Nare herinnering
Hallo Ik heb toen ik geloof ik 4 of 5 was aan tafel gezeten met mijn moeder en mijn vader. Er was een soort discussie over wat ik deed wat normaal is maar mijn vader niet leuk vond, hij heeft me tenslotte van tafel afgenomen en me soortvan de trap opgesleurd en me in me kamer gezet. Ik heb het niet laatst nog met moeder over gehad en ben erachter gekomen dat ik dit allemaal veel erger herinner dan het eiggenlijk was. Mijn ouders zijn trouwens gescheiden toen ik 6 was. Mijn vader heeft me nooit verder geslagen of wat dan ook maar die ene dag was het ergste wat ik me kan herrineren van me vader. Mijn moeder heeft nu een vriendje, we kennen hem nu al 6 jaar maar hij woont niet compleet bij ons (alleen in het weekend en soms in de week) hij is een leuke “stiefvader” beter dan mijn eigen vader in eiggenlijk alles (maar dat is weer een ander verhaal). Nou, vandaag had ik een soort discussie met mijn moeder en ik ben dat soort kind dat bijna alltijd bij de hand reageerd en dus werd me “stiefvader” een beetje boos en schreeuwde een beetje dat ik wel weet wat me moeder bedoelt enz. Dit was een soort lijn die overschreden werd, ik dacht meteen terug aan die herrinering van mijn vader (en dan de erge herrinering) ik ging later naar mijn kamer en begon best hard te huilen maar probeerde het geluid op zijn min te houden. Mijn moeder weet niet dat ik er niet tegen kan als mannen naar mij schreeuwen en dan dat weer loshaald en ik ben ook niet van plan om het te vertellen. Nu is mijn vraag... heeft iemand ook zoiets en weten jullie iets om me kalm te houden op zo’n moment? Alvast bedankt??
2 Reacties
-
Ja, goede suggestie van ander meisje 18 hierboven
Bekijk je gevoelens vanop afstand, van buiten je. Zoals je naar een thermometer kijkt en je zegt: hmm, het is warm/koud vandaag. Bekijk de emoties van anderen ook op die manier: hun emoties tonen hun "temperatuur" en hun energie, niet de jouwe.
Probeer niet te introverteren, maar kijk naar buiten. Beter nog, ga naar buiten een wandeling maken en kijk naar de natuur of naar grote of mooie gebouwen. Kan of mag je niet buiten, kijk dan bewust naar de hoeken van je kamer. Dus trek je aandacht zoveel mogelijk naar buiten. Dat maakt je stabieler.
18 jaar7 jaren geleden -
Hé, wat naar dat je hier zo'n last van hebt. Wat meestal gebeurt als je kwaad wordt, is dat je door je emoties wordt 'meegesleurd'. Het kan helpen om te proberen op dat moment heel bewust te blijven: neem waar dat je kwaad wordt en aanvaard dat, maar laat het niet de controle over je overnemen. Stel je als het ware voor dat je woede en verdriet hebt, maar die gevoelens niet bént. Concentreer je bijvoorbeeld op je ademhaling.
Heb je misschien iemand die je vertrouwt met wie je hierover kan praten? Het kan prettig zijn om je verhaal kwijt te kunnen aan iemand als je hiermee zit. Dat kan zelfs een docent/mentor of vertrouwenspersoon op school zijn.18 jaar7 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Brusjesgroep voor jongeren
Opgroeien met een broer of zus die psychische problemen heeft. In de brusjesgroep praten we hierover. Het heeft invloed op het hele gezin.
Ga naar rivierduinen.nl over Brusjesgroep voor jongeren -
Weet jij de weg naar hulp?
Naar wie ga jij als je in de problemen raakt of het even niet zo lekker loopt? Vind de hulp die bij je past.
Ga naar jongerenhulponline.nl over Weet jij de weg naar hulp? -
Sta jij in JeugdMatch?
JeugdMatch helpt professionals die bij jou betrokken zijn om samen te werken. Zij vertellen het als je erin komt. Meer weten?
Ga naar jouwggd.nl over Sta jij in JeugdMatch? -
Chat Veilig Thuis
Heb jij te maken met huiselijk geweld? Je kunt nu ook chatten met Veilig Thuis. Ga hiervoor naar de website.
Ga naar veiligthuishollandsmidden.nl over Chat Veilig Thuis
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!