Skip to content
3 reacties
1117 weergaves

Een fout gemaakt in het verleden?

Ik weet niet direct of hier een antwoord zal krijgen, maar niet geschoten is nooit raakt...

Hierbij mijn verhaal...
Toen ik 14-15 jaar kwamen er tijdens de zomer altijd vrienden spelen. Een leuke periode met van typische jongens speeltjes.
Als onze ouders naar het werk waren deden iets stoerder spelletjes of het 'dat-durf-jij-niet spel' (mekaar wat uitdagen) zoals naakt worstelen of zwemmen in de tuin. Enfin je kent het wel...
Ik zit nu x aantal jaren later met een vraag of iets te maken zou hebben met zo'n weddenschap.
Een van die opdrachten dat ik alleen kreeg was bevroren ijs in mijn onderbroek steken en dit zolang mogelijk vol te houden.
Ik heb dit gedaan en het ijs blijf steken aan mijn rechterkant van de balzak.
Ik moet zeggen dit is geen aanrader. Het deed veel pijn (stekend gevoel voor langere periode)...
Eigenlijk was ik deze gebeurtenis al lang vergeten, echter valt me nu al jaren dat juist die bal is dat (bijna ?) geen zaad aanmaakt.
Ik voel namelijk dat de bijbal, achter de bal zelf, altijd leeg is in vergelijk met de andere bal.
Ik zie dat mijn vrienden op onze leeftijd veel meer haar (borst/baard) hebben, ze durven ook meer gewaagdere zaken te doen en hun spieren komen sterker uit, mogelijks is mijn testosteron aanmaak misschien verstoord hierdoor?

Mijn vraag: leg ik een verkeerde band? Zijn jullie bijballen altijd evenveel gevuld of is de ene bal ook meer actiever dan de andere?

Ik heb geen echte medisch onderzoek nodig.
Alles werk naar behoren en mogelijk is een lagere testosteron gehalte/spiegel normaal.
In ieder geval ben ik er mee blij want ik vind van mezelf, in vergelijking met mijn vrienden, dat ik meer mijn verstand gebruik en niet 'achter mijn lul loopt', zoals zij doen...
Het impulsieve en macho gedrag bij de aanwezigheid van dames is soms beschamend, allee volgens mijn menig. Als ik iets over zeg, zeggen ze dat ze een zekere drang voelen... Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat ik die zelfde drang niet ervaar/voel zoals zij het beschrijven...

Bedankt voor jullie feedback op mijn vraag...

21 jaar
4 maanden geleden

3 Reacties

  • Denk dat er niets aan de hand is. Zou me maar geen zorgen maken als je nergens last van hebt. Zelf heb ik ook geen borsthaar. Veel jongens niet. Heb ook vrienden die vooral met meisjes heel stoer doen, maar vaak om hun eigen onzekerheid te verbergen. Dan stoere jongens spelletjes in vakanties een paar jaar geleden heb ik ook mee gemaakt.
    Goede herinneringen aan, maar mijn vrienden willen er zelfs niet meer over praten, alsof ze zich er nu voor schamen. Leuke topic, en nogmaals je hoeft je geen zorgen te maken en wees gewoon jezelf. Ik vergeleek me ook wel eens met andere jongens, tot ik dacht, waarom, ben mezelf .

    17 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik weet niet of je kunt voelen of je ballen vol zitten hoor.....de mijne voelen altijd hetzelfde, ook als ik 10x in een weekend sex heb gehad. Ze voelen dan intern misschien vacuüm getrokken van buiten nog altijd hetzelfde.

    16 jaar
    4 maanden geleden
  • Dank dat je moeite hebt gedaan om je bericht te ‘vernederlandsen’, al snappen we in Nederland ook wel wat Vlaamse woorden hoor 😉

    Je aanname zou kunnen kloppen: zaadproductie heeft te maken met een goede bloedtoevoer en door dat ijs kan de bloedtoevoer bij die rechter bal minder zijn geworden.

    Echter, dit hoeft niet te leiden tot minder testosteronaanmaak: je andere bal kan extra testosteron aanmaken. Dat jij niet/minder de behoefte hebt om de macho uit te hangen, duidt niet op een testosterontekort. Dit kan genetisch bepaald zijn en laat ook zien dat je gewoon goed bent opgevoed.

    Je geeft al aan dat je niet naar een dokter wil en als er geen klachten zijn, lijkt mij dit ook niet nodig. Als je wil, kan je wat meer eiwit-, magnesium- en zinkrijke voeding gaan eten. Eiwitten, magnesium en zink stimuleren je testosteronaanmaak. Aanrader: bakje kwark met pompoenpitten erdoor. Dan heb je de eiwitten van de kwark en de magnesium en zink uit de pompoenpitten.

    22 jaar
    4 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten