Skip to content
19 reacties
2260 weergaves

Naaktmodel

Over anderhalve week ben ik voor het eerst naaktmodel voor een professionele fotograaf. Ik heb dat niet zelf geregeld maar ben gevraagd toen ik iets totaal anders aan het doen was. Hij was, zoals hij zei, helemaal weg van mijn uitstraling. Voor de duidelijkheid, het gaat niet om seksuele foto's, maar dus wel volledig naakt. Nu is mijn vraag: zijn er meisjes die dat weleens hebben gedaan? Wat zijn jullie ervaringen, wat wordt er van je verwacht, waar moet ik op letten, waar moet ik voor zorgen? Kortom, alles wat me wat wijzer kan maken voor als ik daar in mijn blootje sta.

22 jaar
3 maanden geleden

19 Reacties

  • J22
    Had ze je daarvoor al eens naakt gezien of moest je die stap ook nog maken? Ik vraag dat ook om dat er een meisje bij mij naar aan het vissen is. Dus alleen maar om mijn piemel te zien.

    16 jaar
    3 maanden geleden
  • Poseren voor een schilderclub of lopen in een modeshow voor lingerie is iets helemaal anders. Ik heb vroeger enkele keren geposeerd voor een vriendin die fotografie studeerde. Een opdracht was ook naakt en hiervoor vond ze niemand. Na veel twijfel heb ik ditcdan toch gedaan voor haar. Ik wist wel zeker dat deze foto's niet 'misbruikt' zouden worden.

    22 jaar
    3 maanden geleden
  • als je geen contract krijgt (voorwaarden, eigendomsrechten ("copyright"), verloning, naam van de fotograaf) dan is het niet serieus denk ik. Zonder stevig contract zou ik het zeker nooit doen. En inderdaad denk aan je toekomst als je een gewone baan zoekt - dus geen professioneel modellenwerk - en ze komen erachter dat je ooit naakt geposeerd hebt (je baas of de collega's) dan weet je wat er gaat gebeuren

    20 jaar
    3 maanden geleden
  • Ts hier. Nogmaals bedankt. Ik heb nog eens nagedacht en zojuist de afspraak afgezegd. Het is inderdaad te vaag zoals het ging. En zoals ik al zei: wat voegt het voor mezelf toe? Ik heb al een keer naakt geposeerd voor een schildercursus (nota bene op voorspraak van mijn moeder) en al meerdere keren een modeshow gelopen voor lingerie. Dat ook zonder gekkigheid, locaal, en dan zitten mijn ouders ook in de zaal. Dus eigenlijk al veel beleefd en dus niet op zoek naar mogelijke narigheid. Nogmaals dank.

    22 jaar
    3 maanden geleden
  • Als je een modellenbaantje had en je werd uitgenodigd voor een shooting voor lingerie, dan kan dat makkelijk. Maar zo zou ik het niet doen.

    23 jaar
    3 maanden geleden
  • Een professionele fotograaf zal een vreemde nooit zomaar op straat vragen een naakt-shoot te doen... er lopen helaas veel mannen rond die meiden graag naakt voor de camera krijgen en dan begint de ellende pas echt. Pas goed op

    22 jaar
    3 maanden geleden
  • Dat zou ik inderdaad nog eerder doen maar dan nog zou ik me goed afvragen wie hij is en waar de foto's voor gebruikt worden. Je weet dat foto's die op internet staan er eigenlijk niet meer afgaan dus denk goed na of je er over een aantal jaar geen spijt van gaat krijgen, maar doe zeker wat je zelf wilt

    20 jaar
    3 maanden geleden
  • Met of zonder lingerie... denkber eerst eens goed over na en zorg dat alles veilig is en alle randvoorwaarden kloppen ... vertrouw niemand in deze en zet alles op papier ...je kan thuis wat selfie's maken voor de spiegel en denk er dan maar goed over na

    17 jaar
    3 maanden geleden
  • Bedankt voor al jullie antwoorden. Ik denk er toch nog maar eens goed over na. Het is natuurlijk wel spannend om het eens te doen maar ik kan me afvragen wat het toevoegt bij alles wat ik al heb gedaan. Dat poseren lijkt me wel leuk om beleefd te hebben maar inderdaad, wat gebeurt er met het resultaat? Ik denk er nu aan om te vragen of het foto's in lingerie kunnen worden. Is dat misschien een idee?

    22 jaar
    3 maanden geleden
  • Wat gaat er met de foto's gebeuren? Waar is het voor?

    20 jaar
    3 maanden geleden
  • Ik ben naaktmodel voor de kunstacademie. Wel geen meisje. Ik krijg daar een kleine vergoeding voor, er is een contract over wat mag en wat niet (zoals gezicht niet herkenbaar, foto's mogen ook om thuis verder te werken, maar ook zonder gezicht. En geen erotische poses). Voor mij is dit veilig, ik vind het ook leuk om te doen.
    Heeft niks seksueels of zo, na een poos lig je ook niet echt makkelijk meer.
    Voor ik bij een fotograaf uit de kleren zou gaan, wil ik eerst duidelijke afspraken op papier. Want je bent zo online te zien. En ik zou ook een vriend(in) meenemen zodat er geen gekkigheden gebeuren.

    22 jaar
    3 maanden geleden
  • @m18 stelt een goeie vraag: “Wat heb je eraan?” Als je het voor geld doet; geld is tijdelijk, die foto’s voor altijd. Als je de aandacht leuk vindt, dan heb je een probleem die niet met zulke foto’s op te lossen valt.

    Gewoon lekker je kleertjes aan houden. Er gaan toch alleen maar mannen naar kijken. Moeten vrouwen dan echt de mannelijke behoeften dienen?

    23 jaar
    3 maanden geleden
  • De eerste x niet alleen gaan, en duidelijke afspraken maken over wat je wel en niet wil doen of wil laten zien. Laat je niet bang maken met verhalen dat je geen baan meer kan vinden want dat is onzin.
    Het kan heel leuk zijn en ook spannend en het is een makkelijke bijverdienste (vind ik dan).

    21 jaar
    3 maanden geleden
  • Ik ben naaktmodel geweest voor een tekencursus. Mijn zus zit daarop en de cursusleider had een naaktmodel geregeld. Een vrouw ca30.. Maar de meeste cursisten waren jonge vrouwen dus die wilden een man. Toen ben ik gevraagd via mijn zus. Ik heb met die cursusleider gesproken hoe dat moest en toen waren er 2 modellen. Viel erg mee. Tekenen en schilderen is natuurlijk anders dan fotoos. En als man is het anders dan als vrouw denk ik. Alleen maar gegiechel en gegrinnik en verder hartstikke positieve opmerkingen. De zoenen heb ik gekregen toen ik weer aangekleed was. Leuke ervaring.

    22 jaar
    3 maanden geleden
  • Pas goed op. Heb je zijn werk in tijdschriften of andere referenties gevraagd en gezien? Helemaal als je out of the blue wordt gevraagd, vind ik het al oppassen geblazen. Voor jouw uitstraling hoef je namelijk niet volledig naakt te zijn...

    22 jaar
    3 maanden geleden
  • Doe dat toch niet... wat heb je eraan. Die foto's worden wss overal verspreid of verkocht aan vetzakken. Stigma "naaktmodel" komt zo in je gezicht terug als je een baan zoekt.

    18 jaar
    3 maanden geleden
  • Ik heb geen ervaring, dus dat kan ik je niet mee helpen. Ik zou als ik jou was niet alleen gaan, maar met een goede vriendin of misschien een vriend die jou al vaker bloot zag.
    En wat gaat die fotograaf met al jou naaktfoto's doen? Ben jij wel de baas over alles?

    16 jaar
    3 maanden geleden
  • Maak duidelijke afspraken wat je wel wil en zeker niet . Ook wat hij met de opname mag en wat niet ... voor je het weet sta je op internet . Ik zou zelf terughoudend zijn . Spread legs zou ik ook niet doen .. maar eerst een erotische foto's... later kan je nog altijd verder gaan ...suc6 ...

    21 jaar
    3 maanden geleden
  • Spannend!

    Ik ben dan wel geen meisje en heb nooit blootfoto's laten maken maarrrr..... Ken je de fotograaf? Weet je waar hij foto's voor maakt en waarin ze gepubliceerd gaan worden? En ik zou een vriendin meenemen. Je bent wel erg kwetsbaar op dat moment en een vertrouwd persoon in de buurt is misschien een goed idee.

    22 jaar
    3 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten