hms uitlachen
Ik heb het hyoermobiliteitssyndroom, het doet heel pijn alleen het vervelendste is nog dat, als je bijvoorbeeld moet tekenen op school hij uitgelachen word omdat ik dat minder goed kan dan de rest door het hms. En als je niet hard kan fietsen jw ook word uitgelache. Weet iemand hoe ik hier mee om moet gaan??
13 Reacties
-
Ik heb ook HMS en ik draag zilveren sprints en vaak braces, ik weet dat het lastig kan zijn om, om te gaan met onbegrip dit heb zelf ook ervaren, maar meestal als je bijvoorbeeld je klas uitlegd wat je precies hebt en je er zelf niks aan kunt doen helpt het wel. Er zullen altijd mensen zijn die het niet begrijpen maar (wij) de mensen die HMS hebben weten hoe het is.
16 jaar7 jaren geleden -
Je kan het nog een keer proberen uit te leggen, als ze je dan niet geloven gewoon negeren. Het werkt niet om het uit te blijven leggen. Jouw vrienden en vriendinnen zullen je accepteren zoals je bent anders kun je het geen vrienden noemen. Ik weet dat het een hel is waar je doorheen gaat als niemand je gelooft of er rekening mee wil houden want ik heb ook HMS.
13 jaar8 jaren geleden -
Hoi, Ik heb geen HMS maar wel iets wat er mee te vergelijken valt. Mijn gewrichten overstrekken snel of gaan soms uit de kom. dit is enorm vervelend. ik ben de laatste 2 jaren enorm achteruit gegaan. ook heb ik dit jaar mijn examens kunnen doen maar dan met iemand die voor mij schreef. Ik zit zelf op speciaal onderwijs maar heb in het verleden op regulier onderwijs gezeten. nadat ik een keer goed uit had gelegd wat ik nu precies heb snapte ze het. Ik sta altijd open om iemand te helpen en/of ervaring te delen! =)
16 jaar10 jaren geleden -
Hey ik heb ook last van het schrijven. Ik mag mijn examens nu met de laptop maken. Mijn school begrijpt het heel goed. Dit jaar is het wel wat beter. Een paar van mijn klas begrijpen het nu ook wel. Er zullen altijd mensen zijn die het niet willen snappen. Ik snap dat dit frustrerend is maar het is nu al een jaar dat ik het weet en ik kan er mij overheen zetten. Al zou ik wel liever willen dat ze het snappen.
17 jaar10 jaren geleden -
hoi,
Ik heb ook HMS, alleen heb ik hierdoor last met lopen en rennen. Ik heb van de fysio tape gekregen voor op mn knie, alleen als mensen dit zien staren ze me aan en lachen sommigen me uit. Alleen mijn vriendinnen begrijpen zeg maar wat ik precies heb de rest van mijn klas niet, soms voel ik me hulpeloos en gefrustreerd.14 jaar10 jaren geleden -
Hoi
Ik heb ook HMS. Ik kan gelukkig nog veel dingen maar schrijven is echt een ramp.ik heb echt heel veel pijn in mijn polsen. Bij mij begrijpt ook niemand het. Ik voel me vaak hulpeloos en ben bang dat het er het gaat worden. Ik hoop dat ze het misschien ooit gaan begrijpen.16 jaar10 jaren geleden -
Ik heb het zelf niet maar als het iemand helpt , mag diegene er best met mij over praten (:
15 jaar11 jaren geleden -
Hey, ik heb ook HMS. Mijn klasgenoten wouden het ook niet snappen. Nu dat het jaar over is, ga ik niet meer met die mensen in klas zitten. Er zijn veel mensen die dit niet snappen, ik heb niet iemand waarmee ik er over kan praten. Met mijn ouders en beste vriendin wel maar ik zou graag met iemand erover praten die ook HMS heeft. Emmely
16 jaar11 jaren geleden -
Da is een syndroom da je bindweefsel slecht is waardoor je banden te slap zijn en dan krijg je elke keer ontstekingen of dan schieten er dinge uit de kom
14 jaar11 jaren geleden -
mag ik weten wat dat syndroom is?.
11 jaar11 jaren geleden -
Hee, ik snap dat je het niet zo goed durft, maar jij wilt toch ook graag dat ze stoppen met je uit te lachen? Misschien hebben ze er nooit bij nagedacht dat je minder goed bent in sommige dingen door je hms. Als je ze dan vertelt dat je wel harder wílt fietsen bijv, maar dat het daardoor niet lukt, snappen ze ook dat jij er zelf niks aan kunt doen en zullen ze je niet meer uitlachen. Heb je een aardige mentor/docent of anders een vriendin die je kan helpen zodat je niet alleen voor de klas staat? :) Ik denk wel dat dat de beste oplossing is, maar als je er echt niet over wilt praten met je klas, moet je hen proberen zoveel mogelijk te negeren als ze je uitlachen! Hopelijk houdt het dan vanzelf op! xx
17 jaar11 jaren geleden -
Meisje van 17 : ze weten het wel al heel lang maar ik durf er eigenlijk niet nog een keer wat van te zeggen.
14 jaar11 jaren geleden -
Weten je klasgenootjes dat je het hypermobiliteitssyndroom hebt? Als ze dat niet weten, is het denk ik een goed plan om ze dat een keer vertellen! Dan begrijpen ze ook waarom je minder goed kunt tekenen en minder hard kunt fietsen!
Als ze het al wel weten, is het alsnog een goed idee er nog een keer over te vertellen. Vraag aan je mentor of een andere aardige leraar/lerares of je tijdens een les er een keer over mag vertellen. Je kunt dan uitleggen wat het is en zeggen dat het heel veel pijn doet. Je kunt dan zeggen dat je het niet leuk vindt als mensen je uitlachen, omdat je er zelf niks aan kunt doen! Dan begrijpen ze het vast veel beter!
Laat maar weten wat je gedaan hebt :) Succes!17 jaar11 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Brusjesgroep voor jongeren
Opgroeien met een broer of zus die psychische problemen heeft. In de brusjesgroep praten we hierover. Het heeft invloed op het hele gezin.
Ga naar rivierduinen.nl over Brusjesgroep voor jongeren -
Heb jij een chronische aandoening?
Je bent jong, je hebt dromen en je wilt niets liever dan gewoon meedoen in de maatschappij. Dit kan best een uitdaging zijn als je een chronische aandoening hebt. Bij JongPIT helpen ze je graag. Ga naar jongpit.nl.
Ga naar jongpit.nl over Heb jij een chronische aandoening?
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!