Skip to content
1 reacties
977 weergaves

Moeder teleurstellen

Ik zit al een lange tijd na te denken en weet wat io voorn werk will doen ben ongv een jaartje geleden verhuist naar noorwegen en zou daar graag het leger in willen heb het al allemaal uitgestippelt en weet het 100% zeker aleen wilt mijn moeder niet dat ik in het leger ga aangezien in uitgezonden kan worden mr ik wil dus ook niet man ma teleurstellen dus zit nu in een kt situatie of ik stel mn moeder teleur of ik kan mijn droomwerk niet doen iemand tips en mis een idee wat ik het best kan doen

16 jaar
2 maanden geleden

1 Reacties

  • Dag TS, Het is te begrijpen dat jouw moeder jou niet graag in het leger ziet. Noorwegen grenst aan Rusland en met die oorlog daar kan ik mij voorstellen dat zij zich zorgen maakt. Jij bent haar kostbaarste bezit en ze wil jou niet op een nare manier kwijt raken. OP geen enkele manier trouwens.
    Je bent 16, dus dat betekent dat je nog op school zit. Om in Nederland in het leger te kunnen moet je minstens 17 zijn. In Noorwegen zal dat ook wel zo zijn. Wanneer je 17 wordt weet ik natuurlijk niet, maar voorlopig zit je nog op school en dat zal het komende jaar ook nog wel zo zijn. Je hebt dus nog steeds tijd om na te denken en je te informeren over de mogelijkheden en wat je kan gaan doen in het leger.

    Hoe zit het met jouw schoolresultaten? Hoe beter je opgeleid je bent hoe verder je kan komen in het leger. Met weinig opleiding kom je niet verder als korporaal of sergeant misschien en wellicht ben jij daar tevreden mee. Met wat meer opleiding kan je naar de officierenopleiding en dan is het leven als militair toch wat veiliger en interessanter.

    Als jij nu voorrang aan je opleiding geeft dan stel je de beslissing wat uit. In het leger heb je allerlei specialisaties. Als je weinig kan dan kom je bij de Intendance terecht en dat is niet echt opwindend. Met een betere opleiding krijg een veel interessante functie. Verbindingsdienst, Genie, dat soort dingen.
    Als jij niet in het leger zou willen, wat zou dan jouw keuze zijn voor een studie? Als je een bepaalde studie hebt afgerond in een richting waar ze in het leger wat aan hebben dan krijg jij daar een functie in die richting. Dat is een stuk interessanter dan alleen maar soldaat zijn en door de modder kruipen.

    Daarnaast, militair zijn vraagt veel van je fysieke capaciteiten en vaardigheden. Doe jij aan sport? Zwemmen, atletiek, vechtsport, allemaal zaken die jou goed voorbereiden op een leven als militair. Een goede conditie en fysieke vaardigheden verhogen ook jouw overlevingskansen in het gevecht.
    Lees je wel eens? Pak eens een boek van Lee Child over Jack Reacher. Dat was een militaire politieman die ontslag genomen heeft en nu door Amerika zwerft en waar hij komt het kwaad bestrijd. Nogal rigoureus. Het gaat meestal niet over het leger, maar je proeft wel iets van de sfeer. Het zijn heel spannende verhalen.

    Op dit moment denk je misschien aan de spannende dingen die je mee gaat maken in het leger. Dat kon wel eens tegenvallen en soms is het heel anders, veel saaier dan jij misschien nu denkt. Vaak niets doen en je vervelen.
    Er is een podcast: podcastluisteren.nl/pod/Veldheren , waarin twee ex generaals praten over de oorlog, in Oekraïne en Israël, maar ook vaak over hoe het er aan toe gaat in het leger. Misschien interessant om daar eens naar te luisteren.

    Je hoeft je ambitie om in het leger te gaan niet los te laten, maar liever niet al morgen. Bereid je voor en leer eerst eens goed wat het leger is en wat jij daar verwachten kan en in welke functie.

    23 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten