Blog schrijven
Graag zou ik regelmatig op een blog gaan schrijven. Ik heb een blog aangemaakt, maar weet niet zo goed waar ik over wil schrijven. Als ik ideeën heb, ben ik het na 10 minuten al niet meer met mezelf eens. En de ideeën die ik heb klinken een beetje klagerig, het gaat dan over dingen die niet goed gaan of waar ik moeite mee heb. En dat lijkt mij niet heel gepast of leuk om te lezen.
Ik vind het ook lastig om een overkoepelend thema te kiezen voor mijn blog.
Hoe zou ik dit kunnen aanpakken?
6 Reacties
-
Lijkt mij ook wel leuk.
18 jaar1 jaar geleden -
Als ik ideeën heb, ben ik het na 10 minuten al niet meer met mezelf eens.
>> Dat overkomt iedereen wel en hoort erbij als je met een bepaald onderwerp bezig bent of over iets moeilijks een besluit moet nemen. Je kunt je eerste gedachte opschrijven en daarna waarom je dat dan niet meer vindt. Zo zet je meteen bijna ongemerkt je gedachten op een rijtje! Je kunt dan lezers vragen om in de comments een (serieus) antwoord of tip te geven. Vaak zitten mensen (jouw lezers) met precies dezelfde vragen alleen schrijven zij er geen blog over of durven er met niemand over te praten. Jij wel, daarom schrijf je een blog.
En de ideeën die ik heb klinken een beetje klagerig, het gaat dan over dingen die niet goed gaan of waar ik moeite mee heb. En dat lijkt mij niet heel gepast of leuk om te lezen.
>> Dat ligt er maar aan HOE je het opschrijft. Een glas kan half leeg zijn, maar als je het "goed" weet op te schrijven, zeg je dat het glas half vol is en vraag je aan mensen waar de kraan is om het verder te vullen.
Ik vind het ook lastig om een overkoepelend thema te kiezen voor mijn blog.
>> Het overkoepelende thema ben jijzelf denk ik. Jouw leven, jouw dagelijkse belevenissen. Je postte dit onder "Sport, muziek enz.", dus misschien kan het daarover gaan en wat jij daarvan meemaakt of wilt doen? Ook dan kun je weer suggesties of tips aan je lezers vragen voor in de comments.17 jaar1 jaar geleden -
Doen mensen dat nog, blogs schrijven?
21 jaar1 jaar geleden -
Hoe maak je een blog?
14 jaar1 jaar geleden -
Een blog schrijven mag geen doel zijn op zich, vind ik.
Je moet eerst zinvolle inhoud hebben, dus waar anderen echt iets aan hebben. Bijvoorbeeld wetenschappelijke inzichten, of basisprincipes van een taal of wetenschap die je goed uitlegt zodat anderen dat begrijpen, of hobby-technieken om te knutselen,... Dat soort dingen.
Als je gewoon maar je hart wil luchten, wat ik best kan snappen, dan kan je dat ook in Kladblok/Notepad schrijven, opslaan, en na een tijdje zelf herlezen. Frustraties zomaar direct op internet zwieren, is soms geen goed idee: dat kan je jarenlang blijven achtervolgen, ook nadat die frustraties al lang weg zijn, of je je mening al lang gewijzigd hebt. Bijvoorbeeld een toekomstige werkgever die na 10 jaar zegt: "kijk, hier schrijf je dat..."
Dus je moet goed overdenken hoe anderen jouw boodschap gaan interpreteren, of zouden kunnen interpreteren. Dat wil niet zeggen dat je moet zwijgen als je iets te zeggen hebt, zeker niet, maar je moet het wel goed formuleren, goed overdenken. En je moet iets te zeggen hebben.
Vind ik. Maar je hebt natuurlijk het recht om het anders te zien...
22 jaar1 jaar geleden -
Je wilt een blog schrijven. Wat had je in gedachten? Wordt het iets dat gaat over jouw leven en wat je meemaakt, een soort dagboek dus, of wil je gewoon verhaaltjes schrijven? Wat ook belangrijk is, is het je bedoeling dat zoveel mogelijk mensen dat lezen of is het vooral prive.
Als je over je eigen leven wilt schrijven dan kan je bijvoorbeeld 's avonds schrijven over de dingen die je meegemaakt hebt.
Wat mensen interessant vinden is hoe anderen met elkaar omgaan en wat voor emoties daarbij spelen. Misschien heb je een oogje op een collega en kan je beschrijven wat je voelt als je haar (of hem) ziet en hoe je contact probeert te krijgen.
Je kan schrijven over wat er de volgende dag op je programma staat. Waar je tegenop ziet en wat je juist leuk vindt. Later vertel je dan hoe het uitgepakt is.
Misschien dat je een saaie baan hebt en niets meemaakt. Misschien dat je wel bepaalde dromen hebt voor je toekomst. Daar kan je dan over schrijven. Je kan schrijven over je emoties die je voelt in bepaalde situaties en bij bepaalde sociale contacten. Misschien heb je een passie waar je over kan schrijven.
Weet je niets te bedenken vanuit mijn suggesties, misschien dat je dan tot de conclusie moet komen dat je een heel saai leven hebt, dan valt er niet veel te schrijven. Dan moet je eens gaan nadenken of je wilt veranderen en daar kan je dan ook weer over schrijven.
Om te beginnen zou je eens wat columns in kranten en dergelijke kunnen lezen. Kijken waar die mensen over schrijven.
Is er iets dat jou in het bijzonder bezig houdt, dat emoties oproept? Misschien vanuit een bepaalde ideologische overtuiging.
Als fantasieverhaaltjes wilt gaan schrijven dan heb je toch ook inspiratie nodig. Schrijvers zien een situatie en spinnen dat uit tot een verhaal.
Lees eens een boek met korte verhalen. Blogs misschien die jij interessant vindt. Kijk hoe zo'n verhaal in elkaar zit. Waarom je blijft lezen.
Ben jij geinteresseerd in mensen of niet? Dat is wel belangrijk.
De vraag is ook, waarom wil jij blogs gaan schrijven? Heb je een boodschap die jij kwijt wilt of vind je het idee dat mensen jouw verhalen lezen gewoon leuk?
De gedachte, ik wil een blog schrijven, is aardig, maar er zit toch wel wat meer aan vast. Lees eens wat topics hier en vraag je af of je daar een verhaal van zou kunnen maken.
23 jaar1 jaar geleden
Plaats een reactie
-
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Ga naar digitalebalans.nl over Ben jij digitaal in balans? -
Snus: durf nee te zeggen
Snus, ken jij het? De politie hoort jongeren steeds vaker vertellen hoe ze de snus (zuigtabak) vaak gratis aangeboden krijgen bijvoorbeeld op school of op het voetbalpleintje.
Ga naar youtu.be over Snus: durf nee te zeggen
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!