, ik weet hoe het voelt... Je moet proberen vol te houden. Je word echt niet dakloos en er moeten mensen zijn die begrijpen dat je op deze manier niet op jezelf kan wonen. Is er al een psycholoog ingeschakeld die je kan helpen? Het werkt echt... ook kun je op internet met mensen praten anoniem... Die willen je ook met alle liefde helpen..
    Succes ermee.

    Ik hoop dat het snel beter gaat met je!

    16 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Je kunt niet meer reageren. Deze discussie is op 15-01-2019 om 14:26 gesloten.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap