Liedjes in mn hoofd
Heb vaak last van liedjes die in mn hoofd blijven zitten. Dit is tijdens luistertoetsen op school soms behoorlijk vervelend. Iemand tips?
3 Reacties
-
Het helpt om het nummer wat je in je hoofd hebt helemaal af te luisteren. En dan is het nummer uit je hoofd weg.
22 jaar6 jaren geleden -
Dat noemen ze een spreekwoordelijke ‘oorwurm’. Een componist doet dat doelbewust. Focus helemaal oo de toets en de ‘oorwurm’ verdwijnt vanzelf.
20 jaar7 jaren geleden -
Ja, heb ik ook. Al mijn hele leven. Liedjes, ritmes, teksten, filmmuziek zelfs flarden opera. Je kan ze niet mentaal wegdrukken. Er is geen pauzeknop. Dag en nacht maalt die muziekstroom door tot je haast gek wordt. Ik heb wel een manier ontdekt om rust in mijn hoofd te brengen : niet verdringen maar net voluit meedoen. Ik bedoel dus : zing dat liedje luidop mee, zeg die tekst luidop en roffel die beat met je handen op tafel en neurie die aria in je hoofd luidop mee alsof je voor een uitverkocht Carré stond. Dan gaat het weg. Voor een poosje. En de omgeving reageert verrassend positief. Ze denken helemaal niet dat je gek of dronken bent, nee, ze gaan meedoen! Onlangs nog André Hazes- Zij gelooft in mij- gezongen met een halve treincoupé. Was echt een kippenvelmoment.
21 jaar7 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Jouw jongenslichaam verandert in de puberteit.
Lees hier meer over de verandering van je lichaam aan de binnen-en buitenkant tijdens de puberteit.
Ga naar sense.info over Jouw jongenslichaam verandert in de puberteit. -
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Seksquiz voor jongens
Wat weet jij over seks? En weet je wat een meisje fijn vindt? Doe de quiz met 9 vragen over seks.
Ga naar sense.info over Seksquiz voor jongens
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!