Ben denk aangerand door docent
Ik kreeg een nieuwe docent voor Nederlands en het was dus een oude gast en ik ben er bang voor wegens meerdere keren aanranding toen moest ik dus een keer blijven omdat k lastig deed volgens hem toen iedereen weg was en ik bleef zitten kwam achter me staan en legde z'n handen in me nek en ging nog wat lager en toen zei die dat hij maatregelen enzo ging nemen en nog wat andere dingen die ik niet kon verstaan en z'n handen waren net boven m'n borsten en toen zei die voor mijn gevoel echt een uur dat ik mocht gaan toen stond ik recht voor m en hij had echt zo'n vieze blik en ik weet dus niet of dit aanranding is en als het zo is dan durf ik het niet te melden want k durf dat gewoon niet en k zit op een christelijke school dan denk ik gw da t z'n baan zal kosten en da verdient hij ook weer niet dus heeft iemand miss tips want tot nu toe skip ik die les gw omda ik ech bang ben help me pls
11 Reacties
-
Ja, dat van die machtspositie is een goed en verzwarend argument.
Een leraar, coach, directeur, diensthoofd, of zo, die in zo'n machtspositie zit, heeft de verantwoordelijkheid om net dubbel zo goed op te letten met wat hij doet of zegt.
Heel anders dan bij gelijken die geen bevel voeren over jou, zoals medeleerlingen, of andere teamleden van een club.
21 jaar3 jaren geleden -
Wanneer iemand zonder toestemming aan je zit, en ook nog in een machtspositie zit, dan is dit zeker aanranding! Ik ben zelf op m’n 13e misbruikt geweest door mijn mentor. Probeer het te melden bij de vertrouwenspersoon. Ik snap dat het heel moeilijk en eng kan zijn, en als je t niet zou durven dan kan je altijd een vriend/vriendin bij meenemen Komt goed meisje!
19 jaar3 jaren geleden -
Wanneer iemand zonder toestemming en bewust jouw borsten, geslacht of binnendijen aanraakt, is dat beslist aanranding.
Wanneer hij andere lichaamsdelen aanraakt, is dat normaal geen aanranding, maar grensoverschrijdend gedrag. Ook strafbaar, maar een gradatie minder erg.
Behalve dan bij korte aanrakingen aan bijvoorbeeld armen of schouders om iemand te sturen: bijvoorbeeld een leraar die een rij kinderen begeleidt, bijvoorbeeld om de straat over te steken, of om ze mooi op het voetpad te laten lopen. Dan moet je ze soms even bij hun schouder of bovenarm nemen en zachtjes in de juiste richting bewegen, anders gaat het niet vooruit en kan het gevaarlijk worden. Dat is dan weer wel perfect okee.
Je bovenarm of schouder een hele tijd zitten strelen, is dan weer niet okee, dat zit dan weer ergens tussen grensoverschrijdend gedrag en aanranding in, denk ik.
Het probleem is dat de grenzen soms vaag zijn: sommige mensen zijn heel lichamelijk opgevoed, en ze leggen spontaan hun arm om je heen zonder bijbedoelingen. Bij andere gezinnen is alle lichamelijk contact taboe en slecht.
Dus afhankelijk van hoe lang of kort hij je aanraakte, en of het oppervlakkig was of niet, en hoe diep hij ging, zou ik het ergens tussen grensoverschrijdend gedrag en aanranding zien, denk ik? Ik zou het zeker wel melden als grensoverschrijdend gedrag, maar misschien niet meteen als aanranding? Dan gaat het alvast verder onderzocht worden, maar zonder het meteen op de spits te drijven, en kan je nog alle kanten uit?
Ik denk ook dat je een balans moet zoeken tussen je heden en je verleden: als je vroeger ooit aangerand bent, heb je misschien makkelijker de neiging om alle lichamelijk contact als negatief te zien, omdat dat die eerdere slechte ervaring terug oprakelt?
En ja, ik vind dat een goed idee van m19 hierboven: probeer eens een vechtsport? Bijvoorbeeld ju-jitsu is een goede sport voor meisjes: daar kan je met heel weinig kracht toch iemand in bedwang houden of uitschakelen. Dat geeft je meer zelfvertrouwen: je straalt dat ook uit, en dat alleen al maakt je minder kwetsbaar. En je leert ook onderscheid maken tussen onschuldig en kwaadaardig lichamelijk contact, het vermindert je angst en verkramping op dat vlak. Ik heb dat ook twee jaar gedaan, en het heeft mij goed geholpen.
21 jaar3 jaren geleden -
Wat naar om te horen dat het je vaker is overkomen en dat je bang bent voor hem, goed dat je het wil aangeven
Therapie is soms wel nodig, ik zou ook op een vechtsport gaan om jezelf te leren verdedigend en sterker in je schoenen te staan
Knuffel van hier19 jaar3 jaren geleden -
Gewoon mee naar de directie stappen.
19 jaar3 jaren geleden -
Als jij geen toestemming hebt gegeven mag hij je nooit aanraken. Dus daar kan en mag je gewoon melding van maken. Dus gewoon naar een vertrouwenspersoon op school gaan en hier melding van maken.
Het is jouw woord tegen het zijne dat is misschien altijd lastig. Maar doe het gewoon zodat anderen hier ook van weten en hij dan heel goed in de gaten word gehouden, want dan kan hij dit nooit meer doen.19 jaar3 jaren geleden -
Ik heb uiteindelijk toch besloten om t te gaan melden want ik wil niet dat iemand anders hier ook last van kan krijgen en ik ben vaker aangerand en toen werd t met heelveel politie enz erbij en dat wil ik niet dus ik zeg gw dat ze niet zeggen dat ik t was want ik wil echt niet meer in therapie want ik ben er echt net weer vanaf ik ben nog wel steeds best wel bang want ja straks doet ie me wat maar bedankt voor tips t helpt me echt
13 jaar3 jaren geleden -
Verdiend hij prima zulke lage mensen horen niet on het onderwijs als hij zich niet kan beheersen helemaal tegenover kinderen
Christelijk nog wel en dan zulke normen en waarden die man gatver de deur uit ermee19 jaar3 jaren geleden -
Jij mist onderwijs uit angst besef hoe erg dat is
Wens je dit anderen kinderen toe dat zij ook zo bang raken, nee en jezelf ook niet
Breek de cirkel en spreek jezelf uit, laat het niet voorbij gaan of wegwuiven door volwassenen19 jaar3 jaren geleden -
Je bent aangerand. En meld dit zo snel als kan aan iemand die je vertrouwd. Dat kan een vriend/vriendin, ouders, mentor of het schoolhoofd zijn. Laat deze gast niet zo rondlopen en heb zeker geen medelijden met hem. Ik had het wel geweten als ik het was geweest
16 jaar3 jaren geleden -
Als jij het zo omschrijft dan heb jij er een gevoel bij. Probleem wordt dit te bewijzen, hij heeft je aangeraakt zeg je, maar heeft niet aan je borsten of andere zeer privé delen gezeten. Dit wordt moeilijk. Bespreek het anders met de vertrouwenspersoon op school. Zijn er meerdere klachten over deze docent dan kan er iets bewegen. Verder voorkom om alleen met hem in een ruimte te zitten, dat mag je vragen.
18 jaar3 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Wil je ergens terecht met jouw nare seksuele ervaring?
Het maakt niet uit of het lang of kort gelden is gebeurd. Ook wanneer je ervaring online was. Meer weten?
Ga naar centrumseksueelgeweld.nl over Wil je ergens terecht met jouw nare seksuele ervaring? -
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Heb je een seksuele ervaring gehad zonder dat je dit wilde?
Je bent niet alleen! Er zijn verschillende mogelijkheden om er met iemand over te praten wanneer je dit wil. Er zijn ook manieren om hulp te krijgen. Lees hier meer.
Ga naar jouwggd.nl over Heb je een seksuele ervaring gehad zonder dat je dit wilde? -
Duidelijk zijn over wel of geen seks.
Hoe doe je dat?
Ga naar jouwggd.nl over Duidelijk zijn over wel of geen seks. -
Podcast Sense Talk
Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.
Ga naar sense.info over Podcast Sense Talk -
Weet jij de weg naar hulp?
Naar wie ga jij als je in de problemen raakt of het even niet zo lekker loopt? Vind de hulp die bij je past.
Ga naar jongerenhulponline.nl over Weet jij de weg naar hulp? -
Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.
Ga naar zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!