Skip to content
13 reacties
392 weergaves

Welk geloof

Ik ben half Marrokaans half Nederlands. Thuis bidden wij naar een god Christelijk. Mijn vader is is niet mee bij ons ik heb geen contant met hem. Toch spreekt islam mij aan. En wil mij misschien bekeren. Kan ik de Quran lezen zonder dat ik God verraad. Ik wil niet zomaar moslim worden maar mij eerst verdiepen.

17 jaar
1 maand geleden

13 Reacties

  • Bijkomende vraag: waarom geven mensen die iemand anders een geloof aanpraten altijd een antwoord van wel drie bladzijden lang?

    20 jaar
    1 uur geleden
  • Dag J18, Je vergelijkt Paulus met Mohamed, maar dat is geen juiste vergelijking. Paulus was geen profeet maar een evangelist. Hij verkondigde het christelijke geloof zoals hij dat zag. Mohamed, de profeet dus, wordt gezien als de stichter van het geloof. Hij zou de teksten van de Koran van de Almachtige zelf ontvangen hebben.
    Dan het liegen van Paulus. Dat komt heel erg overeen met wat in de islam Taqiyya genoemd wordt. Soms vertaald al veinzen. Reden voor veel mensen om moslims niet te vertrouwen en zich af te vragen wat ze echt bedoelen als ze uitspraken doen.
    Een ander verschil tussen Mohamed en Paulus was dat Mohamed het geloof met het zwaard verspreidde en Paulus het met woorden deed.

    Dan wanneer ben je moslim? In de islam heb je de fitrah. Dat wil zeggen dat de mens in zijn natuurlijke staat wordt geboren met een natuurlijke kennis van wat goed en wat verkeerd is. Moslims nemen aan dat iedereen daarom als moslim worden geboren. Dat is omdat de islam het enige ware en zuivere geloof zou zijn.
    Blijkbaar maakt het dus niet uit of je vader moslim is, je bent het toch al bij geboorte. De meeste moslimvaders zullen hun kinderen toch wel als moslim opvoeden dus zullen ze zich vanzelf als moslim identificeren.

    Het islamitisch geloof kent vele regels en ik denk dat lang niet elke moslim ze kent of zich daar maar aan houdt. De vraag is of er werkelijk wel een Almachtige bestaat. Persoonlijk zie ik een religie als een ideologie met een verondersteld Almachtig wezen als legitimatie om dat geloof dwingend op te leggen. "De Almachtige wil het, dus wat kunnen wij als eenvoudige mensen daar tegen inbrengen?"
    De situatie in de islam is zoals de katholieke kerk voor de verlichting was. Iedereen moest katholiek zijn, anders denken was verboden en werd met de dood bestraft. Dat waren ketters.
    De verlichting wierp het juk van de kerk van zich af en toen nam de wetenschap een vlucht en veroverden de Europeanen letterlijk de Wereld.

    Bestaat er een Almachtige, een Paradijs, een Hemel, een Hel? Heeft God de mens geschapen of heeft de mens God geschapen? De wetenschap zegt het laatste. Voor het bestaan van een God en een schepping zijn er geen bewijzen. Voor gelovigen zijn er wel bewijzen, maar dan alleen als je daar in gelooft.
    In het westen neemt men geleidelijk afstand van het geloof maar zeker voor gelovige moslims is dat ondenkbaar. Als moslim ben je iemand, zonder geloof ben je niets meer. Vraag jezelf maar eens af hoe het zou zijn als de Koran gewoon door mensen bedacht is en mooie teksten, maar verder gewoon fantasie. Al dat gedoe van wat mag, wat niet mag, wat fout is, wat goed is, wat je allemaal moet, allemaal flauwekul. Je leven stort in.

    Eerst waren er de Joden die een religie ontwikkelden, gebaseerd op het bestaan van 1 God. Het verhaal van Abraham, Izaak en Ismael, allemaal bedachte verhalen. De stichter van het Joodse geloof is Mozes, die van de Almachtige de regels van het geloof ontving op hun tocht van Egypte, de ballingschap, naar het beloofde land.
    Christenen hebben daar een nieuw deel aan toegevoegd, het Nieuwe Testament. Mohamed, of zijn opvolgers, die pas 200 jaar na Mohamed de Koran opschreven, hebben een nieuw geloof ontwikkeld met de Bijbel als inspiratie. Jij gelooft dat niet omdat jij anders geindoctrineerd bent, maar dat is jouw probleem. Ik ga uit van feiten en elk geloof is een onbewezen verhaal, meer niet.
    De Bijbel klopt dus niet, zeggen moslims, anders zou de Koran niet kloppen en dat kan niet. Dan stort alles in.

    23 jaar
    1 uur geleden
  • J23, je citeert Paulus, laat ik dan de trend volgen. 'Al de Schrift is van God ingegeven, en is nuttig tot lering, tot wederlegging, tot verbetering, tot onderwijzing, die in de rechtvaardigheid is' Alle boeken van God mogen gebruikt worden voor lering, weerlegging volgens Paulus.

    Verder konden Paulus en Mohammed, vrede zij met hem, niet meer contrasterende personlijkheden zijn. Paulus volgde de wet niet (, vertelde leugens om andere voor zich te winnen ('Voor de Joden ben ik als een Jood geworden om hen te winnen. Ikzelf sta niet onder de Joodse wet, maar toch heb ik me eraan onderworpen om hen die er wel onder staan te winnen.' 1 Korinthiërs 9:20)), terwijl Jezus, vrede zij met hem, vertelde om de wet voor ALTIJD te volgen (Meent niet, dat Ik gekomen ben, om de wet of de profeten te ontbinden; Ik ben niet gekomen, om die te ontbinden, maar te vervullen. 18 Want voorwaar zeg Ik u: Totdat de hemel en de aarde voorbijgaan, zal er niet een jota noch een tittel van de wet voorbijgaan, totdat het alles zal zijn geschied. Mattheus 5)

    Mohammed, vrede zij met hem, stond echter voor zijn profeetschap al bekend als al Sadiq & al Ameen, de Eerlijke, de Betrouwbare. Hij heeft ervoor gezorgd dat mensen vrouwen weer respect gaven in het Arabische Peninsula en de rest van de wereld. (Riyad as-Salihin 316)Hij zorgde ervoor dat de armen weer te eten hadden, dat mensen minder steelden (stalen/stolen?) en hij was zeer bescheiden. Hij verduurde 13 jaar lang onderdrukking van de Mekkanen, zag zijn familie en vrienden gemarteld worden en zelfs gedood worden. Zelfs als leider bleef hij eerlijk en verkoos hij nederigheid boven machtsmisbruik.
    Paulus mag zijn wie hij is, maar een vergelijking met de Profeet, vrede zij met hem, is ver te zoeken.

    18 jaar
    15 uren geleden
  • J23, in islam is het niet zo dat je moslim bent als je vader dat ook is. In islam moet je ook zelf je keuzes maken betreft religiekeuzes. 'Er is geen dwang in de godsdienst...' (2:256 Koran) Ik noch jij weten wrm TS's vader of opa hier naartoe kwam, laten we geen aannamens maken.
    Het joodse geloof is niet de vader of moeder van islam. Er zijn veel overeenkomsten qua theologie, maar islam is niet het gevolg van het jodendom. In islam is het zo dat elke profeet en boodschapper met dezelfde boodschap kwam: Er is slechts 1 God, er zijn engelen, wat je doel is van dit leven, er is een Hemel en Hel etc. Daarnaast hadden de profeten en boodschappers regels. Sommige van hen hadden verschillende regels, maar sommige zijn hetzelfde. Daarom zie je veel overeenkomsten betreft dat met jodendom, christendom en islam.
    In islam ben je geen moslim als je niet in alle profeten geloofd die benoemd worden vanuit islam, denk aan Mozes, Jezus, Jacob, David, Mohammed, vrede zij met allen. Voor ons zijn zij belangrijke mensen die de boodschap van Allah (God), verkondigde. Later begonnen mensen die boodschap te veranderen en daarom zie je verschillen oa. in jodendom en islam. Wat betreft de afstammelingen van Isaak en Ishmael zit je goed.
    'The good deeds of any person will not make him enter Paradise. They (the Prophet's companions) said, 'Not even you, O Allah's Messenger (?)?' He said, "Not even myself, unless Allah bestows His favor and mercy on me." (Sahih al-Bukhari 5673)
    In andere woorden, als moslim doe je je best en volg je de plichten en blijf je weg van de verboden om zo God zijn genade te ontvangen. Het is dus enkel de genade van God die ons het Paradijs doet betreden en de goede daden zijn een van de manieren om de genade te ontvangen.
    De Koran is goed te lezen, ik spreek uit eigen ervaring. Het is simpel en duidelijk. De Koran is idd in het Arabisch gesproken door Allah en dan neergedaald via de engel Gabriel, vrede zij met hem, tot Mohammed, vrede zij met hem, over een periode van 22 jaar. Dat neemt niet weg dat het lezen van een vertaling goed is, integendeel het begrijpen van de Koran is hele doel van de Koran. De Koran is ook vertaald in allerlei talen van het Arabisch, sinds dat de taal was van openbaring.
    'Het doden van anderen omdat ze ongelovig zijn', 'het haten van mensen voor hoe ze zijn geboren'? Wat bedoel je precies met deze 2 stukjes?

    18 jaar
    16 uren geleden
  • M22, 'Als er een god bestaat, dan kan hij zich echt niet druk maken om hoe precies jij in hem gelooft...' Dit is een aanname die je niet kan bevestigen zonder te weten wat God zelf zegt. In de Koran, het Woord van Allah, zegt Allah 'En Ik heb de Djinn's en de mens slechts geschapen om Mij te dienen.' (51:57 Koran) Dit is onze positie, als moslims, over wat Allah van ons verwacht. Wij zijn er slechts om Hem te aanbidden op de manier die Hij wilt. Dat is de positie van islam.
    'Oorspronkelijk ging de Islam over: eerlijk zijn, hard werken, gelijke rechten voor man en vrouw, niet stelen, niet moorden, geen alcohol, geen drugs, respect voor anderen, respect voor culturen waar je te gast bent, enz... Kortom, bijna het omgekeerde van wat je vandaag ziet bij velen.' Dankjewel voor het generaliseren van een groep van 2 miljard mensen ...
    'Boeddhisme omvat het oorspronkelijke Christendom en Islam, en nog veel meer. ' Ik zal juist de claim maken dat islam het oorspronkelijke bevat van Boeddhisme. Dat betekent echter helemaal niks zonder enig bewijs. Daarnaast hebben wij nog steeds de bronnen van islam, Koran en Hadith, van de tijd van de bron. Dat wil zeggen dat wij het oorspronkelijke islam nog steeds bij ons hebben. Zo heb je vele manuschriften die te dateren zijn rondom de tijd van de Profeet, vrede zij met hemm. Denk aan de San'aa manuschriften, de Birmingham manuschrift, Topkapi manuschrift en vele meer. Dus de claim dat Boeddhisme 'oorspronkelijke islam' bevat is ongegrond.

    18 jaar
    16 uren geleden
  • Ik bedenk zojuist: eigenlijk moet je voorzichtig zijn met alles waarbij men je zegt dat je MOET GELOVEN. Want dat betekent dat je de zaak niet meer zelf mag onderzoeken. Als je alles niet zelf mag bekijken en onderzoeken, wil dat zeggen dat men je de waarheid niet wil laten zien. Dus dan is er stront aan de knikker. Het maakt niet uit in welke levensvisie of wetenschap, of welk ander gebied. Als je niet mag kijken, is de waarheid niet wat men beweert dat ze is, anders zou je wel mogen kijken.

    Zoals ik hierboven al zei: de meeste grote religies en levensvisies zijn ooit begonnen als een wetenschap en technologie, bedoeld om de natuur te onderzoeken, en om mensen intelligenter, gezonder, beter en gelukkiger te maken. Je mocht dat zelf onderzoeken. Maar als die filosofie overgenomen en geperverteerd wordt door corrupte machthebbers om het volk te onderdrukken, valselijk in de naam van god, dan moeten ze dat natuurlijk proberen verbergen. Dus vanaf dan moet je geloven en mag je niet meer zelf onderzoeken.

    Je ziet dat vandaag ook gebeuren bij de zogenaamde klimaatwetenschap: ooit mocht iedereen dat zelf onderzoeken, zelf kijken, zelf meten, zelf nadenken,... Daarna werd dat overgenomen door corrupte figuren om het volk te onderdrukken. En nu mag je niet meer zelf kijken: "The science is settled. You have to believe." Wie niet gelooft en niet slaafs meeloopt, die wordt verketterd en op de brandstapel gegooid. Of door rechtbanken veroordeeld op basis van leugens. Dus de klimaatwetenschap is veranderd van een wetenschap in een blind dogmatisch en leugenachtig geloof, gepushed door corrupte machthebbers. Er zijn nog altijd eerlijke onderzoekers, maar daar moet je al echt naar zoeken, want het grote debat wordt bepaald door die corrupte lieden en hun media. Dit is hier off-topic, maar ik geef het als voorbeeld. Want identiek hetzelfde is in het verleden ook gebeurd met de grote religies en andere wetenschappen.

    Corrupte lieden proberen alles te perverteren en in hun voordeel te misbruiken.

    Dus welke levensvisie je ook wil kiezen, zorg dat je ze altijd zelf mag onderzoeken. Nooit zomaar klakkeloos geloven wat anderen zeggen, altijd zelf controleren of het wel klopt? Past het bij de filosofie? Houdt het steek? Maakt het de mensen en de wereld beter? Helpt het jezelf en de anderen? Wie verdient er geld aan als je iets wel of niet doet?

    Dat was ook de eerste regel die wij meekregen in de lessen Oosterse levensfilosofie en Boeddhisme: "Nooit zomaar iets klakkeloos geloven. Altijd zelf controleren of het waar is. Als je het niet onmiddellijk kan controleren, bijvoorbeeld wegens onvoldoende gegevens, zet het dan in de wachtkamer tot je wel de gelegenheid hebt om het te checken".

    Dus dat moet je niet enkel doen met elke religie als geheel, maar ook met elke regel apart binnen die religie. Sommige regeltjes zijn goed, sommigen niet. Vandaar dat ik a la carte uit verschillende levensvisies mijn eigen filosofie samenstel. En die verandert ook altijd naarmate ik dingen bijleer. Als je nieuwe kennis opdoet, krijg je meer inzicht, en dus verandert je visie. Dat is nu net eigen aan mens zijn, dat je dat kan en mag.

    Ik vind het goed dat je over die dingen nadenkt en niet zomaar slaafs en blind achter iets aanloopt. Blijf dat vooral doen. Het is niet de gemakkelijkste weg, maar het geeft je op de duur wel veel levensinzicht en wijsheid. Tenminste, bij mij toch.

    22 jaar
    30 dagen geleden
  • "Onderzoek alles, behoud het goede en vermijd alle kwaad, in welke vorm dan ook. Onderzoek alle dingen, en kijk of iets goed of slecht is. Ga dan verder met het goede, en houd je niet bezig met het slechte."
    Dat is de volledige tekst en je vind het in de Bijbel in het boek: 1 Tessalonicenzen 5:21-22

    Deze tekst komt van Paulus, eerst een tegenstander van Jezus maar na een openbaring op de weg naar Damascus is hij zijn profeet geworden. Zonder Paulus geen christendom. Wat Mohamed was voor de islam was Paulus dat voor het christendom. Ook zonder de Romeinen zou het niet veel geworden zijn. Die zagen er wel het voordeel van om 1 staatsgodsdienst te hebben die hun rijk met vele volkeren en vele geloven verenigde. Met de islam was het eigenlijk hetzelfde, Mohamed verenigde de Arabische volkeren met dat ene geloof.

    Op zich is dat niet zo belangrijk verder, het gaat er om wat voor jou de essentie is van het gelovig zijn. Geloof je werkelijk dat er een God is? Heb jij voor jezelf een idee van wat gelovig zijn inhoudt en wat voor verplichtingen je dat geeft? Denk je echt dat je na de dood beloond wordt voor een goed leven? Zou er echt een God, een Hemel, een Paradijs zijn? Je zal het nooit weten want als er niets is dan ben jij er ook niet meer om dat te zien. Klagen bij de iman, de dominee, de pastoor kan dan niet meer.

    Iedereen weet wel wanneer jij je goed gedraagt en wat verkeerd gedrag is. Het geloof helpt je daar bij en het maakt je leven wat rijker. Het geeft ook structuur aan je leven bijvoorbeeld met de speciale feestdagen en herdenkingsdagen en het naar de kerk, moskee, synagoge of tempel gaan. Dat alles maakt een beter mens van je, maar wel zelf blijven nadenken.

    Voor J14 mag je de koran lezen, als je er maar niet in gaat geloven want dan is het zonde. Behalve als je moslim bent natuurlijk want dan mag je weer niet in de Bijbel geloven.
    Vind je het erg als ik dat allemaal flauwekul vind? Geloven die elkaars heilige boeken als zondig verklaren? Waar gaat het nu toch om in het geloof?

    23 jaar
    1 maand geleden
  • "Onderzoek alle dingen en behoud het goede" is hier zoals meestal uit zijn context gelicht . Als je de vindplaats opzoekt kom je er achter wat ermee bedoeld wordt. Maar de Koran lezen is geen zonde voor de Bijbel als je het uit nieuwsgierigheid doet. Het is eigenlijk juist goed voor je algemene ontwikkeling en je kan beter met moslims praten als je dat hebt gedaan. Ik ben zelf christelijk en daar ben ik gelukkig mee. Ik zal je niet tegenhouden. Pas als je in de Koran gaat geloven is het zonde volgens de Bijbel. Andersom ook, als je de Bijbel gelooft is dat zonde volgens de Koran. Kies wat je ingegeven wordt, en als je liever de islam hebt, veel geluk.

    14 jaar
    1 maand geleden
  • Ik zou je aanraden om ook de Oosterse levensfilosofie te bekijken. Bijvoorbeeld Boeddhisme. Die is veel rijker en omvattender dan het Christendom of de Islam.

    De meeste grote religies zijn ooit begonnen met het oprechte doel om de mensen gelukkiger, gezonder, eerlijker, vrijer, wijzer, intelligenter en meer bewust te maken. Maar nadien zijn ze bijna allemaal overgenomen en geperverteerd door corrupte politici om het volk te onderdrukken, dom en ziek te houden, en tot slaaf te maken. Ook het Christendom en de Islam. Die corrupte machthebbers zeggen dat zij de enige vertegenwoordiger en het woord zijn van god, en dat iedereen hen dus blindelings moet gehoorzamen.

    In het Boeddhisme is dat minder gebeurd, omdat Boeddha expliciet verbood om een god te aanbidden en te gehoorzamen, net om dat te vermijden. Hij zag die misbruiken aankomen.

    Oorspronkelijk ging de Islam over: eerlijk zijn, hard werken, gelijke rechten voor man en vrouw, niet stelen, niet moorden, geen alcohol, geen drugs, respect voor anderen, respect voor culturen waar je te gast bent, enz... Kortom, bijna het omgekeerde van wat je vandaag ziet bij velen.

    Analoog bij het Christendom, waar het oorspronkelijk ging over anderen liefhebben en helpen, om hun leven beter te maken.

    Oorspronkelijk geloofde men in het Christendom ook in reincarnatie, net als in alle Oosterse levensvisies. Na de dood vergaat je lichaam, maar je ziel, je spirit, blijft leven en zoekt een nieuw lichaam om verder te doen. De hele Bijbel staat er nog vol van: het eeuwige leven, verrijzenis, wederopstanding, het leven na de dood, het hiernamaals (=letterlijk: hierna-maals = volgende keer), enz. In een evangelie antwoord Jezus op een vraag van een apostel letterlijk dat je lichaam vergaat, maar je ziel een nieuw lichaam zoekt. Dus wij zijn geen lichamen, maar spirituele wezens, een niet-materieel bewustzijn, geest, ziel, of hoe je het ook wil noemen.

    De hemel en hel uit de Bijbel worden dan eenvoudig begrijpbaar: als je goed bent en van de wereld een paradijs maakt, kom je in het hiernamaals, dus in je volgende lichaam, in datzelfde paradijs terecht. Maak je van de aarde een hel, dan kom je in je volgend lichaam in die hel terecht. In het Oosten noemt men dan karma. Het is heel simpel: je krijgt wat je zelf maakt. Plant je overal bloemen, dan zit je in de bloemen. Draai je overal stront, dan zit je in de stront. Ook in je volgend leven.

    Maar ik heb dus eerst wel die Oosterse levensvisies moeten bestuderen om dat over het Christendom te leren. Want onze eigen pastoors kunnen, willen en mogen het niet zien...

    Oorspronkelijk was die wijsheid ook gekend in de Islam; en in sommige strekkingen is die er nog, maar daar weet ik niet veel over.

    Maar in het Boeddhisme is die kennis nog veel meer aanwezig. Boeddhisme omvat het oorspronkelijke Christendom en Islam, en nog veel meer. Het is spiritueel veel rijker.

    Dus het is goed als je andere levensvisies bestudeert. Zorg alleen dat je je visie alsmaar groter en wijzer maakt. Niet verengen tot bekrompen fanatisme, daar moet je voor opletten.

    Dus ik laat mij nu door geen enkele levensvisie meer vastpinnen. Ik neem a la carte de goede dingen en wijsheid van elk, en ik verwerp de perversies die er ook geweest zijn.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Als er een god bestaat, dan kan hij zich echt niet druk maken om hoe precies jij in hem gelooft, en wat je eet, en hoe je praat. Dat is allemaal helemaal niet belangrijk toch? Kijk naar de wereld, honger en oorlog en rampen, en dan zou god gaan zeuren hoe precies jij bidt? Zou wel raar zijn. Dus of je nou naar de kerk gaat of de moskee, maakt niks uit.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Yowww,
    Ik zou filmpjes hierover kijken op het kanaal van deze jongvolwassenen. Ze heten ChristenDOM op youtube. Hieronder ook een linkje.
    Weet wel dat het bij andere geloven zo is dat je genade en een plek in de hemel moet verdienen door geen zonden etcetera te doen, en bij christendom is deze genade gratis omdat God liefde is. Het enige wat je hoeft te doen is om vergeving vragen voor je zonden en geloven dat Jezus aan het kruis is gestorven en opgestaan is uit de dood.

    https://youtu.be/OpZ0E0bjO4I?feature=shared

    18 jaar
    1 maand geleden
  • Het lezen van een ander boek om ervan te leren en te weten wat de inhoud van het boek is, is geen verraad. Ik heb ook een bijbel en een koran.

    23 jaar
    1 maand geleden
  • Dag TS, Jij hebt een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder. Dan loop jij misschien met de vraag, wie ben ik? Toen je jonger was heb je daar nooit zo over nagedacht, maar nu begin jij te zoeken naar je identiteit. Hoor ik ergens bij? En bij wie of wat dan?
    Het gemakkelijkste om te zeggen is, je woont in Nederland, jouw toekomst zie je misschien ook in Nederland en dus ben je een Nederlander. Kijk naar de toekomst, niet naar het verleden. Maar zo simpel ligt het natuurlijk niet.
    Het geloof is een belangrijk onderdeel van jouw identiteit. Je vader is moslim en de islam zegt dat iedereen met een moslim als vader ook moslim is. Dus voor de islam ben jij al moslim. Alleen, in de westerse cultuur ben jij het zelf die kiest en bepaalt, niet het geloof.

    Nu is het zo dat de islam een geloof is dat zichzelf het ware geloof noemt. Het punt is dat denken al die andere geloven ook, anders zouden ze wel allemaal moslim worden en dat doen ze niet.
    Je kan een geloof kiezen zoals je bijvoorbeeld supporter wordt van een voetbalclub. Welk geloof is het meest succesvol, heeft mij het meest te bieden en geeft mij het meeste voordeel.
    Jouw vader is als moslim naar Nederland gekomen, een christelijk land en zo zijn er nog een paar miljoen. Waarom? Voor een beter leven toch? Hij koos voor het meeste voordeel en liet zijn moslimland achter zich.

    Het ene geloof is makkelijker dan het andere geloof. Het joodse geloof is de vader en de moeder van het christendom en van de islam. De joden stammen af van Izaak, de arabieren van Ismael. Dat is het verhaal. De vraag is of er echt een Izaak of een Ismael geweest zijn, maar dat zullen we nooit weten.
    Feitelijk zijn de joden het volk dat het afgodendom geruild heeft voor de ene God, die van de joden, de christenen en de moslims. De islam heeft dat voor de Arabieren gedaan.

    Het joodse geloof kent veel regels. Joods worden is ook heel ingewikkeld. De islam kent ook veel regels, geboden en verboden. Zelfs je vader houdt zich daar niet altijd aan en loopt hij nu het paradijs mis? Dan zal dat paradijs een heel leeg paradijs zijn als de Almachtige zo streng is.
    Jij vraagt je af of jij de koran mag lezen. In de Bijbel staat: "Onderzoekt alle dingen en behoud het goede". Dus ik denk dat jij gerust de koran kan gaan lezen, al zal je dat niet meevallen.
    Zelf heb ik een koran in mijn boekenkast en ik heb er wel eens in gekeken, maar het zit heel ingewikkeld in elkaar en is geschreven in een bloemrijke zinnebeeldige taal.
    De koran is alleen de echte koran als het om de Arabische tekst gaat. De Almachtige sprak Arabisch tegen Mohamed maar de Almachtige kent natuurlijk alle talen. De Bijbel is er in alle talen en in alle talen is het een echte Bijbel. De Koran is alleen echt als hij in het Arabisch is, maar er zijn wel vertalingen. Mijn Koran is ook in het Arabisch en in het Nederlands er naast.

    Misschien wil jij moslim worden. Omdat jij dat geloof in je voelt of omdat dat stoere gedoe met strijdliederen en zo je wel aanspreekt? Een geloof kies je vanuit je hart omdat je dat zo voelt.
    Vanuit je verstand ga jij je misschien afvragen of het wel waar kan zijn dat er een God, een hemel, een paradijs bestaat. Als het geloof inhoudt dat je anderen moet doden omdat het ongelovigen zijn, is dat dan wat de Almachtige wil? Is het haten van mensen omdat ze zijn zoals ze zijn omdat ze zo geboren zijn dat wat de Almachtige wil?
    Dat soort dingen moet jij je afvragen. Volg je hart, volg je verstand en niet je onderbuikgevoelens!

    23 jaar
    1 maand geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten