Skip to content
7 reacties
1005 weergaves

Vakantie met vrienden

Ik wil volgend jaar met vrienden naar Lloret de mar, en we willen een Vila huren met zwembad etc. Maar weet iemand een site waar je niet 18+ hoeft te zijn?
Want veel sites zijn dat wel, maar vee mensen die op examen reis gaan zijn noooit allemaal achttien.

16 jaar
13 dagen geleden

7 Reacties

  • Wij hadden niks nodig hoor. Waren allemaal 17 (waren met zn 4-en) en hadden eigen appartement met zwembad. Verder heeft niemand iets gevraagd of hoeven regelen. En Lloret is echt heel vet, dus ik zou zeggen ga er voor.

    20 jaar
    2 dagen geleden
  • @J20 : Met GoGo ja, maar dat is een boeking bij een erkende reisorganisatie met ANVR reizigersvoorwaarden. Je hebt waarschijnlijk toch een ouderverklaring nodig (want minderjarig) en soms moet er minstens een 18plusser bij zijn, hangt af van waar het is. Maar GoGO is een mogelijkheid ja. (Ik had begrepen dat de TS zelf wou huren.)

    19 jaar
    3 dagen geleden
  • Toen ik 17 was ben ik met vrienden ook in LLoret geweest met GoGo ... zaten met zn allen in 1 appartement en verder was er niets nodig. Dus het kan wel!

    20 jaar
    3 dagen geleden
  • Als je geen 18 bent kan je geen (huur) contract afsluiten. Bovendien moet je meestal ter plaatse "onder begeleiding" van een 18plusser zijn, of geschreven toestemming van ouders/voogd. Je kan wel allerlei proberen om het tóch te doen en zelfs al lukt dat (bv laten boeken door een +18 of een ouder), dan nog komen er een stelminderjarigen de sleutel vragen aan de verhuurder: die gaat daar niet vrolijk om worden en stel je zet de hele villa per ongeluk in de fik of je doet dingen stuk, dat gaat veel geld kosten en de verantwoordelijkheid komt dan bij je ouders terecht: die draaien op voor de kosten.

    19 jaar
    12 dagen geleden
  • Hoi, ja ik ben dit jaar al op de jongeren camping met vrienden geweest, dus heb al ervaring. Kan 1 van de ouders wel boeken ? Want dan staat t op hun naam en niet onze naam.

    16 jaar
    13 dagen geleden
  • Dag TS, Ik neem toch aan dat jullie gaan met toestemming van de ouders. Dan kan toch wel een van jullie ouders die villa huren? Jullie betalen natuurlijk wel alles zelf neem ik aan.

    Op de Duitse WDR tv hebben ze regelmatig een serie: Die Jungs WG. Dat gaat om vijf jongeren van jouw leeftijd en soms jonger die zonder ouders een maand verblijven in een vakantievilla (met zwembad). Alles moeten ze zelf doen, boodschappen, eten klaar maken, opruimen, enzovoorts. Elke week krijgen ze een enveloppe met geld waar ze die week alles van moeten betalen. De laatste dag organiseren ze een feestje met mensen die ze hebben leren kennen in die weken.

    Er worden wel steeds activiteiten georganiseerd voor ze die spannend, leuk, of nuttig zijn.
    Volwassenen zie je niet in beeld, maar er is natuurlijk op z'n minst wel een cameraman aanwezig om alles te filmen.

    Typ 'Die Jungs WG' in op YouTube en dan kan je kiezen welke aflevering je wilt zien. Leuk om eens te kijken hoe dat gaat als je met zo'n club samen op vakantie bent. Jullie kennen elkaar, maar die jongeren zien elkaar in de villa voor het eerst. Aan het einde zijn ze vrienden geworden. Het zijn of vijf jongens of vijf meisjes.
    Het is natuurlijk wel allemaal in het Duits, maar je kan de (Duitse) ondertiteling aan zetten en dan is het wel te volgen.

    Kijk er eens naar!

    23 jaar
    13 dagen geleden
  • Hun ouders doen dat dan waarschijnlijk want je moet wel 18 zijn voor dat soort dingen en om te tekenen daarvoor

    19 jaar
    13 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten