plassen in een flesje
al jongen plas ik wel eens in een flesje maar nu vroeg ik me af kan een meisje dat ook? plassen in een flesje
5 Reacties
-
@ander meisje van 19 die leert voor verpleegkundige..;
Die plaspotjes worden ook wel containers genoemd, urinecontainers. Maar daar heb je wel verschillen tussen. Je hebt er inderdaad die een grote opening hebben, maar er zijn er ook met een kleinere opening. Een opening die maar net groter is dan van bv een frisdankfles. Maar daar lukt het ook wel mee hoor. Gewoon de opening rondom je plasgaatje aandrukken. Dat mag gerust en dan lek je niets.
Overigens is het zo dat als je urine moet inleveren dat 3 verschillende procedures voor zijn;
1. Je hebt zg. ochtendurine. Dit is de eerste urine die je produceert na een nachtrust. Deze urine is het meest geconcentreerd. Wordt bv gebruikt om te onderzoeken of je in verwachting bent;
2. je hebt zg. ‘gewassen plas’. Dit is urine die je produceert nadat je eerst je schaamlippen en daartussen goed met water (geen zeep!) hebt gewassen;
3. en je hebt zg. ‘middenstroom’ urine. Dit is urine zoals jij al hebt beschreven die pas in de container mag worden opgevangen nadat je eerst in de wc.pot al een beetje hebt geplast. De 2e stroom dus om het maar zo te zeggen.
Gewassen plas hoeft dus beslist niet altijd middenstroom urine te zijn! En als er gevraagd wordt om gewassen plas, dan mag de container gerust de huid rondom je plasgaatje raken. Want hier heb je je eerst toch al goed gewassen, dat kan dus geen vervuiling meer opleveren. Maar met je vingers mag je dus de binnenzijde van de container e/o het deksel niet raken.
19 jaar5 jaren geleden -
Een plasje inleveren voor een dokter doe je in een breed plastic potje waar je rechtstreeks in plast, een klein laagje is genoeg. Was je eerst van onderen, dan eerst wat laten wegstromen, stoppen, dan in het potje plassen, dan weer stoppen, potje weg, dan verder plassen. Zo'n 'gewassen' (liefst ochtend-)plas is best een gedoe, en ja, met een beetje pech plas je ook wat over je vingers. Jongens hebben het makkelijker ja. Maar verder zou ik niet weten waarom je in een potje zou moeten willen plassen. Oh, ik leer voor verpleegkundige, daarom weet ik dit.
19 jaar5 jaren geleden -
Jongen van 16 waarom is het juist dat jij soms in een flesje plast?
17 jaar5 jaren geleden -
Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar ik vrees dat het met een flesje een beetje alle kanten uit zou gaan spetteren. Als ik een plasje moet afleveren voor de dokter, dan plas ik eerst een beetje in een groter en breder potje en giet het dan over in het kleine flesje.
Waarom plas jij wel eens in een flesje? Bedoel je als er geen toilet in de buurt is en je niet op wildplassen betrapt wil worden?17 jaar5 jaren geleden -
Tuurlijk wel. Waarom zou een meisje dat niet kunnen? Vrouwen moeten toch ook wel eens urine inleveren voor een onderzoek.
19 jaar5 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Vragen over zwangerschap?
Zwanger zijn is geweldig wanneer je op een kindje hoopt. Wanneer je ongepland zwanger bent kan dit schrikken zijn. Meer weten?
Ga naar sense.info over Vragen over zwangerschap? -
Help mijn lichaam verandert!
Een meisjeslichaam verandert in de puberteit. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens Sense.
Ga naar sense.info over Help mijn lichaam verandert! -
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Veranderingen tijdens de puberteit
In de puberteit wordt je lichaam volwassen. Hoe gaat dat en wat verandert er?
Ga naar jouwggd.nl over Veranderingen tijdens de puberteit
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!