In mijn broek lekken
Ik lek wel eens een beetje plas. Ik vind dat echt vervelend, nooit veel, maar wat moet ik nou doen?
9 Reacties
-
Ja, maar dat noemt niet "maandverband", maar inlegkruisjes voor urineverlies: die slorpen een plas sneller op dan maandverband. Er zijn er die bijna een halve plas aankunnen.
Ze liggen in de supermarkten bij ons meestal niet bij het maandverband, maar in het rek bij de luiers. Tenminste hier in Vlaanderen. In onze grote Carrefour is er een rek van 5m lang met luiers, pullups en inlegkruisjes voor volwassenen, en een rek van 5m voor baby's en kinderen. En dan raken ze soms nog door hun voorraad. Dus wij zijn echt niet de enige.
Als je redelijk veel plast, kan je misschien beter pull-up broekjes gebruiken, die blijven beter op hun plaats zitten. Bijvoorbeeld Tena Pants, in capaciteit Super, Night, of Maxi, in maat S of M voor onze leeftijd (15...20 jaar), of XS voor jongere meisjes (10...12 jaar). Je kan ze ook krijgen in de gewone apotheek of in de nieuwe apotheek-supermarkten hier.
Als je niet teveel lekt, kan je ook gewoon een dikke katoenen onderbroek aantrekken, met een extra ingenaaid kruisje? Of een badstof broekje met ingenaaid kruisje. Zo kunnen die toch ook een paar scheutjes opvangen.
18 jaar4 jaren geleden -
Bestaat er geen maandverband (voor urineverlies) waarin je best redelijk mag lekken (scheuten verliezen, plassen) alvorens je broek nat wordt? Ik zou dit ook wel soms kunnen gebruiken.
17 jaar4 jaren geleden -
Heb ik ook! Ik durf geen lichte broeken meer te dragen om precies deze reden! Ook al draag ik inlegkruisjes/maandverband.
18 jaar4 jaren geleden -
Mijn moeder heeft het met de oefeningen van meisje 18 behoorlijk beter gekregen, maar ik zou het altijd eerst even met een arts bespreken, want ze had ook andere oefeningen.
Verder ben ik het eens met meisje 19. Niet toegeven aan het taboe en geen drama maken van een keertje in je broek geplast. Gewoon er over praten. Een vriendin had het midden in Brussel en een meisje had het zien gebeuren en vertelde dat er vlakbij een winkel van Zeeman was waar je goedkoop een droge broek kon kopen en waar er wc’s waren waar ze verder kon plassen en omkleden. Voor 12 euro had ik slip en broek en het werd toch nog geweldig weekend.23 jaar4 jaren geleden -
Het zal we meer dan 25 procent zijn, maar ik las hier dat het pas meegeteld wordt als het vaker dan eens per vijf jaar gebeurt. Ik heb het alleen als ik heel dringend moet. Ik zit op eens per 2 a3 jaar en daar ga ik geen luiers of inlegkruisjes voor dragen. Ik weet dat het een taboe is, maar toen gewoon gezegd dat ik in mijn broek had geplast. Straks loopt de helft in een luier. Dat is onprettig en niet goed voor de afvalberg. Misschien beter als het taboe weg gaat.
19 jaar4 jaren geleden -
Ik heb dat ook maar ik loop echt heel vaak in mijn fietsbroek dus de zeem vangt het dan op. Vaak hou ik mijn fietskleding aan onder de douche om het zweet van het fietsen er uit te spoelen en dan spoel ik meteen de fietsbroek ook uit zodat ik em weer aan kan als hij droog is. Verder draag ik vaak een leren legging en daar zie je het ook niet in. (als ik mezelf ga ruiken dan douche ik ook wel eens met mijn leren legging of skinny jeans)
17 jaar4 jaren geleden -
Er zijn veel meisjes die dat hebben, maar niemand durft erover spreken, het is taboe. Een tijdje geleden stond in de krant dat wel 25% van de meisjes en jonge vrouwen dat heeft. Echt niet alleen ouderen.
Vooral als wij moeten plassen, of als we iets zwaar opheffen, hoesten of niezen. Of een beweging maken met onze benen open, zoals bij skien. Of bij vingeren.
De sluitspier bij meisjes loopt om het plasgaatje en de vagina tesamen, dus er is maar een spier voor beide gaatjes, en ze sluit minder goed af dan bij jongens. Als je je vingers in je vagina steekt als je moet plassen, dan doe je ook in je broek. Tja, dat hoort nu eenmaal bij meisje zijn.
Het kan ook zijn dat je je plas verkeerd ophoudt: dat je je dijen dichtklemt, inplaats van je sluitspier aan te spannen.
Je kan oefeningen doen voor je bekkenbodemspieren: span je sluitspieren door ze naar binnen omhoog te trekken (zo voelt dat toch). Geleidelijk aantrekken, even houden, dan geleidelijk lossen, weer even wachten. Enzovoort, een paar keer per dag een minuut of 5-10 lang. Kan je in de klas doen, of tijdens een pauze, of als je op de trein of bus staat te wachten. Niemand ziet het.
Trek een donkere jeans aan, daar zie je het niet op als je druppelt. Of neem inlegkruisjes, maar dan voor urine, niet voor je periode.
Je kan ook pullup broekjes dragen, maar dan word je makkelijk te nonchalant want je bent toch beschermd. Zo ga je misschien net meer en meer in je broek doen. Dus dat zou ik niet doen als het niet echt nodig is.
18 jaar4 jaren geleden -
maandverband in je onderbroek leggen helpt denk ik wel
16 jaar4 jaren geleden -
Er eens over spreken met de dokter.
16 jaar4 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Vragen over zwangerschap?
Zwanger zijn is geweldig wanneer je op een kindje hoopt. Wanneer je ongepland zwanger bent kan dit schrikken zijn. Meer weten?
Ga naar sense.info over Vragen over zwangerschap? -
Help mijn lichaam verandert!
Een meisjeslichaam verandert in de puberteit. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens Sense.
Ga naar sense.info over Help mijn lichaam verandert! -
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Veranderingen tijdens de puberteit
In de puberteit wordt je lichaam volwassen. Hoe gaat dat en wat verandert er?
Ga naar jouwggd.nl over Veranderingen tijdens de puberteit
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!