Verzonnen wereld
Ik verzin vaak een alternatieve wereld in mijn hoofd en bedenk dit tot in de kleinste details uit. Vaak verzin ik mezelf als jonge vrouw, en bedenk hier ook alle uiterlijke en innerlijke details bij. Ook haal ik er vaak “andere werelden” bij. Zoals de wereld van avatar (Aang), de wereld van Pokémon of Harry Potter. Hier verzin ik dus ook hele werelden bij.
Ik heb dit al vanaf kleins af aan. Vaak komen verzonnen karakter na enige tijd weer terug. Soms heb ik ook even geen alternatief karakter en daarna kom ik weer in een fase waarin ze elkaar snel aflossen.
Het is niet dat ik me anders gedraag ofzo. Het gaat alleen om het verzinnen en het bedenken hiervan.
Ik dacht dat dit na het kind zijn wel over zou gaan, maar het houdt me nogsteeds bezig, ik ben inmiddels 21.
Wie heeft dit ook of ben ik de enige?
3 Reacties
-
Je hebt een creatieve geest. En daar is helemaal niets mis mee. Wel integendeel. Dankzij mensen zoals jij bestaan er boeken, toneelstukken en films. Zelf heb ik niet echt een verzonnen wereld in mijn hoofd. Maar ik heb wel al sinds ik klein was een denkbeeldige beste vriend. Met hem voer ik dagelijks boeiende gesprekken in mijn hoofd. Over koetjes en kalfjes maar ook over belangrijke onderwerpen. Ik vermoed dat heel veel mensen zulke imaginaire vriend(in) hebben al zullen ze het niet zo gauw toegeven omdat ze denken dat hun omgeving dat raar zal vinden. En door de fucked up echte wereld waarin we leven zullen steeds meer mensen hun eigen denkbeeldige ideale wereld gaan verzinnen..
20 jaar3 jaren geleden -
Mooi toch?
Dat betekent dat jij een van de creatieve geesten bent. Alle grote kunstenaars, schrijvers, regisseurs, uitvinders, ingenieurs en wetenschappers hadden dat ook. Anders zouden ze geen nieuwe dingen kunnen uitvinden. Alles begint met creatie: eerst in je hoofd, daarna eventueel ook fysiek.
Bijvoorbeeld Nikola Tesla, de grootste uitvinder ooit, ontwierp al zijn nieuwe machines tot op het kleinste schroefje in zijn hoofd. Daarna liet hij die in zijn hoofd proefdraaien, hij keek waar er onbalansen waren, en hij haalde alle ontwerpfouten er zo uit. Pas daarna maakte hij de machine in het echt. Geweldig toch als iemand dat kan? Veel gewone mensen kunnen zich niet eens de werking inbeelden van een bestaande simpele machine die ze iedere dag zien, de versnellingen van hun fiets of zo.
Natuurlijk gaan sommige mensen zeggen dat je gek bent, maar dat zijn diegenen die het zelf niet kunnen, dat overstijgt hun denkvermogen. Of diegenen die sowieso alles en iedereen proberen kapotmaken. Herken die onbenullen en misbaksels, maar maak je er niet druk om, ze zijn het niet waard. Gebruik gewoon je middelvinger, in je hoofd, niet in het echt. :-)
En geniet van de werelden die je creeert, laat je dat nooit afpakken. Dat talent kan je later heel goed van pas komen, als je een creatief beroep zou kiezen. Vb. ontwerper van computerspelletjes (sommige zijn waanzinnig mooi), architect, ingenieur, filmregisseur,...
19 jaar3 jaren geleden -
Nee hoor een manier van ontspanning zulke denkbeelden vaak en met goede fantasie hartstikke leuk
19 jaar3 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Ga naar digitalebalans.nl over Ben jij digitaal in balans? -
Snus: durf nee te zeggen
Snus, ken jij het? De politie hoort jongeren steeds vaker vertellen hoe ze de snus (zuigtabak) vaak gratis aangeboden krijgen bijvoorbeeld op school of op het voetbalpleintje.
Ga naar youtu.be over Snus: durf nee te zeggen
Anoniem en gratis hulp of advies?
.png)
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
.jpg)
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!