Skip to content
39 reacties
4692 weergaves

Welke nachtkleding dragen jullie?

Een vraag: welke nachtkleding dragen jullie? Trekken jullie veel of weinig aan?

Ik meestal een onderbroek en een pyjama. In de winter een onesie. En als het super heet is, alleen mijn onderbroek. Op reis altijd met een pyjama, dan mogen we niet alleen met onderbroek.

Ik dacht dat er al een topic was hierover, maar ik vind het niet meer, dus ik vraag het maar opnieuw.

Graag alleen meisjes; jongens maak je eigen topic, dank.

13 jaar
3 maanden geleden

39 Reacties

  • Ik een witte onderbroek die tot aan mijn navel komt, een oma-onderbroek dus. :-) Die zitten het gemakkelijkst en ze kunnen wat meer druppeltjes opvangens als ik mij vinger, of als ik wakker word omdat ik dringend moet plassen en er is al een klein nat plekje in mijn broek.

    Verder niets, behalve op reis in hotels, dan een pyjama. Want je kan daar niet in onderbroek door de gang gaan lopen. Maar geen bh of zo.

    16 jaar
    1 maand geleden
  • Alleen een string, ook in de winter, maar als ik bij mijn vriend slaap niks (behalve als ik ongesteld ben maar ik ga de pil door blijven slikken)

    17 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik slaap met een pyjama en daaronder een luierbroekje. Want ja, ik plas nog in mijn broek 'snachts. Als het droog blijft kan ik het de nacht erna opnieuw aantrekken, maar meestal is het nat.

    Vorige zomer toen het heel warm was alleen een luierbroekje, maar dit jaar nog niet met al die kou en regen.

    In de winter een heerlijk warme onesie met voetjes en kap.

    13 jaar
    2 maanden geleden
  • Zoals nu als het warm is helemaal niks, in de winter een lang shirt en soms ook een string

    14 jaar
    2 maanden geleden
  • Met een onderbroek aan de rest lekker vrij. En als het koud is gewoon een extra dekbed erbij. Draag alleen een extra hemd op mijn verjaardag als ze dan ik mijn slaapkamer komen.

    14 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik slaap nu een tijdje, elke nacht bloot, nog nooit zo lekker geslapen.

    19 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik slaap van me 12 jaar al bloot. Heerlijk hoor winter en zomer

    16 jaar
    2 maanden geleden
  • In hotels een pyjamabroek erbij anders alleen T-shirt en string, ook bij vriendinnen. Maar afgelopen weken toen het zo warm was alleen string.

    15 jaar
    2 maanden geleden
  • Meestal alleen in onderbroek in de zomer, zonder bh. In de winter wel met pyjama, maar dat is dan meer om het niet koud te krijgen als ik in mijn kamer rondloop. In hotels en op kamp ook altijd met pyjama.

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • In onderbroek en hemdje. Soms ook pyjama, t-shirt, nachtkleedje, of in de winter onesie. Maar geen bh.
    Ik geef eerlijk toe: ik doe ook wel eens in mijn broek als ik heel moe ben, of als ik vlak voor ik ga slapen nog een flesje cola drink. Of in de examens van de stress, of als ik ziek ben, al dat soort. Maar ik ga daar geen luier voor dragen. Want het is niet dikwijls, hoogstes 1x om de paar maand. Ik denk dat de meesten dat wel hebben.
    Ik slaap ook altijd met extra kussens en een knuffel, ik heb die graag allemaal rond mij, mijn bed is breed genoeg.

    14 jaar
    2 maanden geleden
  • Hier meisje van ongeveer 10 reacties terug. Wat zijn er veel meisjes die een pamper of een broekje aan hebben. Als je altijd een pamper om hebt geeft dat een signaal naar je hersenen dat het veilig is om te plassen. Ook strakke kleding of alleen al een onderbroek kan dit veroorzaken. Het geeft ook een soort druk op je vagina. Je kunt wel altijd voor veilig gaan maar als je het niet traint raak je nooit van die pamper of broekje af. Als je het afdoet en niets aan hebt. Ik ben blij dat ik niet meer in bed plas en dat gewoon dingen kan doen. Probeer het gewoon. Liever proberen om het op te lossen dan altijd een pamper om????

    15 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik meestal in een simpele witte t-shirt en witte onderbroek, geen bh want dat zit lastig. Op hotel wel een pyjama. In de winter soms een lekker warme onesie, maar dat is dan meer om goed warm te hebben als ik in mijn kamer rondloop voor ik ga slapen.

    jongen19: mijn nichtje van 12 en een meisje uit haar klas slapen ook nog met een pamper als ze bij ons komen logeren (hier noemen alle luiers pampers, ook die van andere merken en andere formaten). Toen ik in het 6e leerjaar zat (=groep 8 in NL?), was er in onze klas ook eentje. Het is niet zo speciaal.

    16 jaar
    2 maanden geleden
  • M13 ik slaap nooit met bh. Wel s winters met hemdje of zomers alleen string.

    17 jaar
    2 maanden geleden
  • @j19: veel meisjes van 13 hebben nog nauwelijks borsten, alleen wat heuveltjes, of kleine borsten. Sommigen zijn wel al goed ontwikkeld. Het hangt er gewoon vanaf wanneer hun pubertijd begint, meestal ergens tussen 11 en 14, met uitschieters tot 9 en 16. En er bestaan luiers in alle formaten tussen pasgeboren baby en XXL voor volwassenen. Ook voor tieners zijn er veel: kijk eens rond in de supermarkt of apotheek, heelder rekken vol. Dus er zal wel een markt voor zijn, lijkt mij, anders zouden die daar niet liggen. Iets dat niet verkoopt, nemen ze niet op in hun gamma.

    Over mij: ik slaap meestal in onderhemdje en onderbroekje. Plus pyjama bij minder warm weer. En inderdaad geen bh, liever vrij.

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • Vroeger droeg ik altijd een nachthemd zonder ondergoed. Van kindsaf zo geleerd. Op een gegeven moment werden dat steeds vaker gewoon oversized t-shirts. Toen ik wat meer vrouwelijke vormen kreeg vond ik dat ik zeker wanneer er vriendinnen bleven slapen dat ik echt wel mijn onderbroek/string moest aanhouden, maar ik merkte dat ik dan veel onrustiger sliep. Tegenwoordig slaap ik naakt of in een strak hemdje. Bij logeerpartijtjes is het afhankelijk van wie/waar of ik me verder bedeling niet (meestal niet).

    18 jaar
    2 maanden geleden
  • Maar meisje 13 waarom draag je nog een luier en zijn die er trouwens ook in formaten voor niet baby's of ben je zo klein dat je die past en hoe kan het dat je nog geen borsten hebt nu?

    19 jaar
    2 maanden geleden
  • Nu het eindelijk mooi zomerweer is, alleen nog een luier en onderbroek die goed aanspant, zodat hij niet afzakt en lekt. Ik pis ook nog in mijn broek als ik slaap. Als het frisser is ook een pyjama. In het hotel op reis ook altijd een pyjama, dan valt mijn luier niet op als we 'savonds nog wat zitten spelen in de ontmoetingsruimte. Op de camping ook een pyjama. Ik slaap ook altijd met een knuffel. Maar geen bh, ik heb nog geen borsten. Houden jullie je bh aan?

    13 jaar
    2 maanden geleden
  • String met hemd of alleen string als wat warmer is in de zomer

    14 jaar
    2 maanden geleden
  • Hangt van de situatie af. Alleen of met vrienden bloot. Soms slaap ik met mijn zus, als we logees hebben. Zij slaapt ook bloot. Maar in de caravan bij mijn ouders slaap ik in een pyjama of lang shirt. Zij hoeven me niet bloot te zien. Heb een lichte menstruatie en bij mij is een tampon ook genoeg. Vind het chill voelen om niets om je lichaam te hebben.

    15 jaar
    2 maanden geleden
  • T-shirt en string

    14 jaar
    3 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten