Naar de wc (rolstoel)
Hallo iedereen Ben een meisjes die in rolstoel zit, Hoe doen jullie Dat als je naar pretpark gaat of je zit in trein en je moet nodig naar wc en je zit rolstoel.hebben jullie tips.
5 Reacties
-
Ik zit niet in een rolstoel, dus ik kan daar niet veel over zeggen. Het zal ervan afhangen wat jij wel en niet kan? Bijvoorbeeld met een gebroken of misvormde voet, of spierzwakte, is heel anders dan verlamd.
Ik denk dat je best nachtluiers met plakkertjes neemt, met hoge capaciteit. Die lekken het minst. Voor jou wellicht maat small of extra small (= S of XS)? Moet je even navragen in de apotheek?
Wanneer je wel naar toilet kan, kan je die luier over je heupen omlaag schuiven en daarna weer optrekken, zonder de plakkertjes los te maken. Anders plakken ze niet meer goed. Tenminste, als je zelf kan rechtstaan, ik weet niet hoe dat bij jou is? Dus dat moet je op voorhand thuis goed uitproberen.
14 jaar5 jaren geleden -
Wat voor luiers gebruiken jullie? En doen Jullie Zelf De luiers om.. graag tips
11 jaar5 jaren geleden -
hoi,
ik heb des tijds het zelfde probleem gehad en liep er tegen aan dat treinen absoluut niet rolstoel vriendelijk zijn (als t druk is past de rolstoel er niet eens meet bij en als rolstoelgebruiker kun je geen wc opzoeken) ik heb contact gezocht met de ns een behoorlijke tijd geleden en het uitgelgd. toen werdt mij verteld dat er allemaal rolstoelvreindelijke treinen zouden komen (dus zonder hoogte verschil, met grotere wc¨s waar ook rolstoelen in kunnen of meerdere mensen om te helpen en genoeg ruimte voor rolstoelen met meer zelfstandigheid omdat je niet meer zoon ns medewerker nodig hebt om in en uit de trein te komen)vlak daarna kwamen deze op de rails vooral in het westen en als het goed is moeten deze treinen overal komen dus hoop dat dit snel is.
pretparken hebben vaak (eigenlijk altijd) een of meerdere mindervalide wc
hierin past de rolstoel.
enkele andere uitstapjes zullen geen rolstoelwc hebben hiervoor draag ik vaak luiers zodat het geen ramp is
18 jaar5 jaren geleden -
In pretparken hebben ze altijd wel wc's waar je met een rolstoel kan binnenrijden, en met leuningen om je aan op te trekken. Je kan altijd eerst even bellen.
In treinen kan je niet met de rolstoel naar toilet. Toch niet bij degene waar ik al in gereden heb. Met twee mensen, iemand die je binnendraagt, lijkt mij ook niet gemakkelijk, want die toiletten zijn smal. Kan je helemaal niet lopen, ben je verlamd? Als je enkele stappen kan doen met vasthouden, dan gaat het misschien nog net? Best ook op voorhand bellen en vragen?
Ik zou voor de zekerheid een luier voor jongeren aandoen: zo eentje met plakkertjes uit de apotheek, die veel kan opvangen. en daarover een waterdichte plastic broek. Dan ben je gerust. Wanneer je wel naar toilet kan, dan schuif je hem gewoon even over je heupen naar beneden, zonder de plakkertjes los te maken (anders plakken die niet goed meer) en dan terug optrekken.
14 jaar5 jaren geleden -
ik neem aan dat je niet alleen naar het pret park gaat dus degene die bij je is kan je toch helpen.en als je toch allen bent vraag je het gewoon aan iemand anders veel lol in het pretpark.
22 jaar5 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Brusjesgroep voor jongeren
Opgroeien met een broer of zus die psychische problemen heeft. In de brusjesgroep praten we hierover. Het heeft invloed op het hele gezin.
Ga naar rivierduinen.nl over Brusjesgroep voor jongeren -
Heb jij een chronische aandoening?
Je bent jong, je hebt dromen en je wilt niets liever dan gewoon meedoen in de maatschappij. Dit kan best een uitdaging zijn als je een chronische aandoening hebt. Bij JongPIT helpen ze je graag. Ga naar jongpit.nl.
Ga naar jongpit.nl over Heb jij een chronische aandoening?
Anoniem en gratis hulp of advies?
.png)
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
.jpg)
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!