Skip to content
10 reacties
1332 weergaves

schrik/zenuw plassen?

ik weet niet of ik de enige ben, maar ik heb af en toe dat ik van schrik/zenuwen moet plassen. Ik heb jongen in mijn klas die het leuk vindt om mij te laten schrikken. alleen laatst liet mij schrikken toen ik naar de wc moest, en plast ik een beetje in m'n broek. Ook heb ik vaak van dat ik opeens heel nodig moet plassen als ik iets spannends moet doen. Ik vroeg mij af hebben andere meiden hier ook last van en hoe ga je er mee om, want soms heb ik ook een klein vlekje bij m'n kruis.

20 jaar
5 maanden geleden

10 Reacties

  • Heb ik ook vaak last van hoor! Maar ik lek altijd wel aardig wat gedurende de dag.. draag bijna dagelijks maar een maandverbandje. Alleen staat wel raar als je onverwacht met iemand wat ga doen..

    20 jaar
    4 maanden geleden
  • Ja je bent zeker niet de enige. Heb het ongeveer 2x per maand meestal niet te erg.

    21 jaar
    4 maanden geleden
  • Net wat m19 zegt. Je weet niet van te voren of je het nodig hebt. Ook een jongen als jij j22 kan dat nog overkomen. Je drinkt drie biertjes en moet een kwartier met de trein en daar is de wc defekt en de trein gaat ook kapot en anderhalf uur later sta je er nog. Gelukkig heb je dan je incobroekje aan. Maar die andere 1000 heb je weggegooid, wat een papierberg. Ook toen je met een vriendin wat ging drinken en die een geile bui kreeg. Ga je met me mee vroeg ze. Nee eh eh ik kan niet ik moet nog studeren. Nee je liep met dat broekje.Het ergste is dat je er aan gaat wennen.Alleen gebruiken bij echte incontinentie.

    20 jaar
    5 maanden geleden
  • J22 zit niet lekker en duur als je dat preventief elke dag gaat dragen

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • Dames, er bestaan hulpjes voor hè. Lees mijn eerdere bericht nog eens terug. En het dragen van incobroekjes wordt tegenwoordig steeds normaler gevonden. Voorkomt een hoop schaamte en onzekerheid!

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • Mijn laatse keer was vorig weekend had gelukkig een donkere broek aan. Maar kan het inderdaad niet altijd verbergen. Dus vaak ga ik beschaamd snel naar huis

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • Hoe gaan jullie met die vlekken om, ik heb namelijk best vaak dat aan mijn voor en achterkant zit. Laatst toen kwam er bij mij ook een plek op m'n billen. en dan heeft een vestje om mijn middel knopen niet zo veel zin. En wanneer was voor jullie de laatste keer dat het gebeurde en hoe verborg je het?

    20 jaar
    5 maanden geleden
  • Je bent zeker niet de enige. Het gebeurd me vaker dan ik wil toegeven.. en regelmatig ook zichtbaar helaas

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • Je bent niet de enige want ik heb het ook en 1 van mijn vriendinnen ook. Erger is als ik al erg dringend moet, dan snap je het wel. Dat had ik bij de droomvlucht in de Efteling. Daar hadden we al lang in de rij gestaan. Komt daar vaker voor, ook jongens.

    17 jaar
    5 maanden geleden
  • Hebben veel vrouwen mee te maken. Dit heeft inspanningsincontinentie. Gebeurt ook vaak bij hoesten, lachen, niezen, hikken etc.

    Om je zelfvertrouwen te houden gebruiken veel vrouwen incobroekjes (Tena, Depand, etc). Dit zijn speciale onderbroeken die je plas opvangen en ook de geur weghalen. Er bestaat ook incomaandverband. Dit kan je in zo'n incobroekje doen voor meer bescherming. Incobroekjes zijn gewoon online te koop, ook gewoon bij een online drogist of bij bol.com. Als de doos dus geleverd wordt, kan je dus prima zeggen dat er iets heel anders inzit. Dit als je niet wil dat de rest van je familie weten dat je deze broekjes draagt. Uiteraard kan je die doos ook bij een postpunt laten bezorgen. Dit voorkomt dat iemand binnen jouw gezin per ongeluk deze doos openmaakt.

    Er van af komen kan meestal door je bekkenbodenspieren te trainen. Google even op 'bekkenbodemspieroefeningen vrouwen' en je vindt er velen. Dit zijn hele kleine oefeningen die je gewoon op je kamer kan doen, sommige zelfs in bed. Vallen helemaal niet op en kan je dus compleet onopvallend doen. Kosten ook maar zo'n 10 minuten per dag, maar kunnen wel goed helpen om het plassen te voorkomen. Als je er echt heel veel last van krijgt en ook langdurig blijft houden, kan je via de huisarts een verwijzing krijgen voor een uroloog in het ziekenhuis. Deze heeft nog andere oplossingen.

    22 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap