zelfmoord, wiet en drank
help me,
ik woon in een pleeggezin om dat me echte ouders zijn gescheiden en moeder heeft borderline laats was ik bij haar ze herkende me niet meer ik zit er best wel mee en kan niet met me pleegouders over praten want ze zijn altijd boos ook toen ik nog geen druks en drank gebuikte
3 jaar geleden ben ik begonnen met in me polsen te snijden omdat te me zelf haat
2 en een half jaar geleden heb ik een paar keer geprobeerd om zelfmoord te plegen alleen dat lukte niet dus begon ik met drank te gebruiken
2 jaar geleden kreeg ik te horen dat me stiefvader kanker heeft en toen ben ik nog een keer naar me me moeder geweest en me moeder was erg agressief tegen mij en begon met wiet te gebruiken
1 Reacties
-
Hey, dit lijkt me heel zwaar om door te maken. Dat je er met je pleegouders niet over kunt praten maakt het niet gemakkelijker. Heb je nog wel eens contact met Jeugdzorg? Zo ja, weten zij hoe de situatie in je pleeggezin is?
Als je over je problemen wilt praten, kun je anoniem contact opnemen met de Kindertelefoon, zowel telefonisch als via chat.
Krijg je hulp voor je gevoelens en je drugs- en drankgebruik? Zo niet, dan raad ik je aan om naar je huisarts te gaan en te vertellen wat je doormaakt. Die kan je doorverwijzen naar de juiste hulpverleners. Je hoeft hier niet alleen mee te blijven rondlopen.
Snijd je jezelf nog steeds? Ook daarvoor kun je hulp krijgen. Als het je niet lukt om meteen te stoppen, kun je ook als je behoefte voelt om te snijden in plaats daarvan een elastiekje om je pols doen en daaraan trekken. Dan is het natuurlijk nog steeds belangrijk dat je het gaat afbouwen, maar je zorgt er in ieder geval voor dat je jezelf niet zo erg beschadigt.
Ik wens je het allerbeste, TS; er is echt hoop voor de toekomst, ook als het soms misschien lijkt alsof alles verkeerd gaat. Heel veel sterkte.20 jaar5 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Te veel op je telefoon?
Lees hier over signalen die erop kunnen wijzen dat je te veel met je telefoon bezig bent. En wat kan je doen om af te kicken.
Ga naar jouwggd.nl over Te veel op je telefoon? -
Wanneer is gamen een verslaving?
Gamen is leuk maar wanneer je zo lang en zo veel mogelijk wil gamen kan je verslaafd zijn. Lees hier meer over gameverslaving en hulp.
Ga naar jouwggd.nl over Wanneer is gamen een verslaving? -
Roken en vapen, hoe stop je er mee en waarom.
Wil je stoppen met vapen of roken? Er zijn handige tips en apps die je daarmee helpen.
Ga naar jouwggd.nl over Roken en vapen, hoe stop je er mee en waarom. -
Blowen, je kan er aan verslaafd raken.
Hoe stop ik met blowen?
Ga naar jouwggd.nl over Blowen, je kan er aan verslaafd raken. -
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Ga naar digitalebalans.nl over Ben jij digitaal in balans?
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!