Skip to content
3 reacties
494 weergaves

Blijven Zitten?

Goede avond allemaal, ik heb een vraagje: Volgend schooljaar ga ik naar de 3e klas van het vmbo, ik ga van kader naar TL. Ik wilde ook heel graag TL als niveau gaan doen in de 3e klas, het is gelukt, ik heb mijn mentor overtuigd om mij TL te laten doen, mijn mentor heeft ook aan mij uitgelegd dat als het niet goed gaat op TL niveau, moet ik blijven zitten in de 3e klas, en moet ik kader als niveau doen. Ik heb 8 vakken in de bovenbouw volgend schooljaar, Nederlands, Engels, Duits, Geschiedenis, Biologie, Aardrijkskunde, Biologie, Tekenen.
Biologie heb ik als extra vak.
Dus als het niet goed gaat moet ik het aangeven aan mijn volgende mentor, dan blijf ik dus zitten. Maar nu denk ik bij mezelf, als het wel goed gaat op TL niveau, kan ik niet ook een jaartje blijven zitten, want ik denk als ik van de 3e klas naar het examenjaar ga, dat de stof niet echt blijft hangen in mijn hoofd, en dat er grote kans is dat ik ga zakken, dus dat wil ik heel graag voorkomen. Daarom wil ik dus vragen aan mijn volgende mentor of die het ook ziet zitten als het goed gaat op TL niveau dat ik alsnog blijf zitten, zodat ik meer kans heb om te slagen in het examenjaar.
Maar wat denken jullie hierover eigenlijk, vinden jullie het verstandig wat ik nu denk?
Met de vriendelijke groeten van M15.

15 jaar
2 maanden geleden

3 Reacties

  • Hoi,
    Ik zou me niet zo druk maken. Docenten kunnen goed inschatten wat jij aankan, en als zij denken dat jij dit aankan moet je het gewoon proberen. Als je het niet haalt of wordt aangeraden om een jaartje over te doen doe je dat, maar het kan echt geen kwaad om gewoon te proberen. Het eerste wat kan gebeuren is dat je een jaar over doet, misschien in je examenjaar, en het beste scenario is dat je het in een keer haalt.
    Dus luister naar je docenten en gewoon proberen!!
    Je kan dit!!!

    16 jaar
    2 maanden geleden
  • Als het goed gaat, waarom zou je dan alsnog willen blijven zitten? Dan beheers je de stof toch goed en ben je klaar voor het volgende schooljaar? Vrijwillig blijven zitten is echt verspilling van je tijd. Ik weet zeker dat je het wel kunt. En jouw mentor lijkt daar ook vertrouwen in te hebben aangezien je TL mag doen. De school zal je trouwens echt goed voorbereiden op je examens, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Dat allemaal is ook nog best ver weg. Doe nu maar lekker TL en kijk maar hoe het gaat. Misschien gaat het wel hartstikke goed en is blijven zitten helemaal niet nodig. Heb wat zelfvertrouwen in jezelf!! Geniet nu maar van je vakantie en alvast veel succes volgend schooljaar!!!

    17 jaar
    2 maanden geleden
  • Ach meisje 15, als je docenten het zien zitten dan is er toch een goede aanleiding om te geloven dat het best wel goed gaat komen. Beetje vertrouwen in jezelf kan geen kwaad hoor! In ieder geval wens ik je alle succes ermee. Er zijn zoveel mensen die dat allemaal lukt dat je je niet echt veel zorgen daarover hoeft te maken. 👍👍

    23 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten