Spijbelen.
Hm, spijbelen, het blijft een onderwerp van gesprek. En er mag ook wel een klein beetje genuanceerd worden want heb het idee dat in de column de kruimeldieven bij de seriemoordenaars geplaatst worden.
Ik heb als ex-havist ook een paar spijbeluren op mijn naam staan. Destijds had ik de mogelijkheid om te kunnen spijbelen en er nog mee weg te komen ook dus daar maakte ik gebruik van. Als een hardcore schoolskipper die met de leerplichtambtenaar aan de stok had? Nee, als brave scholier die netjes haar diploma binnen de tijd haalde. Ik was niet hoogbegaafd, maar kon prima inschatten bij welke les ik het me wel kon veroorloven om weg te blijven en welke niet. Zo waren geschiedenis en maatschappijleer voor mij een kwestie van lezen en samenvatten, iets dat ik in een paar lessen ook wel gedaan krijg in plaats van een heel blok. En een spijbeluur betekende ook voor mij een welkome onderbreking in de dag die me juist kon helpen de volgende les fris te beginnen.
Dus ik wil laten zien dat er ook voordelen aan spijbelen zijn. Consumeert met mate. Alleen wel balen dat je een paar hoognodige spijbeluren niet cadeau krijgt.... :(
- BM.
0 Reacties
-
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Plaats een reactie
-
Gesprek met de jeugdverpleegkundige op school
Heb je binnenkort een afspraak met de jeugdverpleegkundige op jouw school? Bekijk op YouTube het filmpje hierover.
Ga naar youtube.com over Gesprek met de jeugdverpleegkundige op school -
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Schoolwerk plannen geeft je rust.
Hoe moet je plannen? Lees hier handige tips.
Ga naar jouwggd.nl over Schoolwerk plannen geeft je rust. -
Ik word van school gestuurd.
Wat nu? Lees hier meer over wat je kan verwachten.
Ga naar jouwggd.nl over Ik word van school gestuurd. -
Het gaat niet goed op school.
Wat te doen? Lees de tips van andere jongeren.
Ga naar jouwggd.nl over Het gaat niet goed op school.
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!