Skip to content
5 reacties
300 weergaves

Dossier

Er wordt in je medisch dossier van alles over je opgeschreven. Dingen die privé zijn en waarvan ik me afvraag waarom dat zo nodig op papier gezet wordt. Tatoeages, littekens, of je masturbeert, hoe ver je bent in je lichamelijke ontwikkeling enz. Ze beginnen hiermee op het consultatie bureau en gaan er bij de schooldokter en keuringen mee door. Bij de verzekeringskeuring i.v.m de aansprakelijkheid bij blessures werd zelfs opgeschreven dat ik geen navel- en liesbreuk heb. Waarvoor is dat nodig en wat heb je eraan? Je hoort hier bijna niemand over. iedereen vindt het het normaal of weet niet dat dit gebeurt. Ik mocht mijn dossier wel inzien toen er dat vroeg.

20 jaar
6 jaren geleden

5 Reacties

  • Wel geil dat ze alles van je weten, maar ik heb het liever niet. Je weet nooit wat ze met al die gegevens doen al vallen die onder je medisch geheim.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Dit dossier en je medische gegevens vallen onder het medisch geheim. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze gegevens in de openbaarheid komen.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Nooit geweten waarvoor het was, maar moest wel altijd op m'n hand blazen bij lichamelijk onderzoek. Ook als de dokter een vrouw was.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Jat dossier is gewoon voor de verzekering. Ze willen natuurlijk niet betalen voor problemen die je al hebt De dokter kijkt of je littekens op je body hebt. Dat zijn overblijfselen van bijvoorbeeld een operatie.

    Ik heb ook zo'n verzekeringskeuring gehad. Is heel goed en begrijpelijk dat het moet.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Mag je wel sporten met een breuk ? Dat wordt onderzocht als je op je hand moet blazen.

    14 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Je kunt niet meer reageren. Deze discussie is op 18-01-2020 om 01:00 gesloten.

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap