Skip to content
15 reacties
1670 weergaves

Geen bh dragen

Met warm, zweterig weer vind ik het dragen van een bh vervelend. Het schuurt, is warm en zit gewoon niet lekker. Met zulk weer trek ik geen bh onder mijn shirtje of hemdje aan, maar hoe "maatschappelijk geaccepteerd" is dit eigenlijk :') ?
Ik heb vriendinnen hier eigenlijk nog nooit over gehoord (wel over topless zonnen, dat vinden de meesten not done). Meiden met grote borsten zeggen dat het oncomfortabel is zonder bh (in het openbaar) en dat geloof ik graag. Maar mijn kleine borsten kunnen de steun prima missen zo nu en dan :Y) .


Wat vinden jullie ervan als een (andere) vrouw geen bh draagt in het openbaar?

16 jaar
2 maanden geleden

15 Reacties

  • De laatste twee jaar ben ik steeds minder bh’s gaan dragen. In het begin omdat ik een paar topjes had met blote rug en later ook onder andere kleren omdat ik het ook gewoon wel een fijn gevoel vindt. Ik heb het geluk dat ik een stevige b-cup heb, maar als ik eerlijk ben vind ik het bij bijna elke vrouw mooier zonder. En ja ach, dan zie je eens een tepel of er is een beetje inkijk, ik voel me daar wel ok bij.

    18 jaar
    24 dagen geleden
  • @M14, ik heb het gister gedaan en toen ik mijn spijkerbroek aan deed voelde het wel heel lekker en het was ook makkelijker dan met onderbroek. Omdat mijn piemel nu niet strak tegen mijn lichaam aan zit maar los hangt en door de gedachte dat ik geen onderbroek aan heb en mensen het misschien kunnen zien was mijn piemel wel vaak stijf, zeker in het begin. Hierdoor was de vorm best duidelijk te zien en had ik daar een grote bult dus heb het niet echt aangedurfd om dit buiten te doen, omdat mensen het dan misschien zien als ik loop of fiets en misschien vinden meiden het eerder raar om te zien dan aantrekkelijk. Ook zien mijn ouders het misschien, maar aan de andere kant wil ik het ook wel weer vaker doen omdat het gewoon veel lekkerder zit en het een opwindende gedachte is. Ik heb door het warme weer ook een korte sportbroek aangehad maar daar is het al helemaal duidelijk te zien, omdat dit een dun en licht stofje is. Hierdoor zie je het al als mijn piemel los hangt en als hij stijf is ziet dit er al helemaal heel groot en duidelijk uit, omdat hij dan ongeveer tot de elastieken band van het broekje bovenaan komt.

    20 jaar
    1 maand geleden
  • @j20, so what! Dat je piemel dan goed te zien is hoe die ligt is toch alleen maar leuk om naar te kijken? Tijdens menstruatie heb ik altijd tampon in, werkt prima. En ja, met een kort rokje of jurkje daag ik wel eens jongens uit, dat is zeker wel opwindend. Voor mij en voor die jongen. Maar dat doe ik alleen als ik al opgewonden de deur uit ga. Ik zou zeggen probeer het gewoon eens. Al is het alleen maar al voor de hygiëne, zoveel frisser.Laat ff weten wat je er van vindt.

    14 jaar
    1 maand geleden
  • M14 zijn er weleens situaties dat je opgewonden wordt? Kan me wel voorstellen dat het anders voelt als je loopt of zit en misschien soms de gedachte al. Als je ongesteld bent heb je wel ondergoed aan toch? Ik heb nog nooit zonder onderbroek een broek aangehad. Het zou denk ik wel een vreemd gevoel zijn en ik zou bang zijn dat de vorm van m'n piemel zichtbaar is zonder onderbroek.

    20 jaar
    1 maand geleden
  • @J20, M14 hier. Nee ik draag nooit geen ondergoed. Het is veel hygiënischer en frisser, althans bij mij. En tuurlijk is het met korte rokjes of jurkjes ook wel eens spannend. Maar ik weet niet meer anders dan dat ik zonder ondergoed doe. Dus ik denk ook niet vaak aan hoe opwindend het is. (Ligt ook aan de situatie). En jij wel eens zonder gedaan?

    14 jaar
    1 maand geleden
  • We zijn in Portugal op vakantie ik draag meestal een jurk en het is fijn om dan geen bh aan te hebben ik heb maar een B cup. En ik ben niet de enigste die dat doet.

    15 jaar
    1 maand geleden
  • Tip: in de Action verkopen ze boob tape en nipple covers waarmee je zonder BH kan dragen wat je wil. Kost een paar euro. Misschien kan dit helpen om zelfverzekerd te dragen waar jij je goed in voelt.

    18 jaar
    2 maanden geleden
  • M14 draag je nooit ondergoed dus ook niet bij broeken enzo?

    20 jaar
    2 maanden geleden
  • Het wordt meer en meer geaccepteerd. Door de klimaatverandering wonen we stilaan in een warm land, en in warme landen zijn er andere gewoonten dan in koude landen :-) Dus gewoon doen. Vooral als je kleine borsten hebt zal het nauwelijks opvallen. Doe wat goed voelt voor jou.

    18 jaar
    2 maanden geleden
  • Hoi, mijn borsten zijn gewoon formaat. Mijn moeder en zus hebben ook niet hele grote, zij dragen nooit geen bh, omdat dat gewoon niet fijn zit. Van hun heb ik over genomen dat ik ook nooit een bh draag. Het zit echt chill zonder, en met strakke shirtjes staat het ook goed (sexy 🤭). Als je een groter formaat hebt snap ik wel dat het vervelend kan zijn als je geen bh draagt. Als je het over maatschappelijk accepteren hebt, dat hebben we zelf allemaal gecreëerd. De mensen worden preuts en nemen anderen daar in mee. Ik loop altijd zonder ondergoed, is veel frisser. Wat een ander er van denkt kan mij geen fuck schelen. Opzettelijk tonen dat ik geen ondergoed en bh draag zal ik nooit doen. Zonder is gewoon mijn eigen ding. Dus ik zeg, voor degenen die graag zonder bh en of ondergoed willen, gewoon doen, mits je maar geen aanstoot geeft aan anderen. En jou natuurlijke vormen is niks mis mee. Heeft een ander niks over te zeggen. Of het moet een leuk compliment zijn 😄.

    14 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik heb soms ook geen bh aan meestal als ik thuis ben. Maar draag wel een bh als ik naar school ga.
    Ze zijn lekker stevig dus niemand weet het behalve mijn zus maar het maakt haar niet uit. En ik doe het niet voor jongens want ik denk dat ik meisjes leuker vind. Maar nog nooit verkering gehad.

    14 jaar
    2 maanden geleden
  • Mijn mening is dat iedereen dat voor zichzelf zou moeten weten. Als je de loop van de geschiedenis bekijkt is het nog niet zo heel lang geleden dat de bh zijn intrede deed. Voor die tijd droeg dus geen enkele vrouw een bh. Waarom zou het dan nu een verplichting zijn? Ik snap dat het bij bepaalde activiteiten prettig is om er eentje te dragen, om te voorkomen dat ze alle kanten op slingeren en pijn gaan doen. Ook dat het onder bepaalde kledingstukken een betere pasvorm geeft. Maar als jij bij warm weer de bh weglaat en ze hangen niet overal uit, zou ik zeggen lekker doen! Dat vind ik trouwens ook van topless zonnen, maar dat is misschien omdat ik dat zelf al jaren doe. Ik vind het gewoon prettiger.

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • Een meid wat ze zelf wil, het is haar lichaam dus zij bepaalt wat ze draagt of niet draagt.

    15 jaar
    2 maanden geleden
  • ik draag geregeld geen BH , nu met het warme weer een shirtje of een zomerjurkje . nu heb ik Cup 75B dus gaat goed .

    19 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik vind dat we niet overal wat van moeten vinden. Mensen lekker met rust laten. De een wil in een croptopje met schommelende tieten over straat en de ander met een hoofddoekje en alles bedekt. Allemaal prima.

    21 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten