Skip to content
5 reacties
1290 weergaves

Plasvraag

Als meiden zo nodig moeten dat ze het niet meer op kunnen houden gaan ze straaltjes lekken. Dat heb ik en twee vriendinnen ook zo.. Van veel mensen weet je dat natuurlijk niet. Mijn broertje had dat pas ook en deed ineens de hele grote plas in zijn broek. Hij is pas 11 dus dat kan het ook zijn, of is dat toch bij jongens anders.

21 jaar
3 maanden geleden

5 Reacties

  • Ach zielig, dat geeft toch helemaal niets als je 11 bent en meganodig moet plassen. Is mij nog overkomen toen ik 15 was en mn vader vorig jaar toen hij 42 was. Zal nog wel een keer gebeuren. Geen drukte om maken, soms is wildplassen geen optie en ophouden gaat niet meer. Meiden zouden dat moeten begrijpen. Mn moeder gelukkig wel.

    18 jaar
    3 maanden geleden
  • Ah, twee antwoorden die elkaar nog aanvullen ook. Zal wel kloppen. Het gebeurde bij ons (auto) en gelukkig niet op school of merk vriendjes. Hij schaamt zich er wel wat voor en dat is niet nodig. Er is normaal over gepraat, doodzwigen geeft ook verkeerd idee. Ik kan hem nu nog ectra info geven dat het waarschijnlijk helemaal normaal is ook dat hij alles liet lopen. Hij moest heel erg.
    Bekkenbodemspieren opgezocht, dat lijkt ook te kloppen. Ik heb net nieuwe vriend en dan zit ik er helemaal niet op te wachten dat ik een ongelukje heb. Dus denk dat ik eens wat aan die spieren moet doen.uiteraard eerst arts, maar kan ik ook gelijk naar therapeut?

    21 jaar
    3 maanden geleden
  • We hebben eerlijk een groot voordeel als jongens, maar dat gebruiken we ook gelijk weer door het langer uit te stellen en meer te drinken. Als je dan niet kunt wildplassen dan moet je je toch schamen en dat is voor ons echt erger.. ik ook en inderdaad alles vol in mijn broek.Ik kon niet meer stoppen. De laatste keer was ik al 19. De enige oplossing is eerder naar de wc.
    Trouwens hoe lang kun jij het redden met je piemel dichtknijpen? Dat doet vreselijke pijn en zodra je iets minder hard knijpt spuit het er toch uit.,lijkt me ook niet gezond.

    20 jaar
    3 maanden geleden
  • Je broertje heeft het wsl voor iemand van 11 veel te lang opgehouden en dan wil je blaas het niet meer en die gaat plassen ook als je broertje dat niet wil. En stopt pas als hij bijna leeg is. Dat is dan helemaal niet erg, maar juist goed. Ik heb dat ook een paar keer gehad vandaar dat ik het weet. Maar ik ben geen arts, dus weet het niet zeker van je broertje. Voor een keer in je broek hoef je ook niet naar een arts. Na een paar keer wel. Nooit zelf conclusies trekken en oefeningen gaan doen, ook geen incobroekjes of luiers.
    Het straaltjes laten gaan zou kunnen komen door zwakke buikspieren. De bekkenbodemspieren. Die kun je oefenen, maar je moet eerst weten wat het is en hoe erg. Zwakke buikspieren is meestal bij vrouwen Meer weet ik niet.

    22 jaar
    3 maanden geleden
  • De bekkenbodemspieren van jongens zijn van nature sterker, waardoor een jongen het vaker kan ophouden. Verder kan hij natuurlijk de penis dichtknijpen in uiterste nood. Bovendien kunnen jongens natuurlijk makkelijker wildplassen om zo de druk van de ketel te halen.

    Om al deze redenen plassen jongens minder in hun broek. Des te meer schaamte geeft het als het een keer wel gebeurt. Daarom moet je ook geen ‘grappige’ plagerige opmerkingen over zijn ongelukje maken. Het is nu gebeurd, zand erover, niet meer over praten.

    22 jaar
    3 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten