Skip to content
2 reacties
114 weergaves

community voor gehandicapte en studenten

Hai, ik ben een student van de Breda University of Applied Siences. Ik had een vraagje. Ik zou graag willen weten, stel dat er een groep zou komen met gehandicapten en studenten uit de buurt die samen komen en leuke dingen gaan doen, zouden jullie daar behoefte aan hebben? en zo ja, Wat zou voor jullie dan belangrijk zijn om terug te zien in zo een groep? ( Bijvoorbeeld, jezelf kunnen zijn, nieuwe connecties of juist veel activiteiten ondernemen, iets bijdragen aan de maatschappij, noem maar op) alvast bedankt. :)

18 jaar
1 dag geleden

2 Reacties

  • Wat een vage vraag. Wat bedoel je met 'een groep'? Een woongroep, leefgroep of gewoon een los zand verband waar er activiteiten worden aangeboden om gehandicapten en studenten samen te brengen? Of heb je het over gehandicapte studenten? En wat voor handicaps dan? Fysiek of mentaal? Er zijn nogal wat factoren die meer duidelijkheid vragen voor iemand hier een zinnig antwoord op kan geven. Oh, en wat is je doelgroep waar je een antwoord van wil krijgen?

    19 jaar
    9 uren geleden
  • Wat bedoel je met gehandicapten? Mensen met lichamelijke handicaps zoals aangeboren vervormingen of amputaties, maar die intellectueel volledig normaal zijn? Of mentaal gehandicapten: lichamelijk normaal maar mentaal het niveau van een peuter of nog minder? Dat is een groot verschil.

    Ik kan met beiden goed overweg als het kort occasioneel contact is, voor een babbel en een kopje thee of zo. Maar als ik daar permanent tussen zou moeten zitten, van 's morgens tot 's avonds, dag-in dag-uit, dan zou ik dat teveel als een rem en een last voelen. Een blok aan mijn been, bij wijze van spreken.

    En wat bedoel je met leuke dingen doen? Met zwaar mentaal gehandicapten kan je vrijwel niets doen, hooguit wat puur fonetisch zingen of met een zachte bal naar elkaar gooien, want meer kunnen die niet. Je kan er niet eens mee praten, hooguit wat simpele kleutertaal. (Ik heb naast een tehuis voor zulke mensen gewoond, en die kwamen dikwijls bij ons.) Met lichamelijk gehandicapten kan je wel op normaal niveau praten en gezelschapspelletjes spelen, maar vrijwel niets lichamelijks doen.

    Dus voor mij hoeft het niet. Maar ik woon in Vlaanderen, niet in Breda, dus laat je daardoor niet tegenhouden.

    22 jaar
    9 uren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap