Ella One
Hoi, vraagje: als je de Ella One neemt (morning after pill): met hoeveel dagen stelt ie je eisprong uit? Hoeveel dagen maximaal? Hopelijk weet iemand dit.
4 Reacties
-
Morning-afterpil pil stelt idd eisprong uit, daarom heeft het ook alleen zin om die te nemen als je je eisprong nog niet hebt gehad. De pil zorgt ervoor dat je helemaal geen eisprong hebt en dus niet vruchtbaar bent. Hoe lang dat ding doorwerkt geen idee, maar als je onveilige seks hebt gehad moet je m zsm nemen.
16 jaar4 jaren geleden -
@meisje18; "ik dacht' en "ik denk"...... Gissen is missen! Zoek zelf eerst maar eens op internet hoe een morning-after-pil werkt. En daarna nog maar eens reageren.
19 jaar4 jaren geleden -
Ik dacht altijd dat een morning-after pil diende om een vrucht af te drijven, als je onveilig gevrijd had? Niet om een eisprong uit te stellen. Want als je al zwanger bent is het een beetje laat om de eisprong nog uit te stellen. Voor het uitstellen dient een gewone pil, van het soort die je continu moet blijven doornemen zonder onderbreking. Een vriendin heeft daarmee al bijna een jaar geen eisprong meer gehad. Maar zoiets moet je echt aan een dokter vragen, niet zomaar gokken. Want ik denk dat die morning-after pillen ook slecht zijn voor je gezondheid, dat is alleen voor in noodgevallen.
18 jaar4 jaren geleden -
dit is wat ik lees:"De morning after pil bevat de werkzame stof Ulipristalacetaat (EllaOne) of het Progestageenhormoon Levonorgestrel (Norlevo). De werkzame stof voorkomt dat de eicel uit zijn follikel springt, kortom: het voorkomt de eisprong. Een morning after pil met Ulipristalacetaat stelt de eisprong ook nog uit als deze vlak voor de eisprong wordt ingenomen, dit in tegenstelling tot een morning after pil met een Progestageenhormoon. Beide hormonen blijven zo’n vijf dagen actief in het lichaam en kunnen de eisprong dus tot vijf dagen vertragen. Een veelgehoorde fabel is dat de morning after pil een soort mini-abortus is. Om te begrijpen waarom dit zeer zeker niet het geval is, is het nuttig om wat meer te weten over de menstruatiecyclus."
19 jaar4 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Wat betekent het allemaal?
Wat is het verschil tussen seks, vrijen en neuken? En wat hoort er bij seks en wat niet. Wil je er met iemand over praten? Dat kan.
Ga naar jouwggd.nl over Wat betekent het allemaal? -
Podcast Sense Talk
Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.
Ga naar sense.info over Podcast Sense Talk -
Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.
Ga naar zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld -
Seksquiz voor jongens
Wat weet jij over seks? En weet je wat een meisje fijn vindt? Doe de quiz met 9 vragen over seks.
Ga naar sense.info over Seksquiz voor jongens
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!