Skip to content
7 reacties
1027 weergaves

Verfschort school

Wij moeten op school altijd tijdens beeldende vorming een verfschort aan. Het is een groenen met mauwen van het merk creall. Het zijn de zelfde soort schorten als die ik aan moest toen ik kleuter was. Ik vind het raar dat dit moet bij ons op school. Het is net alsof ik weer een kleuter ben. Moet dit bij jullie op school ook?

17 jaar
2 maanden geleden

7 Reacties

  • Jongen 17 je zal het gewoon moeten accepteren of je het wilt of niet en je moet er geen probleem van maken. Je docent is geen kind meer dus kan dit zelf kiezen maar als een leerling verf op zijn shirt krijgt zal hij waarschijnlijk zeuren met z'n ouders dat hij verplicht moest verven en de school dit shirt moet vergoeden. Dit wilt een school voorkomen dus kan het dit als regel hebben en dit kan dus per school verschillen.

    19 jaar
    2 maanden geleden
  • M22@ ten eerste vind ik dat je nogal heftig op deze vraag reageert. Het gaat er om dat ik ook vrienden heb op een andere school die volgen precies de zelfde les en hebben niet zo’n schort aan. Dus dan zou het betekenen dat die school zich niet aan de WET houdt. Wat mij zeer onwaarschijnlijk lijkt.

    De docent bij ons op school heeft het ook niet aan. Ik denk als dit wettelijk verplicht is dat mijn docent dit dan ook moet op volgen.

    17 jaar
    2 maanden geleden
  • Zoek eens uit waar die dwanggedachte vandaan komt dat schorten voor kleuters zijn? Dat is niet juist. Dus jouw basisstelling is al fout. Wie heeft je dat idee ingelepeld?

    Zet die idee-fixes opzij, laat die los, en kijk naar de realiteit.

    Schorten zijn inderdaad beschermkleding. Wettelijk verplicht in bijna alle beroepen en functies waar fysieke arbeid aan te pas komt, of chemische of biologische producten, of verspanende materialen (scherven, spanen, schilfers, zand, brokken,...), of eender welke andere gezondheidsrisico's.

    Ook als het voor die ene les misschien niet nodig is, kan het wel nodig zijn voor andere lessen. Een doel van opleiding is ook om je discipline en gezond verstand bij te brengen, en om ALTIJD de juiste beschermkleding te dragen. Net zoals je in de auto altijd een gordel draagt, niet enkel op die ene dag dat je gaat botsen, want dat weet je niet op voorhand.

    Idem met veiligheidsbrillen als je verspanend werk doet, mondmaskers bij stoffig werk, gasmaskers bij giftige dampen, valhelm op iedere bouwwerf en chemisch bedrijf (ook als je als bediende, boekhouder, door de fabriek loopt!!!), gehoorbescherming bij lawaai, veiligheidsbroek en jas en handschoenen bij kettingzaag, enz.

    Verder kunnen er uniformregels zijn, vb. in de scheepvaart, bij piloten en stewards, openbaar vervoer, ordediensten, restaurants,... Ook daar moet je je aan de normen houden, of je vliegt er zonder pardon uit.

    Je doet beschermkleding OP VOORHAND aan. Niet pas nadat het te laat is.

    Dat is wellicht wat ze je proberen aanleren. En het is echt nodig, zo te zien.

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • M18@ t.s. hier. sorry voor mijn spelfouten. Het gaat erom dat ik geen kleuter meer ben. Wij moeten aan het begin van de les gelijk zo’n schort aan. Ook al hebben we een simpele teken les. Daar worden je kleren niet vies van.

    17 jaar
    2 maanden geleden
  • T.s.beginner denk om je taal om te beginnen je hebt het over groenen en mauwen. Loop

    Waarschijnlijk bedoel je groen met mouwen wat is daar zo bijzonder mee????

    18 jaar
    2 maanden geleden
  • Dat is gewoon beschermkledij, daar is toch niets raar aan? Ook niet als het van hetzelfde merk is als toen. Zoveel verschillende merken zijn er wellicht niet.

    Ik ken de normen niet, maar de kans bestaat zelfs dat "gepaste beschermkledij" wettelijk verplicht is. In veel beroepen is dat immers, dus mogelijk bij opleidingen ook?

    Chirurgen, artsen, laboranten, verpleegsters, garagisten en zoveel anderen dragen ook beschermkledij; en die van chirurgen is meestal ook groen of blauw, of appelblauwzeegroen.

    Wees blij, anders zou je iedere week een nieuwe jeans en nieuw hemd of trui moeten kopen. :-)

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • @j.17 van groene schort,kan nog veel gekker ik voel me net een klein kind daarvoor als mijn haar gewassen word in de kapsalon dan krijg ik ook dezelfde schort voor met die mouwen dan moet ik ervoor met me armen naar voren gaan schaam me echt dan.

    16 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten