Laptop
Hey iedereen,
Wat is volgens jou de beste laptop voor school?
Ik ga btw mondzorgkunde doen.
5 Reacties
-
Bij ons op de universiteit kunnen wij een aantal geselecteerde standaard laptops krijgen aan voordelige prijs, geschikt voor de meeste gewone universitaire opleidingen.
Dus vraag eerst aan je school of universiteit:
1) Wat de vereiste specificaties zijn voor jouw richting: welke hardware is minimaal vereist? Welk operating systeem? Welke speciale software? Welke randapparaten?
2) Welke laptops kan je via jouw instituut aankopen, of bij welke kan je korting krijgen?
Voor sommige opleidingen gelden zwaardere eisen: bijvoorbeeld voor architectuur, ingenieur, productontwikkeling en soortgelijke, moet je zware grafische software kunnen draaien. Dus daarvoor moet je een extra krachtige CPU en grafische kaart hebben, en zeer veel geheugen. Plus een groot scherm.
Sommige vereiste programma's werken alleen op bepaalde operatingsystemen. Moet je ook rekening mee houden.
Verder: zoek iets dat handig is, met goed toetsenbord, groot genoeg scherm (geen postzegelformaat waarop je niets kan zien), maar niet te zwaar en te lomp, zodat je hem nog makkelijk kan meenemen. En met een goede accu zodat hij lang meegaat zonder bijladen, want in de meeste lokalen heb je geen stopcontacten.
Een SSD harddisk (solid state) kan beter tegen schokken dan een gewone harddisk (met draaiende motor en schijven) en hij is sneller, maar hij heeft minder opslagruimte.
Dus vraag vooral eerst goed na bij je eigen opleiding, en kijk goed rond.
Koop er ook een zeer dikke, gevoerde tas of hoes bij, liefst eentje die een val of flinke stoot doorstaat, zodat hij niet direct kapot is.
22 jaar5 maanden geleden -
Voor goede kleuren wil je IPS scherm type. Ik zou voor een niet reflecterend scherm kiezen (mat), maar dat is aan jou. De kleuren op een reflecterend scherm (glossy) kunnen mooier zijn, maar als de zon op je laptop schijnt zie je amper wat. Verder moet ie niet te sloom zijn dus zorg voor een normale CPU. Dat kan echt heel veel zijn maar bijvoorbeeld een i3 van de 4e generatie. Het maakt niet heel veel uit als je geen zware games gaat spelen ofzo. Verder raad ik je aan een beetje onderzoek te doen naar wat voor accu een laptop heeft en hoe groot en zwaar dat ie is. 8gb is goed genoeg geheugen voor word, foto's, etc. Voor opslag zit je al snel goed, vaak is dat boven zo'n 300 gb, ik denk niet dat je zoveel nodig gaat hebben, en anders zou je dat bij kunnen kopen.
Tip om je accu goed te houden is terwijl je oplaad niet je laptop te gebruiken.
Een beetje laat maar misschien nog optijd. Ik hoop dat dit je helpt, en een fijne studie gewenst.15 jaar5 maanden geleden -
Toen mijn oude laptop kapot ging heb ik een HP gekocht. Dat was een teleurstelling, slechte kleuren. Nu heb ik een Acer Aspire 3 17" met HD scherm. Prachtige kleuren en goed geluid. Ik neem aan dat de 15" modellen net zo goed zijn. Ga naar een winkel zoals Mediamarkt waar je werkende modellen kan zien.
23 jaar9 maanden geleden -
Als je mondzorg gaat doen denk ik dat je heel veel foto's zal gaan bekijken. Een goed scherm zal dan belangrijk zijn.
Ik heb google er even op losgelaten en voor mondzorg heeft InHolland wat specificaties opgesteld : https://www.inholland.nl/opleidingen/mondzorgkunde-voltijd/praktische-informatie/
De HAN heeft ook een lijstje met eisen : https://www.han.nl/studeren/voltijd/studiekeuze/flitsende-start/praktische-zaken/studiematerialen/
Dus ik denk dat het het beste is om te checken bij de hogeschool van je opleiding. Laptops zijn duur en je wilt niet 100en euros uitgeven om dan net de verkeerde keuze te maken.22 jaar9 maanden geleden -
Voor foto's beoordeling heb je een howde schermresolutie nodig en heen en weer slepen naar college niet te zwaar
Verdere specificaties zijn minder belangrijk en meer persoonlijke voorkeur want je gaat geen digital design pfzo doen19 jaar9 maanden geleden
Plaats een reactie
-
Gesprek met de jeugdverpleegkundige op school
Heb je binnenkort een afspraak met de jeugdverpleegkundige op jouw school? Bekijk op YouTube het filmpje hierover.
Ga naar youtube.com over Gesprek met de jeugdverpleegkundige op school -
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Schoolwerk plannen geeft je rust.
Hoe moet je plannen? Lees hier handige tips.
Ga naar jouwggd.nl over Schoolwerk plannen geeft je rust. -
Ik word van school gestuurd.
Wat nu? Lees hier meer over wat je kan verwachten.
Ga naar jouwggd.nl over Ik word van school gestuurd. -
Het gaat niet goed op school.
Wat te doen? Lees de tips van andere jongeren.
Ga naar jouwggd.nl over Het gaat niet goed op school.
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!