Te snel?
Is seksuele voorlichting in groep 8 te snel? of moeten de meisjes die eerst alleen krijgen en de jongens pas op het V.O.?
6 Reacties
-
Hier TS. meisje 19: daar had ik nog niet aan gedacht, maar je hebt gelijk. Maar durven leraren dat? Mijn juf uit groep 8 durfde niet eens over seksualiteit te praten, laat staan over waar je opgewonden van wordt.
15 jaar4 jaren geleden -
Voorlichting moet ook, ook, gaan over waar je opgewonden van wordt, en dat nee nee is als een meisje dat zegt.
19 jaar4 jaren geleden -
Ik vind dat seksuele voorlichting in groep 8 gewoon moet kunnen. Inderdaad, dat gegiechel hou je toch wel. Al ga je dat geven in de 6e, dan is dat nog steeds wel. In groep 8 kunnen meisjes al ongesteld worden en jongens hun eerste zaadlozing krijgen. Dan is het belangrijk, voor beide kanten, dat je dat uit gaat leggen. Jongens moeten ook kennis gaan krijgen over ongesteld zijn, en meiden moeten kennis krijgen over dat van een jongen. In sommige gezinnen wordt daar nooit over gepraat, dan moeten ze de kennis wel krijgen van school.
17 jaar4 jaren geleden -
@m17 dat gegiechel houd je toch wel. Ik vindt dat je op de basisschool al voorlichting moet krijgen. En jongens en meisjes gewoon samen want scheiden is onzin(alleen bij omkleden enzo wel gescheiden)
13 jaar4 jaren geleden -
Ik vind dat jongens en meisjes gescheiden seksuele voorlichting moeten krijgen, dan krijg je misschien niet dat stomme gegiechel, als er over piemels of vagina 's word gepraat.
17 jaar4 jaren geleden -
ik had het groep 8 al. Maar mama had al alles uitgelegd. En een vriendin had het toen al.
13 jaar4 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Vragen over zwangerschap?
Zwanger zijn is geweldig wanneer je op een kindje hoopt. Wanneer je ongepland zwanger bent kan dit schrikken zijn. Meer weten?
Ga naar sense.info over Vragen over zwangerschap? -
Help mijn lichaam verandert!
Een meisjeslichaam verandert in de puberteit. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens Sense.
Ga naar sense.info over Help mijn lichaam verandert! -
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Veranderingen tijdens de puberteit
In de puberteit wordt je lichaam volwassen. Hoe gaat dat en wat verandert er?
Ga naar jouwggd.nl over Veranderingen tijdens de puberteit
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!