Skip to content
29 reacties
3864 weergaves

Sauna

Ik heb jullie advies nodig.
Een meisje uit mijn klas heeft me deze morgen geappt. Of ik zin heb om deze week bij hun thuis in de sauna te komen op een middag. Ze verveelde zich zei ze.
En ik ken haar niet eens zo goed, ook al zit ze dan wel bij me in de klas. Goed we praten wel tijdens de pauze enzo en dat is ook wel leuk en ze is aardig, maar een echte vriendin van me is ze niet. Ik weet ook niet of ze wel veel vriendinnen heeft. Ik ben ook nog nooit bij haar thuis geweest al weet ik wel waar ze woont. In een groot vrijstaand huis dus.
Verder zei ze er niets over, dus of er nog meer mensen bij zijn weet ik niet. En ik weet ook niet of dat dan in bikini zal zijn of wil ze wel bloot. Beetje vreemd toch? Ik ben ook nog nooit in een sauna geweest. Wat moet ik dan meenemen? Ik moet haar vandaag nog wel een berichtje sturen vind ik zelf maar weet het nog niet. Wat zouden jullie doen?

17 jaar
2 maanden geleden

29 Reacties

  • aan j.22; ik zal eerlijk zijn en toegeven dat (pas) achteraf, ik de gedachte dat zij mij ook heeft bekeken en mss wel uitvoerig zelfs, niet onaangenaam vond. En misschien had zij dat ook wel. Ze glimlachte toen ze mij betrapte dat ik haar aan het bekijken was. Maar op dat moment had ik dat gevoel dus niet, pas achteraf.
    Kwetsbaar heb ik me beslist niet gevoeld. Het was veilig en voelde goed. Maar als er meerdere vriendinnen van haar bij zou zijn geweest die ik verder niet ken, dat had ik me denk ik een beetje verloren en alleen gevoeld. En misschien dan wel kwetsbaar.

    17 jaar
    1 maand geleden
  • En wat voelde jij er zelf bij toen je daar, ook naakt samen met haar in die sauna was. Kwetsbaar misschien? En ook nadat je dacht dat ze jou ook bekeken had? Vroeg je je toen niet af welke gedachten zij had over hoe je uit ziet. Vond je dat een fijne gedachte en kreeg je kriebels wellicht?
    Ikzelf ben 2x in een grote sauna geweest. En de 1e maal toen ik mijn ogen ook dicht had kreeg ik allemaal beelden dat mensen mij aan het bekijken waren. En dat wond me wel op. Ik heb toen ook maar mijn handdoek over mijn leuter gelegd en later in het koude dompelbad gaan zitten. Ik moet bekennen dat het onbedekt daar zo rondlopen en bekeken worden me wel een fijn gevoel geeft.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Hier ts. Aan M.22; Je zal wel gelijk hebben. Mensen kijken altijd naar elkaar en vergelijken (zichzelf) dan met een ander. Dat gebeurt eigenlijk vaak onbewust. Ook logisch dat als je in een gesprek zit, je elkaar aankijkt. Dat is ook wel zo netjes. Het komt ongeïnteresseerd over als je langs de ander afkijkt. Maar om iemand onbewust te bespieden vind ik toch weer wel een dingetje. Ik voelde me ongemakkelijk toen ze me betrapte dat ik haar helemaal bekeek terwijl ik dacht dat ze haar ogen gesloten had. Maar waarschijnlijk heeft zij tussen haar oogwimpers bij mij hetzelfde gedaan. Maar ja, wat moet je in een sauna anders doen. Je kan naar een muur kijken of naar de kachel, maar dat is het dan ook wel. En uiteindelijk zijn we ook allemaal hetzelfde en hoeven ons nergens voor te schamen. Kijken is dus onschuldig.
    Wat is me nog meer opgevallen? Ik had buiten al gezien dat ze de nagels van haar vingers in verschillende kleuren had gelakt. Maar in de sauna zag ik dat ook de nagels van haar tenen zo waren gelakt in dezelfde volgorde; blauw, geel, zwart, groen, rood. Net als bij de Olympische Spelen dus.
    Ik zag ook dat haar 2e teen iets langer is dan haar grote teen. Ik heb dat ook. Ze heeft mooie knieën. Mooier dan die van mij die iets uitsteken vind ikzelf. Haar bovenbenen zijn goed in verhouding met haar lichaam; niet te dun en niet te breed. Haar heupen ook. Gewoon in verhouding. Haar navel stak wel iets uit. Een bolle navel. En dan vind ik die van mezelf mooier. Haar borsten zijn wat voller dan die van mij. Maar beslist niet te groot. Die passen wel bij haar. Maar zelf ben ik ook best tevreden hoor, ze hoeven beslist niet groter. Haar lippen (van haar mond!) zijn wat dun. Die van mij zijn wat voller en mooier vind ik zelf. Haar schouders vind ik dan weer wel mooier. Niet te breed en ook niet hoekig. Doordat ik al lang aan waterpolo doe en veel zwem en werpoefeningen doe met een bal en daar ook krachttraining voor doe, zijn mijn schouders wat breder en gespierder.
    En over haar schaamhaar heb ik het al gehad. Ze heeft een klein bosje en verzorgd. Maar ze is blond en heeft wat dunner haar dus het bedekt haar niet. Haar vulva kon ik goed zien en daar viel me niets bijzonders op behalve dat touwtje dan. Zeker ook door hoe ze daar zat kon ik haar goed zien. Ikzelf heb dus geen schaamhaar. Geen van de meiden in ons team heeft dat. Dat is ook niet fijn als je je strakke polyester badpak na de polo afrolt. Pijnlijk is dat anders. Maar ik vind het dus wel mooi bij haar, maar ik kan dat dus niet.
    Verder heeft ze mooie wenkbrauwen. Niet te dun maar ook geen dikke bos. Gewoon goed. En een mooie neus. Haar huid is heel licht maar ze heeft wel enkele opvallende moedervlekken. Toen we het daar nog over hadden begreep ik dat ze daarvoor onder controle is en dat ze uit de zon moet blijven.
    Tja, zo zie je dat ik haar dus echt wel goed heb bekeken. Maar dat is dus gewoon bekijken zonder verdere gevoelens want ik val dus niet op meisjes, haha.
    Ze heeft me daags erna weer geappt dat ze het heel gezellig vond en dat ik gerust nog wel vaker een saunabad mag komen nemen als ik dat zou willen. Nou, we blijven verder vriendinnen denk ik en bij gelegenheid ga ik wellicht nog wel eens vaker. Maar deze vakantie niet meer want volgende week gaan ze naar Africa voor 4 wkn.

    17 jaar
    1 maand geleden
  • @ ts, meisje 17: kijken en vergelijken hoort er gewoon bij in een sauna, net als dat je op een terrasje zit eigenlijk, alleen zie je in een sauna 'alles', borsten en tepels die groter of anders van vorm zijn, schaamlippen die uitsteken of donkerder zijn, en dus een touwtje dat zich niet goed liet verstoppen tussen haar lippen. Zolang het bij vergelijken blijft is daar niks mis mee, toch? Eigenlijk hoop ik dat je nog veel meer gaat vertellen, je doet het op een fijne manier.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Sauna in de winter is het lekkerst. Na een heette sauna in de koele wind af koelen tot op je beenderen. En dan weer in de sauna.

    15 jaar
    1 maand geleden
  • Aan m.21; dat is inderdaad mijn manier van schrijven (en ook vaak bij praten als ik iets moet uitleggen). Maar het is niet dat ik niets voel of denk zoals jij schrijft. Dat is geen goede conclusie. Ik heb het alleen niet in mijn post meegenomen. En of ik daarover nog iets wil vertellen? Zal het proberen.
    Vooraf was ik niet zenuwachtig ook al was ik nog nooit in een sauna geweest; ik kende haar en vond haar ook best aardig en gezellig. Ik wist natuurlijk ook niet hoe ze zou zijn als je samen zonder verder iemand erbij enkele uren doorbrengt in een sauna. Als er dan lange stiltes zouden vallen of een vreemde sfeer zou gangen zou ik dat erg vervelend hebben gevonden. En daar was ik een beetje gespannen voor. Niet zozeer voor het bloot zijn want bij waterpolo zijn we na training of wedstrijd in de douche ook bloot. Overigens, als er bij de sauna nog meer vriendinnen van haar waren geweest dan was ik niet gegaan. Ik ken die verder niet en dan zou ik er soms ook maar een beetje bijzitten en daar voelde ik niets voor. Maar goed, we waren met ons 2 en ook zou ik mijn bikini aanhouden had ik me voorgenomen. Maar dat pakte dus anders uit. Vooraf in hun tuin was er al gelijk een gezellige sfeer en dat nam veel van mijn voorbehoud weg. En toen we net voordat we de sauna zouden binnenstappen nog gingen afspoelen en ik even aarzelde om mijn bikini wel of niet uit te doen, stond ze voor me en wilde me haar bikini die ze al had uitgedaan geven. Ik vond dat zo ontwapenend zoals ze daar voor me stond en ook aardig, dat daarmee mijn laatste bedenkingen wegvielen en ik ook mijn bikini heb uitgedaan. Het zou ook anders echt stom zijn geweest.
    In de sauna zijn er bijna geen stiltes gevallen en ben je niet echt bezig met je eigen bloot zijn. Behalve dan 1 moment, toen ze die opgieting deed. Ze was van haar bankje afgeklommen tegenover mij en kapte met een grote lepel water op die stenen op de kachel. En toen pakte ze haar handdoek en begon daarmee te wapperen. Ik schoot in de lach en vroeg, wat sta je te doen? Ze legde uit dat ze daarmee de warmte aan het verspreiden was maar omdat ik het zo’n leuk zicht vond, deed ze daarbij een dansje als een stierenvechter. Direct daarna werd het dus echt een stuk warmer in de kabine en klom ze terug op haar bankje. En ik leunde ook tegen de achterwand en sloot mijn ogen en hield me rustig want het was toen echt bijzonder heet. Er werd toen niet meer gepraat. En dan ga je juist denken; ik zag haar dansend weer voor me en herinnerde me daarbij haar hele lichaam. Toen ik daarna mijn ogen weer opende zag ik dat zij ook tegen de achterwand lag en haar ogen dicht had. Ze had een been opgetrokken op de bank gezet. En ik bekeek haar en ja, dan zie je dus ook meer. Zo zag ik dat ze haar periode had want ik zag nog net een stukje van een touwtje. Ik had al gezien dat ze een beetje schaamhaar heeft in tegenstelling tot ikzelf. Maar toen ik haar aandachtig bekeek zag ik dat dat haar niet echt bedekte. Ze was blond en dunner haar en dan zie je veel meer. En haar borsten zijn dus iets groter dan die van mij was me ook al opgevallen. Maar nu kon ik ze wat beter bekijken, lekker onbeschaamd. Maar toen ik naar haar gezicht wilde kijken, zag ik dat ze tussen haar wimpers door ook naar mij keek en ze glimlachte. En ik voelde me betrapt en vroeg zomaar snel of ze in een warme sauna niet meer last heeft van haar periode. En toen ons gespreksonderwerp een tijdje daarover.
    Maar ik ga er nu mee stoppen, want anders wordt het weer zo’n lang stuk.

    17 jaar
    1 maand geleden
  • Hier ts. Sorry dat ik pas nu reageer, ik had niet eerder tijd want ik had een toernooi in Dld.).
    Maar bedankt voor alle reacties. Aan j.22; ja, ik kan me voorstellen dat dat vervelend is als je dat gebeurt. Nogal beschamend ook, lijkt me. Dan hebben wij het wat makkelijker. Bij ons zie je het niet (echt) bij opwinding. Ze zeggen dan dat inderdaad zo een koud bad dan je redding is als je een jongen bent, haha.

    17 jaar
    1 maand geleden
  • Leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt gehad. Ik ga regelmatig bij de sportschool de sauna/welness waar iedereen naakt is. Dit was in het begin wel een ding dus heel knap dat je dit met een klasgenote durft die je niet eens zo heel goed kent. De eerste keren zat ik erg gespannen met hand subtiel voor mij kruis zodat je niet veel kon zien. Nu ga ik vaak liggen echter komt het dan weleens voor dat hij een beetje stijf wordt, denk dat ik dan teveel ontspan als dat gebeurd ga ik snel zitten en leg ik me handen om mijn kruis en haal de handen weg als de erectie weg is. Echter heb daar ook weleens gezeten met een volledige stijve die niet weg wou gaan schaamde me toen kapot. Heb toen snel handdoek omgedaan en koude douche gepakt. En even gezeten en later weer terug erin gegaan.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Wat een mooie, open en uitgebreide beschrijving van de sauna-ervaring met wat nu een nieuwe vriendin is. Bloot gaan blijft altijd even een stap, maar is daarna al heel snel gewoon is ook mijn ervaring.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Heel erg fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt gehad! Top!

    23 jaar
    1 maand geleden
  • Oke, nu weten we hoe je dag is verlopen. En fijn voor je dat je er een vriendin bij hebt. Maar je beschrijft alles wel heel klinisch. Je gevoel en gedachtes laat je buiten je lange verhaal. Ik kan me niet voorstellen dat een meid van 17 niets voelt of denkt als ze voor het eerst samen met een toch vreemd iemand bloot in een sauna stapt en je uren naar elkaar zit te kijken. Dan ben je je toch ook bewust van je eigen naaktheid en daar voel je dan toch wat bij? En ook als je naar haar kijkt, een klasgenoot die je wel kent maar nog niet eerder bloot hebt gezien, dan zie je toch haar lichaam en daar denk je dan toch wat bij; over haar figuur, haar borsten, haar billen, haar buik…. Dan denk je toch bv zo wil ik er ook uit zien. Of juist andersom ‘pffff, dat ziet er niet uit…’. Je verhaal wordt zoveel leuker als je je gedachtes, gevoelens ook meeneemt in je verhaal. Zou je dat ook nog willen doen?

    21 jaar
    1 maand geleden
  • Hier ts. met her vervolg;

    ... Maar toen ze later een ‘opgieting’ deed waarbij ze water op de hete stenen kapte, ontstond er veel stoom. En dat is dus vochtige lucht waardoor je erg gaat zweten omdat je warmte dan niet kan verdampen. Het liep toen met kleine straaltjes over mijn hoof en lichaam. Kort daarna gingen we relazen, maar eerst moest je onder de koude douche om af te spoelen. Nou, normaal moet een douche van mij warm zijn, maar als je helemaal tot op je botten bent opgewarmd door een sauna dan is een koude douche best wel lekker. Door de warmte staan je huidporiën helemaal open zei ze, maar door de koude douche sluiten die weer. Vaak gaan mensen dan in een ijskoud dompelbad, maar die hadden ze dus niet. Ze zei dat in de winter ze dan wel eens op het koude gras in de tuin gaan liggen. Na het douchen zijn we in de relaxruimte gaan zitten met een lekker koud frisdrankje. Ze had de 2 tuindeuren open gedaan en 2 stoelen in de opening geschoven. En daar zaten we dan op onze handdoeken te relaxen met de zon op onze huid. Dat was mijn eerste saunaronde. Later hebben we nog een 2e ronde gedaan en ik begrijp dat als mensen een hele dag naar een prof.sauna gaan ze tussendoor lunchen en die dag meerdere rondes doen. Ik vond het wel een hele belevenis maar niet raar of vervelend. Bloot zijn went best wel en is ook niet raar. Zij heeft mij gezien en ik haar, nou en? En ook niet bekrompen naar beneden gekeken ofzo. Nee, je kijkt gewoon naar elkaar. Niets bijzonders eigenlijk. Maar toen ik al zittend in die relaxruimte tussen de tuindeuren, in hun huis haar moeder zag lopen heb ik dat badlaken wel even dichtgeslagen. Dat dan toch weer wel.
    Na afloop heb ik bij heb in de keuken nog thee gedronken met haar en haar moeder en die had een lekkere sandwich gemaakt. Die smaakte goed want je krijgt er wel trek van.
    Ik heb er een vriendin bij en daar ben ik blij mee.

    17 jaar
    1 maand geleden
  • Hier ts.Ik zal even reageren maar het past niet allemaal. Dus er is ook nog een vervolg.
    Ik ben gister dus voor het eerst in een sauna geweest. Hoe het was? Nou, ik vond het nogal warm dus en savonds voelde ik me erg loom en moe. Heb wel lekker geslapen. Vreemd want je doet die middag eigenlijk helemaal niks. Maar het was dus wel gezellig, best wel leuk zelfs. Ik kende haar nog niet zo goed maar als je zo de hele middag samen bent dan is dat na afloop natuurlijk heel anders. Ze heeft inderdaad niet zo veel goede vriendinnen. Ze zei dat mensen haar soms een beetje bekakt vinden. Nou, dat vind ik dus niet, ook al praat ze best wel netjes. Ja, ze woont in een groot huis maar voor de rest is het een gewone meid waar niks op aan te merken is. Tenminste, zo denk ik erover. En dat vond ik vooraf ook al, ik ben niet zo gereserveerd naar mensen. Ik stel me al snel open voor iedereen, ben makkelijk benaderbaar en maak makkelijk vrienden.
    Ik kon met mijn fiets bij haar achterom komen had ze geappt. Anders zou ze mss de bel niet horen als ze in de tuin zat. Dus toen ik aankwam zat ze idd in de tuin. Al in bikini. Ze begroette me hartelijk en zei dat ze het heel fijn vond dat ik positief op de uitnodiging had gereageerd. Haar moeder was boodschappen doen maar die heb ik die middag nog wel gezien. We hebben daar eerst wat fris gedronken en gekletst. En na een poos stelde ze voor om naar de sauna te gaan. Die is bij hen dus niet ergens binnen in het huis, maar is in een bijgebouw achter in de tuin. En niet zomaar een kotje, maar ingedeeld in verschillende ruimtes. Ze liet me alles zien; de sauna zelf dus die al op temperatuur was, maar ook een relaxruimte met tuindeuren en met comfortabele stoelen en een barretje met koelkast. Verder een soort van badkamer waar je je ook kon omkleden en met een grote inloopdouche achter een muur.
    Ze zei dat als ik nog naar de wc moest ik het best dat eerst kon doen. En bij hen is het een gebruik om dan vanuit hygiëne eerst even af te spoelen voordat je de saunaruimte ingaat. Dat is bij prof. sauna’s waar je naartoe kan gaan ook gebruikelijk begreep ik. Ze pakte 2 grote badhanddoeken en gaf me er een. Die werden ook gebruikt om daar met je billen op te gaan zitten, begreep ik. Bij de douche trok zij haar bikini uit en ik aarzelde toch wel even. Ik had thuis dus mijn bikini al aangetrokken onder mijn kleding maar vond het ook raar om met bikini te gaan douchen. Als het om hygiëne gaat dan doe je dat niet en ook moest ik later in mijn bikini onder mijn kleding ook weer naar huis dus wilde ik niet dat die kletsnat zou worden. Ze zag dat ik aarzelde en toen ik zei waarom, bood ze aan om die van haar aan te doen. Maar dat vond ik ook weer zo dom, dat ik toch maar zonder mijn bikini onder de sproeier ben gestapt. Naast haar dus want die douche had 2 sproeikoppen. En na het afdeppen zijn we in de sauna gaan zitten. Die was niet zo heel groot, ik denk dat er max. 6 mensen in passen. Ik kon kiezen tussen een bankje laag of hoog. Ik besloot hoog te gaan zitten maar ze zei dat warmte omhoog gaat dus dat het daar het warmst zou gaan worden. Nou is een sauna droge lucht dus kan je je warmte goed kwijt, die verdampt dan wel.

    17 jaar
    1 maand geleden
  • Hoe is het je bevallen? Zeg je 'dat doe ik nooit meer' en waarom dan? Of wil je dit nog wel vaker doen? Laat eens van je horen.

    21 jaar
    1 maand geleden
  • Zit je nog in de sauna en hebben jullie elkaars lichaam ontdekt?

    17 jaar
    1 maand geleden
  • Meisje 17 laat je weten hoe het is gegaan na vanmiddag

    20 jaar
    1 maand geleden
  • Laat je nog effe weten of het wat was

    18 jaar
    1 maand geleden
  • Sauna kan wel erg lekker zijn maar de eerste keer is wennen. Zeker met iemand die je niet zo goed kent.

    15 jaar
    1 maand geleden
  • Hier ts. We hebben gisteravond nog verschillende malen geappt. Maar deze morgen heb ik pas jullie reacties en advies gelezen. Bedankt hoor.
    Nou, dat is dus duidelijk. Ze dacht dat ze mij dit schooljaar wel eens over saunabezoek had horen praten. Nou, niet dus. Maar daarom leek het ze wel leuk. Maar dat ik geen enkel ervaring heb met saunabaden was voor haar geen punt. En ik wil dat best wel eens meemaken.
    Ze heeft verder niemand gevraagd dus zijn we met ons 2. En verder hoef ik niets mee te nemen omdat ze daar alles heeft. Maar voor mezelf heb ik besloten dat ik wel mijn bikini aan doe.
    Morgenmiddag hebben we afgesproken.

    17 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik ga ook wel eens met m’n vader en/of moeder en broertje naar een wellness en soms gaat er een vriend mee op het begin vinden ze het dan spannend maar achteraf leuk en willen ze nog een keer mee. Dus ts het kan ook meevallen

    12 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten