Telefoon vrije dag
Graag zou ik een keer een telefoon vrije dag willen inplannen. Omdat ik naar mijn mening teveel op mijn telefoon zit. Maar als ik erover nadenk loop ik tegen een paar problemen aan. Stel dat iemand me nodig heeft? Stel dat ik met pech langs de weg kom te staan? Stel dat ik toch iets vergeten ben en dat moet ik doorgeven?
Is het in deze moderne tijd haalbaar om als jongvolwassene een dag zonder telefoon te zijn?
5 Reacties
-
Volgens mij is het heel goed om dat eens te proberen. Ik werd er zelf tijdens een vakantie in een land zonder stabiele/betaalbare mobiele verbindingen is toe gedwongen en geloof me, die telefoon is zo uit je systeem, ook als je niet met vakantie bent. Wat die problemen die je schetst betreft: wat versta je onder ‘telefoonvrij’? Het toestel uitzetten of in de vliegtuigmodes, zodat je hem niet kan gebruiken, of hem fysiek niet bij je hebben? Als je dat eerste doet kun je hem in noodgevallen wel gebruiken, maar je moet dan dus wel discipline hebben op al die andere momenten waarop je hem gedachteloos zou pakken. Dat tweede kan ook. Kwestie van risico-inschatting. Hoe groot is de kans nou dat je net die dag met autopech strandt op een zo verlaten weg dat je niemand kunt aanhouden om hulptroepen voor je te bellen? Hoe groot is de kans dat je iets vergeet dat zo belangrijk is dat je meteen moet bellen en hoe groot is de kans dat je net op die ene dag onmisbaar bent en ook via andere kanalen niet bereikbaar bent? Hier in Europa zijn er echt maar weinig plekken die zo verlaten zijn dat je totaal onbereikbaar bent. Ik heb een boomertante die niks snapt van mobiele telefoons en hem dus ook nauwelijks gebruikt en vaak niet meeneemt, ze is nog nooit gestrand. Oké, ze heeft wel eens met de telefoon van een andere passagier in de trein moeten bellen, maar dat kon en het probleem was opgelost. Probeer het gewoon is dus.
23 jaar3 jaren geleden -
Neem een prepaid telefoontje voor die dag zonder internet dan kan je wel nood hulp bereiken
19 jaar3 jaren geleden -
Wat je kan doen, is gewoon enkel je internet en/of mobiele gegevens uitzetten. Dan merk je dat je veel minder op je telefoon zit :-) Als iemand jou nodig heeft, kunnen ze desnoods ook bellen... Weet je? Soms moet je gewoon durven loslaten. Zelf ben ik bijvoorbeeld in het weekend 1 keer per dag onbereikbaar als ik een lange wandeling maak. Op zo'n moment wil ik niet gestoord worden, tenzij voor noodgevallen.
22 jaar3 jaren geleden -
Ik denk van wel, probeer het ook zoveel mogelijk te beperken. Ben bijvoorbeeld bereikbaar tussen 7.00 en 22.00 uur, daarna alleen voor geselecteerde, 3 personen bij mij.
Van mijn vader begrijp ik dat er 25 jaar geleden ook geen telefoon was waar je snel naar kon grijpen om iets te regelen. We leggen ons allemaal druk op, door te zeggen: “het moet”. Wat als je eens iets niet doet, je staat te kijken dat er daarna ook weinig gebeurd. Succes met jouw zoektocht!18 jaar3 jaren geleden -
Probeer het uit dan kom je er vanzelf achter.
16 jaar3 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Te veel op je telefoon?
Lees hier over signalen die erop kunnen wijzen dat je te veel met je telefoon bezig bent. En wat kan je doen om af te kicken.
Ga naar jouwggd.nl over Te veel op je telefoon? -
Wanneer is gamen een verslaving?
Gamen is leuk maar wanneer je zo lang en zo veel mogelijk wil gamen kan je verslaafd zijn. Lees hier meer over gameverslaving en hulp.
Ga naar jouwggd.nl over Wanneer is gamen een verslaving? -
Roken en vapen, hoe stop je er mee en waarom.
Wil je stoppen met vapen of roken? Er zijn handige tips en apps die je daarmee helpen.
Ga naar jouwggd.nl over Roken en vapen, hoe stop je er mee en waarom. -
Blowen, je kan er aan verslaafd raken.
Hoe stop ik met blowen?
Ga naar jouwggd.nl over Blowen, je kan er aan verslaafd raken. -
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Ga naar digitalebalans.nl over Ben jij digitaal in balans?
Anoniem en gratis hulp of advies?
.png)
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
.jpg)
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!