Wanneer is een goed moment om met anticonceptie te beginnen?
Hoi, Wat is het beste moment om met anticonceptie te beginnen? Ik ben 19, maagd en single. Aankomend schooljaar begin ik met studeren. Denk je dat het slim is om dan ook gelijk te beginnen met anticonceptie? Of denk je dat ik daar pas mee moet beginnen als ik een relatie heb? Of is dat weer te laat? Wat is volgens jou het beste moment? Alvast bedankt ;) Btw. Ik wil een koperspiraaltje gaan gebruiken. Dit moet door de dokter worden ingebracht en is iets waar je aan het begin erg aan moet wennen.
5 Reacties
-
nee hoor, je had het al duidelijk geschreven. Ik had je post alleen niet goed gelezen. Mijn fout, sorry daarvoor.
Een koperspiraaltje is inderdaad een goede keuze als je geen hormonen wil binnenkrijgen. Bovendien heb je met een spiraaltje 5 - 10 jaar geen omkijken en ben je altijd (min of meer) save. Maar nooit 100% natuurlijk. En waar je met een spiraaltje helemaal niet tegen beschermd bent zijn soa's. Denk daar goed aan. Zeker als het gaat om wisselende contacten in een 'wilde' studententijd.
Een spiraaltje kan worden ingebracht door een ervaren dokter. Maar niet alle huisartsen doen dit. Soms sturen ze je door naar het ziekenhuis om het daar te laten plaatsen.
Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar heb wel gehoord en gelezen dat het plaatsen als je nog maagd bent, iets pijnlijker kan zijn. Maar neem vooraf een ibuprofennetje denk ik dan. Dan komt het vast goed. Veel succes.21 jaar6 jaren geleden -
In deze post ‘Wanneer is een goed moment om met anticonceptie te beginnen?’ heb ik het niet over de pil, maar over het koperspiraaltje. Dit staat ook vermeld. Ik wil liever niet de pil slikken in verband met de hormonen die in de pil zitten en omdat ik mezelf ken en weet dat ik waarschijnlijk de pil een keer zal vergeten. Het koperspiraaltje is dan iets meer betrouwbaar. Daarom kies ik “later” voor een koperspiraaltje. Ik hoop dat het nu iets duidelijker is.
19 jaar6 jaren geleden -
Gebruik gewoon een condoom wanneer je sex hebt
17 jaar6 jaren geleden -
Anticonceptie kan maken dat je minder zin hebt in vrijen, je kan er dikker door worden,... het zijn helaas niet allemaal voordelen. Het plaatsen van het koperspiraaltje kan ook wel wat bijwerkingen geven, flinke buikpijn en overgeven, krampen, flauwvallen, meer dan een maand aan een stuk bloed verliezen (zoek maar op). Als er geen goede reden is om het te plaatsen dan zal je dokter het mogelijks wel afraden. Tenzij je natuurlijk van plan bent om er heftig in te vliegen zodra het nieuwe schooljaar van start gaat en bang bent daardoor zwanger te worden. Dan gebruik je best ook nog condooms om je voor een soa te behoeden.
17 jaar6 jaren geleden -
Het 'beste' moment....... Tja, wanneer het nodig is, denk ik dan. Waarom zou je al die medicatie gaan slikken zonder dat je het nodig hebt. Denk bv eens aan alle mogelijke bijwerkingen.
Zodra jij denkt een jongen leuk genoeg te vinden om daar een volgende stap mee te maken, is het nog tijd genoeg om met de pil te beginnen (want dat bedoel je toch?). En tot aan dat moment zou je voor de zekerheid het best altijd wel condooms achter de hand kunnen houden.21 jaar6 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Vragen over zwangerschap?
Zwanger zijn is geweldig wanneer je op een kindje hoopt. Wanneer je ongepland zwanger bent kan dit schrikken zijn. Meer weten?
Ga naar sense.info over Vragen over zwangerschap? -
Help mijn lichaam verandert!
Een meisjeslichaam verandert in de puberteit. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens Sense.
Ga naar sense.info over Help mijn lichaam verandert! -
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Veranderingen tijdens de puberteit
In de puberteit wordt je lichaam volwassen. Hoe gaat dat en wat verandert er?
Ga naar jouwggd.nl over Veranderingen tijdens de puberteit
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!