Skip to content
12 reacties
664 weergaves

Bedplassen

Hoii,
Ik ben een meisje van 19 jaar en ik plas eigenlijk mijn hele leven al in bed, ik heb verschillende dingen geprobeerd, plaswekker, pillen, fysio, dokters, ouders die mij wakker maken. En niks hiervan helpt, dus ik moet luiers dragen en dat vindt ik er vervelend. Ik vind sowieso het hele bedplassen vervelend en ik schaam me er echt diep voor. Zijn er meer mensen die dit hebben en zijn er tips? Ik heb er namelijk zoveel last van dat mijn mentale gezondheid ook heel erg achteruit gaat.

19 jaar
13 dagen geleden

12 Reacties

  • Hoi meisje23,
    Ik was dit form even vergeten, maar beter laat dan nooit.
    Vervelend dat jij ook vaak in bed plast. Ik gebruik luierbroekjes van always en soms ook tena met een extra maandverband er in voor meer absorptie. De laatste tijd ben ik snachts gelukkig vaak droog, maar vind ik het stiekem fijn om er nog in te plassen. Het voelt vertrouwd en veilig, herken je dit om het expres te doen?
    Wat doe je in de situatie als je met anderen bent? Vertel je het dan? Of niet? En hoe vertel je het dan?

    22 jaar
    5 uren geleden
  • Hallo meisje 22 jaar.
    Ik plas bijna dagelijks in bed en vooral als ik gespannen ben. Plas jij ook elke dag in bed? Welke luiers gebruik jij? Ik gebruik Tena slip Ultima, NorthShore Megamax of Incontrol slip elite (de beste)! Het is belangrijk om de luier voordat je het om doet in een gleuf dubbel vouwt in de lengte. Doe het zo strak mogelijk om en let ook goed op de anti lekrandjes, haal daar nog een vinger langs dat die zoveel mogelijk naar buiten zitten.

    Ik heb bijna nooit problemen met lekken. Ik ben benieuwd naar jouw reactie en hoe het verder gaat bij jou!

    23 jaar
    11 dagen geleden
  • Het kan soms lastig zijn om een luier echt perfect om te doen. Blijven oefenen. De een vindt het liggend het beste om te doen en de ander juist staand tegen de muur. Ik zelf doe het staand tegen de muur.

    23 jaar
    11 dagen geleden
  • Om nog terug te komen op het 1e bericht van @meisje 19 als je al een groot deel van je leven vecht om van het bedplassen af te komen kan een luier je wel wat rust geven vind ik en weet ik. Ik weet niet of je er denkt om eraan te beginnen of al ervaring hebt? Ik plas ook tegen mijn zin in bed maar een goede luier kan je echt voor de gek houden sochtens. Ik stap gewoon met een droog gevoel m'n bed uit. De luiers die ik heb zijn erg medisch daar zit een inktstrook in in de voorkant die waarschuwt of je geplast hebt. Terwijl het verband droog op je lichaam zit. Plasluiers stinken niet, die ik heb onderdrukken alle geurtjes. Als je aan luiers begint moet je het goed doen. Meteen 4 plakkers zoals Tena slip active fit ultima

    17 jaar
    12 dagen geleden
  • Hallo meisje23,
    Plas jij altijd in bed? Of sinds een bepaalde tijd of alleen als je bijvoorbeeld gespannen bent?
    En welke luiers gebruik jij?

    Heb je toevallig tips tegen het doorlekken bij je billen? Ik heb soms als ik in bed plas in de luier wat lekkage daar..

    22 jaar
    12 dagen geleden
  • Hallo meisje 22 jaar,

    Dat is zeker herkenbaar! Ik heb hetzelfde! Ik plas soms ook nog in de luier als ik wakker wordt. Het is dan toch al nat dus maakt niet veel uit.

    23 jaar
    12 dagen geleden
  • Ik plas soms ook in bed en vind het fijn een luier te dragen. Ook voelt het lekker en veilig als ik mijzelf vinger, herkenbaar?

    22 jaar
    13 dagen geleden
  • Niemand is hier arts ben zelf in opleiding voor verloskundige.M22 Heel slecht advies waar haal je die onzin vandaan.Zou zeggen laat je door verwijzen naar een gynaecologe of uroloog.Vertel eens wat voor onderzoek ze bij u gedaan hebben.Veel succes

    20 jaar
    13 dagen geleden
  • @M22: Bezoekers komen niet alleen binnen via het Dreamersforum, maar ook via al die jongin-sites (jonginveldhoven, jonginrijswijk, etc). Dat is hetzelfde forum. Alleen via al die jongin-sites heb je geen zoekfunctie. Je zou dan de afzonderlijke subcategorieën moeten aanklikken om te zien of jouw onderwerp recent al is gepost. Dit is best wel omslachtig.

    Ik begrijp daarom wel dat er soms dubbele onderwerpen verschijnen, zeker in verschillende subcategorieën. Al helemaal als het iets schaamtevols als bedplassen betreft. Daar ontkom je helaas niet aan door de lay-out van dit forum, zoals deze is vormgegeven op al die jongin-sites.

    22 jaar
    13 dagen geleden
  • Dit is al dikwijls op het forum geweest, ook een week geleden nog, maar in een andere tak denk ik. Iedereen die wou reageren, heeft daar al zijn ding gezegd. Ik denk niet dat ze telkens opnieuw gaan reageren en telkens hetzelfde schrijven. Dus misschien kan je beter die bestaande topics eerst bekijken en dan aanvullen met jouw ervaring? Wellicht staat je vraag er al bij, met antwoorden. En zo blijft alles mooi bij elkaar, en krijg je wellicht meer reacties.

    22 jaar
    13 dagen geleden
  • Hee hoi,

    Ja ik heb hetzelfde, ik begrijp je volledig, ik heb dat ook allemaal gedaan, fysio, wakker maken, plaswekker. Ik vond dat hele bedplassen gebeuren ook heel vervelend maar dan vooral snachts het bed uitmoeten om 2 uur snachts omdat het zoo nat geplast en koud is dat er niet in verder te slapen is en het hele bed verschoond moet worden in de nacht en ik onder de douche moet in de nacht. Totaal 3 kwartier werk omdat je in je bed plaste en dat meerdere keren per week. Mijn eerste confrontatie met luiers was rond mijn 12e, toen had ik het mentaal wel even zwaar als je dat bedoeld. Ik schrok dat ze bestonden voor 12 jaar en nu 17 en ook 19. Op me 12e dacht ik: er bestaan babyluiers en dan niks meer. Eerst was ik er te stoer voor en wilde ik het niet om maar ik plaste toen ook al 12 jaar in bed dus ik wist ik moet opgeven en die om laten doen.

    Is het voor jouw niet beter slapen nu @Meisje19 met een luier? Droog het bed uitstappen met een droog gevoel en een luier die misschien 50% verbruikt is. Waar ik me nog welleens zorgen om maak is: wat als ik een vrouw krijg? Als het gebeurt moet ze het volledig ok vinden dat ik met een luier slaap. Als mijn vrouw een bedplasser is met luier zou ik alle schaamte weghalen.

    17 jaar
    13 dagen geleden
  • Je bent zeker niet de enige. Met een goed incobroekje of luiertje, al dan niet gecombineerd met een plastic overtrekbroekje, is het prima te camoufleren. Maar je wil er natuurlijk van af. Hier wat tips die kunnen helpen om er van af te komen:
    - Zorg dat je nooit 'halfslapend' plast. Zowel wanneer je 's nachts wordt gewekt door een (plas)wekker of een aardig familielid, als ‘s ochtend bij het opstaan: goed opletten dat je wakker plast!! Halfslapend plassen verergert juist het bedplassen! Dus, doe licht aan, gooi wat water in je gezicht, maak een paar sprongetjes, jumping jacks, etc. voordat je gaat plassen. In ieder geval: voorkom dat je halfslapend plast. Juist hierdoor blijven mensen vaak heel lang bedplassen.
    - Wanneer je luiers of incobroekje draagt, zorg dat je dan altijd een KATOENEN onderbroek onder deze absorptieonderbroek draagt. Behalve als je ergens anders gaat slapen, dan is het misschien te veel gedoe. Door een normale katoenen onderbroek onder je luier of incobroekje te dragen, voel je je plas veel beter. Hierdoor train je je lichaam om er van af te komen. Als je rechtstreeks een luier of zo'n incobroekje aan doet, raakt je lichaam gewend aan die bescherming waardoor je lichaam juist lui wordt. Dit zorgt ervoor dat je veel moeilijker van het bedplassen af kan komen (en dat willen die merken natuurlijk: zo blijf je zo lang mogelijk hun producten gebruiken).
    - Verder is het belangrijk om je sluitspier goed te ontspannen op de momenten dat deze zich ook moet ontspannen, namelijk tijdens het plassen. Zorg daarom overdag altijd voor een goede plashouding (beide voeten op de grond, rechtop, holle rug) en neem de rust voor een plasbeurt. Plas goed uit bij het plassen en laat de urine rustig lopen. Pers deze er dus niet zo snel mogelijk uit.
    - Qua medicatie schrijft de huisarts vaak desmopressine (merknaam: Minirin) voor. Dit middel regelt de hoeveelheid water die de nieren uitscheidt. Wat betreft natuurlijke middelen hoor ik vooral goede verhalen over Kalium carbonicum. Dit product maakt je urine zouter, waardoor je minder makkelijk plast. Beide middelen kunnen goed helpen.
    - Ook bekkenbodemspieroefeningen kunnen helpen. Je bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat je blaas goed werkt. Als deze niet goed werken is het moeilijker om je plas op te houden, vooral ‘s nachts. Voor een goede training van de bekkenbodemspieren kan je naar een bekkenfysiotherapeut gaan.
    - Qua voeding is het verstandig om alcohol, cafeïne (koffie, thee, energiedrankjes, cola, chocolade), citrusfruit en -sap (ananas, sinaasappel, grapefruit, clementines, citroenen, limoenen), koolzuurhoudende dranken (dus ook Spa rood!) en heel sterk gekruide etenswaren (wasabi, sambal, tabasco, etc.) zoveel mogelijk te vermijden, zeker in de namiddag en avond. Al deze stoffen kunnen namelijk de blaas (enorm) irriteren, waardoor ’s nachts droogblijven veel moeilijker wordt.
    - Train overdag je blaas. Probeer overdag bewust je plas langer op te houden voordat je naar het toilet gaat. Door dit te doen, verbeter je de werking van je blaas. Hierdoor kan je meer urine vasthouden voordat je de drang voelt om te plassen. Ook dit kan helpen tegen het bedplassen.
    - Op internet lees ik dat veel mensen baat hebben bij een behandeling tegen bedplassen door een chiropractor of osteopaat. Misschien is dit ook het overwegen waard.

    Tot slot: blijf voldoende drinken! Het is een fabeltje dat als je zo weinig mogelijk drinkt, dat je dan niet in je bed plast. Succes!

    22 jaar
    13 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap