Skip to content
46 reacties
2913 weergaves

Te Lange rij wc op festivals

Hey ik was laatst op een festival. Alles was heel leuk en goed geregeld. Op de wc's na. Ik hield er niet zoveel rekening mee was bij de optredens en dronk constant. Tot mijn blaas zei NU! Dus ik snel richting de toiletten en zoals je natuurlijk al verwacht lange rij. Ik probeerde het nog op te houden maar toen ik begon te lekken ben ik snel weggelopen en heb ik helaas om de hoek volledig in mijn broek geplast. Toen ik er op ben gaan letten zag ik nog iets van 3 meiden die dag met natte plekken. Dus mijn vraag. Hoe doen jullie dat op festivals?

19 jaar
1 maand geleden

46 Reacties

  • Ik moest wel in de rij staan.. bloedd

    18 jaar
    1 maand geleden
  • Hallo jongen23,

    Ja het was gezellig! Ik ben met de bus en trein gegaan. Het was wel makkelijk en fijn om een luier om te hebben. 1 keer geplast net voor de date en 1 keer geplast tijdens de date toen we op het terras zaten. De tena slip ultima werkt goed. Voor thuis gebruik ik ook sinds kort incontrol BeDry night die kunnen helemaal onbeperkt veel plassen opvangen.

    23 jaar
    1 maand geleden
  • HeyMeisje23, hoe was je date zaterdag? Spannend zo met de luier aan? Nog geplast voor/tijdens de date?

    23 jaar
    1 maand geleden
  • Hallo jongen 23j,

    Ja het kost inderdaad wel wat. Daar heb je gelijk in! Maar ik geef geen geld uit aan roken, veel alcohol, drugs enz. Dat scheelt weer!

    Ik ben nu de Incontrol BeDry Night aan het uit proberen. Deze is wel erg goed! Je voelt helemaal niets als je erin plast bij de eerste keren, deze kan echt extreem veel opnemen tot wel 12.000ml!

    23 jaar
    1 maand geleden
  • @meisje23 fijn dat je het dan nagenoeg altijd droog houdt in je echte broek. Hoe doe je dat dan met verschillende luiers testen?
    Is dat niet een enorme kostenpost?

    Spannend zaterdag, succes!
    Ik heb het een paar goede vrienden en vriendinnen wel verteld een keer, maar wel voorzichtig en heel algemeen. Ze reageerden er verschillend op.
    Maar hier zijn we wel met dezelfde interesses op het formulier, misschien leuk om samen een keer te wandelen en in het echt te zijn onder het genot van onze beschermende luierbroekjes?

    23 jaar
    1 maand geleden
  • @meisje19

    @jongen23

    Voor mij is het soms ook wel spannend om het te laten lopen, alhoewel dat nu wel meevalt na zoveel oefenen en testen haha. Ik heb eens gehad dat er iets een klein beetje doorlekte dat mijn onderbroek een klein beetje vochtig was, toen had ik de hele dag dezelfde luier aan, iets te makkelijk….. Of een keertje als ik het net niets goed genoeg om had gedaan.

    Maar zaterdag gaat sowieso goed komen de hele middag en kan ik gerust een blik monster energy drinken en meerdere keren plassen, zonder zorgen. Ik probeer/test ook regelmatig andere luiers of ABDL luiers, die kunnen soms extreem veel opnemen en gaan soms wel tot 12 uur lang mee.

    Meestal draag ik een lange spijkerbroek en ook als de luier wat voller is, dan zie je dat niet echt. Misschien zijn mijn billen een heel klein beetje dikker maar niemand gaat dat opmerken. Poepen doe ik meestal niet, teveel gedoe met opruimen. Ik heb dat wel eens in de ochtend gedaan. Maar openbaar zou ik dat al helemaal nooit doen nee. Dat gaat mij iets te ver.

    Ik heb zaterdag middag een date, hoe doen jullie het? Durven jullie te vertellen dat je (soms) een luier draagt? Ik vindt dat toch wel een beetje eng. Als iemand precies hetzelfde zou hebben dan is het makkelijk om erover te praten. Maar meestal hebben mensen er geen benul van. Ik schaam mij wel om het in het echt te vertellen………

    23 jaar
    1 maand geleden
  • @meisje23
    Open van je allemaal. Voor jou ook wel spannend denk ik om het gewoon te laten lopen. Wel eens gehad dat het toch helemaal doorlekte?
    Ben je niet bang dat anderen het zien als je luier wat voller zit met plas (en misschien ook poep)? Hoe doe je dat bijvoorbeeld nu als het heel heet is met een korte jeans?

    Leuk, spannend uitdagend in Utrecht om tijdens je wandeling in een luier rond te lopen. Ben benieuwd hoe het is gaat!

    19 jaar
    1 maand geleden
  • Hi meisje 23, ik wil als jongen ook reageren als dat mag. Ik vind het ook fijn om voor de zekerheid wel eens een luierbroekje te dragen. Spannend avontuur tijdens het wandelen! Als je het leuk vind om meer ervaringen uit te wisselen, zou ik graag met je in contact willen komen.
    Groetjes:)

    23 jaar
    1 maand geleden
  • Ik heb het laatst ook op een festival gehad. Veel gedronken en stond dicht bij het podium. Dus wou mijn plek niet kwijt. Heb het lang proberen op te houden. Maar bij het 2e scheutje in mijn broek werd het wel nat. Toen kon ik het niet meer houden en ben ik gaan hurken tussen de mensen. Ik deed net alsof ik iets zocht in mijn tas. Had gelukkig een zwart broekje aan dus denk dat niemand het door had. Kan gebeuren eigen schuld

    21 jaar
    1 maand geleden
  • Hallo @meisje19 !

    Wat een spannend verhaal! Alleen wel iets minder fijn dat jouw broekje nat werd in de trein. Dat komt omdat de always discreet broekjes niet gemaakt zijn om volledig in te plassen. Ze kunnen enkel een paar flinke druppels of een paar kleine scheutjes opvangen. Ze zitten als je erin plast direct vol en zijn verzadigd. Daarom lekte het ook bij jou. Ze zullen nat en erg warm hebben gevoeld bij jou omdat ze dus direct niet nog meer plas konden opnemen.

    Ik draag elke nacht een luier (Tena slip Ultima) en soms overdag als ik eropuit ga. Aankomende zaterdag ga ik wandelen in Utrecht en dan gebruik ik wel een luier ja. Ook als ik zit in de trein kan ik het gewoon laten lopen. Zonder ook maar 1 nat druppeltje in mijn (onder) broek. En natuurlijk moet de trein ook schoon en fris blijven. Ik kan het gewoon rustig laten lopen bewust ja. Ik weet dat mijn luier minimaal 2 flinke plassen aan kan of misschien 3-4 normale plasjes. Je merkt vanzelf waarneer het tijd is om te verschonen. Bij echte goede luiers voor volwassen hoef je je niet zorgen te maken om lekken. Dat willen incontinente mensen natuurlijk ook niet! Bij (kleine) kinderen lekken luiers toch ook niet zo snel? Die luiers kunnen ook meerdere plasjes aan. Een kind draagt soms ook de gehele middag dezelfde luier zonder problemen.

    Het is tijd om te verschonen waarneer je de volgende dingen voelt:

    -het materiaal hangt zwaar tussen je benen

    -het materiaal is erg opgezwollen

    -het materiaal begint minder goed (het laatste) plasje op te nemen en het voelt wat meer nattig/warm na de laatste plas.

    Je wordt er vanzelf steeds beter in en krijgt er steeds meer gevoel voor. Als je bewust wilt plassen moet je je goed kunnen ontspannen je kan oefenen/testen door op het toilet te gaan zitten met luier om.

    Als je een beetje een wijde broek draagt of een wat langer t-shirtje merkt niemand het! Niemand is er mee bezig of let er in behoudt op!

    Schimmel infectie of andere problemen heb ik nooit gehad, zolang je maar op tijd verschoond waarneer het materiaal dus vol is. Maar dat hoeft niet vaak.

    Qua ongesteldheid is het geen enkel probleem. Ook dat kan het (makkelijk) opvangen, je hebt geen maandverband of tampon nodig.

    23 jaar
    1 maand geleden
  • M 23 koop een plas tuit voor smerig wc.Is goedkoper.En zal naar de huisarts gaan voor advies.

    17 jaar
    1 maand geleden
  • m19 en wat denk je van afscheiding met de zuren in urine.Wordt wel een lekker broei nest.Dit is vragen om een schimmel infectie wat de blaas in kan slaan.Blaas ontsteking.Wat denk je van je tere huid van de schaamlippen en schaamstreek wat gaat stinken.Dan wordt het wassen met water heel pijnlijk,ach daar hebben we weer speciale doekjes voor.En als klap op de vuurpijl verslapping van de blaas aanspan spier waardoor je de aandrang niet meer voelt.Wat verder opvalt hoe onprachtisch luiers in de praktijk zijn.

    17 jaar
    1 maand geleden
  • Meisje23 draag je dan dus eigenlijk altijd luiers tegen bedplassen? En wat is ADBL?

    Hoe voelt het overdag als je moet plassen, maar de luier niet af kan doen en je er dan eigenlijk expres in plast? Laat je dan op straat/ter plekke gewoon je plas lopen? Hoe doe je dat, ik kan dat echt niet zomaar.
    En hoe weet je dat je niet gaat lekken?

    Hoe doe je het als je ongesteld bent trouwens?

    Zelf heb ik nu always discreet broekjes en daar heb ik er vandaag 1 van uitgeprobeerd. Dat ging best goed, paar keer een beetje laten lopen, wel met een vuur rood hoofd... Vanmiddag ging ik met de trein en toen moest ik opeens ook en dacht ik op het perron ik laat het weer lopen. Dat ging goed. Toen ik in de trein ging zitten op mijn kont, voelde ik wel wat nattigheid. Er kwam was plas uit de luier en toen had ik wel een natte vlek in m'n korte broekje. Gelukkig had ik een vest mee en die snel omgeslagen zodat je het niet kon zien. Ik dacht wel van ohnee nu ziet iedereen het. Hoe denk jij daarover? Denk jij dat anderen het bij jou kunnen zien als je een (volle) luier draagt? En kan jij het bij anderen zien?

    19 jaar
    1 maand geleden
  • @meisje19 hallo! Ik gebruik de Tena slip en soms andere (ABDL) luiers vooral voor ‘s nachts en soms overdag als ik lang op reis ga, uit ga of ga winkelen in de stad waar vaak vieze toiletten zijn. Dan vindt ik een luier soms veel prettiger.

    Soms kan het stiekem wel opwindend zijn ja, dat is herkenbaar! Ook kan een luier opwindend zijn als je erin geplast hebt. Het voelt dan een paar minuten warm en daarna is het weer droog. Het materiaal wordt mogelijk iets dikker. Het kan best lekker zijn. Het voordeel van een broekje is dat je toch naar de toilet kan gaan. Als ik een slip aan heb, dan kan die niet meer makkelijk elke keer los. Dan gebruik ik dus gewoon de luier. Als je op zoek bent naar een zo goed mogelijk luier broekje voor jouw leeftijd dan raad ik toch echt de Tena pants maxi maat small of maat medium aanraden! Drynites kunnen enkel 1 plas aan .

    23 jaar
    1 maand geleden
  • M19 luiers moet je apart inleveren ivm chemische stoffen die er in zitten.Als je klachten heb ga naar de huisarts of laat je voorlichten door de apotheek ivm vaginale schimmel en blaas ontstekingen.

    21 jaar
    1 maand geleden
  • @meisje23 bedankt voor jouw tips! Ik ga hier zeker verder naar kijken.

    Ik heb een kleine blaas en regelmatig dat het een beetje mis gaat, op een festival, in de bios, tijdens een tentamen, onderweg in de auto naar vakantie en wintersport. Ook bij het slapen bij m'n vriend werkte mijn blaas niet mee. Uit voorzorg lijkt het mij dan beter om op specifieke situaties een luierbroekje te dragen, dat geeft mij rust en voorkomt ongemakkelijke situaties. Ik ga meteen als ik moet, maar m'n blaas leeft zich dan soms te snel.

    Ook moet ik bekennen dat het redelijk opwindend is om stiekem in je broek te plassen zonder dat iemand het ziet. Als ik vinger dan plas ik ook beetjes , nu is dat altijd ook weer werk om het op te ruimen.

    Hoe en wanneer gebruik jij luiers?

    19 jaar
    1 maand geleden
  • @meisje19 Hallo! Ik heb al langere tijd ervaring met luiers en al veel uitgeprobeerd. Vroeger ooit drynites gebruikt maar toen die te klein werden en steeds meer gingen lekken verder gekeken naar meer volwassen luiers.

    Je moet goed letten op de absorptie capaciteit, dat staat vaak op de verpakking vermeld. Soms in termen als plus, maxi en ultima. Vaak kan je ook de absorptie capaciteit aflezen aan het aantal druppels wat op een verpakking staat. Hoe meer druppels hoe meer capaciteit. Als je volledig wilt kunnen plassen heb je een slip nodig met de meeste capaciteit/druppels. Een product met weinig absorptie capaciteit is niet gemaakt om echt in te plassen maar meer voor kleine scheurtjes urine verlies.

    Mogelijk zou Tena slip active maxi of ultima in maat medium of maat Small geschikt kunnen zijn voor jou.

    Je vindt ook veel informatie op internet en op de site van 123drogisterij! Het is heel belangrijk dat je ze op de juiste manier omdoet en dichtmaakt met de lekrandjes omhoog. Ook dit kan je vinden op internet als je zoekt op: tena slip omdoen en goed op de verpakking kijkt!

    Qua verbergen zou je een vuilniszak op jouw slaap kamer kunnen leggen, waar je ze na gebruik in gooit. En op een later moment kan die in de kliko of grote container buiten.

    Waarom zou je graag luiers willen uitproberen? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt als je het uitgetest hebt!

    23 jaar
    1 maand geleden
  • @meisje23 handig om te weten. Hoe heb jij ontdekt welke luier slips wel en niet werken?

    En hoe doe je het dan met die slips kopen, gebruiken en weggooien zonder dat iemand zoals je ouders/huisgenoten het zien?

    Ik wil het een keer testen of ze wel goed en veilig werken. Heb je tips hoe ik dat het beste kan doen? En waar bijvoorbeeld? Is het slim om met water te testen of met plas door er expres in te plassen en kijken of het goed gaat? Hoe heb jij dat gedaan?

    19 jaar
    1 maand geleden
  • Als je nog jong bent en vrij slank en tenger zou je ook nog drynites broekjes kunnen proberen, tot een jaar of 17 zou dat kunnen. Maar ook drynites zijn gemaakt voor maar 1 plas of heel misschien 2 kleine plasjes.

    23 jaar
    1 maand geleden
  • Er zijn wel luiers die je kunt aanhouden nadat je er 1 keer in hebt geplast. Bijvoorbeeld de Tena slip Ultima. Die zijn gemaakt voor meerdere keren plassen en zijn na een plasje direct weer droog. Always broekjes zijn niet echt gemaakt om volledig in te plassen, die zijn direct vol of lekken. Je kunt het beste een slip gebruiken met het meeste absorberende vermogen. Als je toch liever een broekje wilt hebben voor een onverwachts ongelukje dan zou Tena pants Maxi de beste optie kunnen zijn. Die kunnen wel 2-3 plassen opvangen.

    23 jaar
    1 maand geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten