Skip to content
1 reacties
620 weergaves

Huilen in bed elke avond

Zijn er meer jongens met het probleem dat vaak als ze alleen zijn op hun kamer, dat ze moeten huilen om niks. Soms zijn het gedachten en soms heb ik wel een reden om verdrietig te zijn, maar niet om te huilen.

Ik heb verder een prima leven, leuke mensen om mij heen en geen echte erge problemen (natuurlijk zit niet letterlijk alles mee maar zo werkt dat in het leven). Alleen toch, elke avond als ik alleen ben voel ik me zo slecht. Ik heb wel een redelijk lastige jeugd gehad, met meerdere problemen, maar dat is nooit de reden dat ik me slecht voel.
Zijn er meer mensen met dit probleem? En zo ja, hoe zijn jullie eraf gekomen of hoe gaan jullie ermee om?

17 jaar
2 maanden geleden

1 Reacties

  • Dag TS, Als je in bed ligt dan voel jij vaak een soort triestheid die jou aan het huilen maakt. Tristesse noemen de Fransen dat.
    Overdag dan heb je allerlei soorten afleiding, een prima leven noem jij dat zelf. Dan heb je geen leegte in je hoofd om je met de donkere kanten van het leven bezig te houden. Het is gevuld met alles waar je op dat moment mee bezig bent. 's Avonds in bed dan is dat anders. Je bent alleen met jezelf en dan komen de twijfels op je af. Misschien heb je dan het gevoel dat jouw leven eigenlijk leeg is. Heb je passies? Dromen? Heb je goede vriendschappen, vrienden waar je mee kan praten, bijvoorbeeld over zaken zoals dit? Heb je een goede relatie met je ouders? Kan je met hen praten?

    Jouw triestheid kan bijvoorbeeld komen doordat jij het gevoel hebt dat je alleen bent, ondanks al die mensen om je heen. Dat je twijfelt of er wel een leuke toekomst voor jou is. Je hoort zoveel dingen waar jij je zorgen over zou kunnen maken zoals de klimaatverandering, de oorlogen in de Wereld, dingen die op je af komen en waar je niets aan kan doen, en ga zo maar door.

    Wat bedoel jij met je "slecht" voelen? Dat jij een slecht iemand bent of dat het slecht met jou gaat? Je gezondheid, je studie, je relatie met mensen die belangrijk voor je zijn?

    Je bent nog jong en dan zijn er veel twijfels in je leven over van alles en nog wat. Je emoties liggen aan de oppervlakte en er is maar weinig nodig om je uit je evenwicht te brengen. Dat is heel normaal.
    Als jij gehuild hebt, voel jij je dan daarna beter, of ben je dan nog somberder? Af en toe huilen kan ook best fijn zijn. Soms heb je medelijden met jezelf, om hoe je leven is, en dan wordt het je wel eens te veel. Daarna ben je dan weer opgelucht en kan je verder.

    Doe eens wat aan zelfonderzoek. Wat wil jij? Wat verwacht jij van je leven? Wat doe jij om te bereiken wat je graag zou willen? Is er wel iets dat jij graag zou willen? Hoe is je relatie met de mensen om je heen. Zit daar diepte in of blijft het allemaal maar oppervlakkig?

    Veel vragen, maar weet je de antwoorden? Heb je er wel eens zelf over nagedacht? Nee? Dan wordt dat tijd!

    23 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten