Skip to content
5 reacties
835 weergaves

Eerste keer ongesteld

Hoiii
ik wilde even weten wanneer jullie voor het eerst ongesteld werden
Dan weet ik wat ik kan verwachten (een beetje)
mijn moeder heeft nu al maandverband en minitampons gekocht maar wie weet liggen ze daar nog drie jaar

groetjes van B.

11 jaar
4 maanden geleden

5 Reacties

  • Hey wees blij en geniet er nog van, dat je het nog niet bent.Toen ik afscheiding kreeg ben ik aan de mini pil gegaan en slik deze al 3 jaar door.Hoop zo dat ik het lang uit stel.

    15 jaar
    3 maanden geleden
  • hey ben het nog niet maar het komt eerdaags.5 maand geleden begon het met schaamhaar te groeien.Mijn tepels tekening op de borst is groter geworden en begin borst vorming te krijgen.Sinds een maand of 2 heb ik afscheiding,gisteren en vandaag had ik waterige afscheiding,voelde het uit de vagina vloeien.Sinds 1,5 week is mijn huid vetter.Mijn borsten zijn nu wat gevoeliger.Verder gebruik ik sinds vanmiddag een menstruatie disk deze is veel makkelijker dan tampons zegt mijn moeder.Inlegkruisjes en maand verbandjes zijn echt kut.De disk vindt ik persoonlijk heel makkelijk.Morgen gaan we samen kijken naar menstruatie ondergoed.Komt van zelf en ben al een beetje op voorbereid.

    12 jaar
    3 maanden geleden
  • Ik was net 12 jaar en was toen de eerste in de klas maar aan het einde van het schooljaar waren andere ook al ongesteld geworden. Had wel eerder wel eens krampen en toen ineens op de wc een bruine vlek. Ik was ongesteld geworden volgens mijn moeder 4 maanden later had ik weer krampen en was ik echt ongesteld geworden. Gebruikte eerst maandverband en nu later gewoon tampons. De eerste keren een tampon gebruiken was echt lastig maar nu is dat geen probleem meer. Mijn zusje was 12 jaar dat ze voor het eerst ongesteld werd. En mijn bestie was wat later want zij was 13 jaar toen ze voor het eerst ongesteld werd. Ik had nog geen borsten toen ik ongesteld werd maar mijn zusje en bestie wel.

    15 jaar
    4 maanden geleden
  • Het begint met borst vorming en wit slijm wat je verliest.Dit noemen ze afscheiding.Ik zelf had regelmatig krampen vooraf.En tja dan ben je het.Persoonlijk zou ik even met je moeder over menstruatie ondergoed hebben is veel fijner dan maandverband en bent beschermd tegen het onverwachte moment,Bij mijn in de klas hebben 7 meiden gewoon alleedagen deze slips aan.Je koopt ze bij de primarkt 3 voor 9 euro.Ik werd op mijn 11e verjaardag ongi.Mijn jongste zus torn met 10 jaar en 3 maand.Mijn oudste zus was14.

    12 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik op mijn dertiende, met flink wat buikpijn. Goed dat je al wat bescherming klaar hebt liggen.

    18 jaar
    4 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten