Skip to content
8 reacties
2238 weergaves

Het broertje van mijn beste vriend

Elke keer dat ik bij mijn beste vriend hij is ook 14 net als ik logeer is zijn kleinere broertje te opvallend genoeg ook in de buurt, soms vind ik dat storend omdat hij zich met alles bemoeit met wat wij samen aan het doen zijn. De laatste tijd en nu met het mooie weer is hij vaak helemaal bloot wanneer mijn beste vriend en ik gewoon in korte broek zijn, als wij aan het gamen zijn wilt hij ook joinen en gaat vlak bij me zitten, als we gewoon op de slaapkamer zitten komt hij gewoon binnen en gaat op het bed zitten of liggen. Als we savonds na douchen naar bed gaan komt niet veel later zijn broertje ook en gaat naast mij liggen. Ik weet niet wat hij wil en ik vraag hem het ook niet, maar hij heeft wel een stijve al die keren dat hij bij ons in de buurt is. Iemand enig idee hoe ik daar mee moet omgaan. Broertje is 12 jaar.

14 jaar
2 maanden geleden

8 Reacties

  • Ben benieuwd hoe het broertje volgende week is, wellicht heeft zn broer het er over gehad met hem

    16 jaar
    2 maanden geleden
  • J18
    Topic starter hier,
    Soms als we samen zijn mijn vriend en zijn broertje is het wel gezellig, spelen we gewoon samen uno, we zijn dan allemaal gekleed. We hebben ons alledrie wel eens samen gebaden om eerder klaar te zijn om dan ff te kunnen gamen en daarna te gaan slapen. Dat was in het begin toen was er niets aan de hand. Je vraagt of ie verliefd ben op mijn vriend, verliefd niet maar kan goed met hem omgaan en hebben samen weleens geëxperimenteerd in de douche en in bed, misschien dat het broertje ons toen heeft gezien wat we hebben gedaan ik weet het niet.
    De laatste paar dagen heeft mijn vriend bij mij gelogeerd en ik heb het met hem over gehad dat ik niet weet hoe ik omgaan moet met als zijn broertje bloot is als wij samen zijn, hij antwoorde dat zijn broertje wel vaker bloot is omdat hij dat fijn vindt en dat hij er zeker niets mee bedoelt. Volgende weekend logeer ik weer bij hem ben benieuwd hoe het verlopen zal.

    Met zijn of mijn ouders erover gaan praten vind ik een beetje te ver gaan.

    14 jaar
    2 maanden geleden
  • Soms vind je het vervelend, zeg je. Is het andere keren dan leuk? Douche jij samen met je vriend en ziet dat broertje jullie vaak bloot? Wat voor jullie misschien heel gewoon is valt wel op voor anderen. Ook dat broertje kan dat zien. Je bent 2 jaar ouder en het kan best zijn dat hij verliefd op je is. De enige manier om er achter te komen is dat broertje zelf vragen. Het kan ook jaloezie zijn. Dat hij jullie samen ziet en dat hij tussen jullie in wil komen staan. Ben jij verliefd op je vriend???

    18 jaar
    2 maanden geleden
  • Je kan jouw vriend er iets van zeggen of het broertje zelf vragen in ieder geval een onderbroek aan te doen. Dat is toch helemaal geen probleem? Als je het niet prettig vindt dat hij met een erectie naast jou zit, moet je er iets van zeggen.

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • heel makelijk dan logeer je maatje toch bij thuis dan heb je niet steeds dat broertje op je nek. Een tweede oplossing is het tegen hem zeggen dat je het niet fijn vindt of aan zijn moeder vertelen

    20 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik snap dat dit lastig is voor je zo. Je kan hem ook zeggen van als je graag bij de grotere jongens wilt horen dan moet je ook zo gedragen en dingen doen die oudere jongens doen. Dus niet naakt rondlopen.
     

    14 jaar
    2 maanden geleden
  • Klinkt alsof het broertje een oogje op je heeft. Ik kan me voorstellen dat je niet weet hoe je daarmee omgaat als je nog maar 14 bent. Mijn tip: dit hoeft niet ongemakkelijk te zijn, als je het zelf niet ongemakkelijk maakt. Bespreek dit gewoon met je ouders want die hebben vaak het beste advies.

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • Waarom bespreek je dit niet met je beste vriend?! Tussen vrienden zou dit toch moeten kunnen, niet?! Zeg gewoon tegen hem dat je er ongemakkelijk bij voelt als zijn broer er telkens (naakt) bij zit. En dat je soms wel eens gewoon met hem alleen wilt chillen (zonder zijn broertje erbij).

    Of je kunt dit duidelijk maken tegen zijn broertje. Hij is 2 jaar jonger dan jullie, veel verschil is dat niet. Ik vind het wel een beetje vreemd dat hij zich zo gedraagt (en ik bedoel dan met dat naakt zijn in jou bijzijn). Is hij (en zijn gezin) naturist of zo?! Van een zesjarige kan ik dat nog begrijpen, maar van iemand die twaalf is...

    In ieder geval, communicatie is het belangrijkste in een vriendschap! Bespreek dit met je beste vriend of met zijn broertje. Als beide er niet voor open staan om te veranderen, dan moet je dat ofwel erbij pakken of een andere vriend zoeken. Of hem gewoon bij je thuis (alleen) uitnodigen.

    Succes.

    16 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten