Als kind aangerand
Hoii, Ik ben niet echt bekend met forums maar er is in mijn verleden iets gebeurd wat mij nu nog steeds raakt en ik heb er nooit met iemand over mogen praten. Van mijn 5e tot mijn 7e ben ik seksueel mishandeld door mijn eigen broer. We speelden vroeger altijd samen en ik als klein kind had geen idee wat hij aan het doen was met mij. Ik vond het vervelend dat kan ik me herinneren maar verder snapte ik niet wat er gebeurde. Zodra we met z'n tweeën waren moesten mijn kleren uit en sommige keren heb ik hem zelfs moeten pijpen. Het heeft lang geduurd omdat ik niet durfde te zeggen dat ik het niet leuk vond, hij was een stuk groter en sterker en ik was te bang voor de gevolgen. Op een dag liep mijn moeder de kamer binnen waar wij met z'n tweeën waren en zijn penis zat in mijn mond. Mijn moeder gilde en ik schrok, ik wist niet wat ik moest doen en rende naar mijn kamer. Ik hoorde mijn vader naar boven stormen. Ik hoorde veel geschreeuw tegen mijn broer en was ontzettend bang. Opgegeven moment bonkte m'n ouders op m'n deur en kwamen binnen, begonnen tegen mij te schreeuwen hoe ik dit had kunnen laten gebeuren. Ze waren woedend. Ik kreeg even veel schuld als mijn broer. Ik moest verplicht op therapie wat ik vreselijk vond, omdat ik met een man moest praten die ook vond dat dit deels mijn eigen schuld was. De reden dat ik dit schrijf is niet omdat ik trauma's heb van mijn broer. Op een of andere gekke manier heb ik het hem vergeven. Ik zag hoeveel spijt hij had, en hoeveel pijn het hem nog steeds doet. Ik kan het supergoed vinden met mijn broer. Wat mij al zo'n 11 jaar dwars zit, is mijn ouders die geen medelijden met mij hebben gehad. Nu ben ik niet iemand die medelijden van iedereen wil, maar het voelt gewoon alsof mijn gevoelens er niet toe doen. Ik heb nooit kunnen begrijpen hoe ze hebben gereageerd op wat er is gebeurd. Was dit werkelijk mijn schuld? Moet ik boos zijn op mezelf? Hebben ze goed gehandeld door mij zo hard aan te pakken? Ik raak er nog vaak van in de war. Ik heb van mijn ouders nooit een woord hierover tegen iemand mogen zeggen. Mijn vader heeft me bedreigd te slaan als ik tegen iemand zou zeggen dat er iets mis was gegaan in onze familie. Maar ik kan het gewoon niet meer. Ik kan het niet binnenhouden. Ik heb morgen een wiskunde examen en plots lees ik in de krant over een verkrachting en komt alles van vroeger naar boven. Ik begin te huilen en ik kan me helemaal niet meer concentreren. Ik moet mijn verhaal kwijt. Ik weet niet of iemand dit wil lezen maar ik hoop dat het schrijven ervan misschien mijzelf zou helpen. Liefs
2 Reacties
-
het komt goed het is goed dat je het tegen iedereen zegt het moet weg gaan
12 jaar10 jaren geleden -
Laat ik beginnen met je vertellen dat zoiets niet jouw fout is. Jij hebt niks fout gedaan. Seks is iets wat vrijwillig moet gebeuren, als beide partijen oud genoeg zijn om zich bewust te zijn van wat seks inhoud (wat jij niet was). In onze wereld zijn er helaas mensen die (ziek genoeg) vinden dat verkrachting de schuld van het slachtoffer zou kunnen zijn, maar dat is niet het geval.
De reactie van je ouders was fout. Het kan niet jouw schuld zijn, dat is gewoon onmogelijk. Wat jouw broer deed was fout. En hij had zeker op dat moment, professionele hulp nodig. Maar je zegt dat je het goed met hem kan vinden.
Dus over je ouders, wat zij doen is heel erg fout. Je moet over dingen kunnen praten in een familie en zeggen wat je voelt.
Als advies zou ik je zeggen dat je hulp moet zoeken, iemand waarmee je er echt over kan praten. Dat mensen jou als klein kind zeggen dat het ook jouw fout is, dat is niet goed. Die mensen zouden niet eens zo'n functie mogen hebben eigenlijk. Aan die persoon kan je ook hulp vragen met je ouders. Je kan altijd maar een huisarts gaan (daar hoeven je ouders niet achter te komen) en vragen voor een doorverwijzing naar een geschikt persoon. Of misschien is er op school een docent of maatschappelijk werker?
Verkrachting of aanrandig en zeker in dit geval, is nooit je eigen fout. Jouw lichaam is jouw eigendom. Seks mag alleen als de ander ja zegt. En duidelijk. Niet als de ander te bang is om nee te zeggen, dan mag het ook niet. Het is dus echt niet jouw fout!!!16 jaar10 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Wil je ergens terecht met jouw nare seksuele ervaring?
Het maakt niet uit of het lang of kort gelden is gebeurd. Ook wanneer je ervaring online was. Meer weten?
Ga naar centrumseksueelgeweld.nl over Wil je ergens terecht met jouw nare seksuele ervaring? -
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Heb je een seksuele ervaring gehad zonder dat je dit wilde?
Je bent niet alleen! Er zijn verschillende mogelijkheden om er met iemand over te praten wanneer je dit wil. Er zijn ook manieren om hulp te krijgen. Lees hier meer.
Ga naar jouwggd.nl over Heb je een seksuele ervaring gehad zonder dat je dit wilde? -
Duidelijk zijn over wel of geen seks.
Hoe doe je dat?
Ga naar jouwggd.nl over Duidelijk zijn over wel of geen seks. -
Podcast Sense Talk
Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.
Ga naar sense.info over Podcast Sense Talk -
Weet jij de weg naar hulp?
Naar wie ga jij als je in de problemen raakt of het even niet zo lekker loopt? Vind de hulp die bij je past.
Ga naar jongerenhulponline.nl over Weet jij de weg naar hulp? -
Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.
Ga naar zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!