Skip to content
3 reacties
872 weergaves

CLB Medisch Onderzoek / Schooldokter Ervaringen

Hier in België moesten wij twee keer tijdens het secundair naar het clb medisch onderzoek. Dat betekende voor de jongens eerst uitkleden tot je onderbroek (op mijn school mocht t-shirt en sokken aanblijven maar deed ik zelf uit) en dan een heleboel testjes doen zoals meten en wegen, zicht, gehoor, vragenlijst invullen, enz.

Het eerste deel was met een andere persoon van hetzelfde geslacht. Dan moesten we apart bij de dokter, eerst keek die naar je rug en stelde deze je enkele vragen en dan moest je je onderbroek naar beneden trekken om je ballen te laten meten en voorhuid naar achteren te doen, zelf raakte deze je niet aan.

Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Was het op andere scholen anders? Wat moesten de meisjes doen? Moesten jullie tot op de onderbroek uitkleden, kleren aanhouden of vrije keuze?

22 jaar
22 dagen geleden

3 Reacties

  • Bij mij was het onderzoek in het middelbaar bij de verpleegkundige in boxershort, was blij dat ze mijn piemel niet zag. Wegen, meten, oogtest en gehoor. Het stelde allemaal niet veel voor. Ik voelde mij zeer op mijn gemak.

    Daarna bij de dokter was spannender. Het was een vriendelijke dokter die mij onderzocht. Eerst het onderzoek in boxershort. Wat stappen, hart beluisteren, voorover buigen voor de rug enz. Toen ik op de onderzoekstafel lag schoof de dokter wel even mijn boxershort naar beneden voor het onderzoek van mijn ballen en trok ze ook de voorhuid naar achter. Dat was best spannend, maar toch noodzakelijk. Het viel allemaal wel mee. Ik ben blij dat de dokter de voorhuid naar achter schoof want ik had daar niet veel ervaring mee.
    Daarna mocht ik van de onderzoekstafel terug boxer aan en was het onderzoek afgelopen. Ik ben blij dat de dokter toch alles onderzocht heeft en dat ik weet dat alles in orde is.

    19 jaar
    16 dagen geleden
  • Die met 12 vond ik best spannend. Ik kon mijn eikel niet goed bloot krijgen, dus zag het al helemaal gebeuren dat ik dan besneden moest gaan worden enzo. Maar toen die arts ging proberen trok die wat harder aan mijn voorhuid ofzo want toen kwam mijn eikel wel helemaal bloot. Hij vond wel dat ik daar niet goed waste en liet helemaal zoen waar je allemaal moest wassen, maar dat boeide mij niet zo want was allang blij dat mijn eikel gewoon helemaal bloot ging.

    Die met 15 keek ik opzoch niet echt tegenop. Voor mijn piemel schaam ik mij noet per se en ben inmiddels ook wel van wat moet dat moet. Maar toen ik daar stond en mijn onderbroek uittrok en hij aan mijn piemel en ballen ging voelen kreeg ik toch wel een beetje een beschamend en onprettig gevoel. Maar gelukkig was alles inorde, en dat is het belangrijkste.

    16 jaar
    18 dagen geleden
  • @J22 het was gelijkaardig bij ons op school.

    Ook boxershort naar beneden en voelen aan de ballen en velleke. Ik had spijtig genoeg spataders in mijn balzak (15j) en goede indaling (12j) dus ik kon elke keer naar huisdokter, specialist en ziekenhuis met mijn zaakje.

    Ik dacht dat ik er vanaf was maar op mijn 18j werd ik teruggeroepen. Wist niet waarom en was verbaasd dat de dokter zo lang mijn ballen onderzocht. Spijtig genoeg kreeg ik er een stikve van en onderzocht ie ook mijn strakke voorhuid. Ben nog nooit zo rood geweest.

    19 jaar
    22 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
Vul minimaal 3 karakters in.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap