Skip to content
6 reacties
496 weergaves

Gay en depressief

Ik heb een vraag aan iedereen of je dit ook hebt meegemaakt of meemaakt en wat je er tegen hebt gedaan ik weet dus al sinds klein dat ik anders ben en toen ik 12-13 was was ik erachter gekomen dat ik dan gay ben ik wil dit echt niet ik wil gewoon normaal zijn ik ben hier echt al een lange tijd depressief door wat hebben jullie gedaan/ wat doen jullie ertegen ik weet dat je met jezelf moet leren omgaan maar wat zijn de stappen hiernaartoe?

16 jaar
2 maanden geleden

6 Reacties

  • Nog eens Dankuwel jongen 23 zwz school opende eerste plaats ik heb wel al vaker het gevoel gehad dat ik inderdaad vrienden heb die ook homo zijn maar er ook niet vooruit durven komen maar zoals je zegt het kan niet voor eeuwig worden verborgen ik denk wel dat ik het binnekort tegen mijn vrienden ga zeggen die er wel open voor staan maar daarvoor moet ik eerst eel paar fake “geheimen” voor zeggen om te kijken dat het toch niet zou rondgaan maar echt bedankt

    16 jaar
    2 maanden geleden
  • Dag TS, Het is jammer dat ze in jouw omgeving zo moeilijk doen. Als je gaat posten op jong&out heb je daar geen last van want niemand die jou kent zal dat weten.

    Als ze in jouw omgeving zo moeilijk doen dan ben jij zeker niet de enige die niet durft te laten merken dat hij op jongens valt. Het is dus wel zeker dat jij anderen kent die ook gay zijn, maar dat weten jullie niet van elkaar. Nu is het zo dat homo's het vaak aanvoelen dat de ander die ze ontmoeten ook gay is. Ik denk dus dat jij op een gegeven moment wel iemand ontmoet die het in jou herkent en contact maakt. Je kan het ook niet voor altijd blijven verbergen.

    Jij lijkt mij een zachte bescheiden jongen dus jij zal waarschijnlijk niet de eerste stap zetten. De kans is groter dat het die ander zal zijn.
    Ik hoop dus voor jou dat jij op een gegeven moment de juiste persoon tegenkomt en dat jij vriendschap kan ervaren met iemand die om je geeft en waarmee jij je gevoelens kan delen.
    Doe je best op school. Diploma's zijn belangrijk. Heb je een baantje? Doe je aan sport? Ontmoet veel mensen en dan kom je zeker wel een keer iemand tegen.

    Ik wens jou het allerbeste! Hoe ouder je wordt, hoe meer jij leert, hoe meer baas jij wordt over je eigen leven. Je hebt nog zoveel jaren voor je en zoveel mogelijkheden. Denk daar aan! Als je zestien bent dan kan alles nog!

    23 jaar
    2 maanden geleden
  • Dag jongen 23 Dankuwel voor de tips ik zal zeker de website bekijken maar zit in een best haatdragende omgeving naar dit dus ben niet echt klaar om het te zeggen voor gemixte reacties en ook omdat ik het liever niet zeg eigenlijk

    16 jaar
    2 maanden geleden
  • Dag TS, In je laatste post klink je wat gedeprimeerd en dat begrijp ik wel. Je hebt je nog niet verzoend met hoe je bent en je wilt het aan de ene kant wel vertellen maar aan de ander kant ook weer niet want dat maakt het zo definitief.
    Er is een website, jongenout.nl/ die speciaal bedoeld is voor jongeren zoals jij. Daar kun je berichten uitwisselen met anderen die met dezelfde problemen zitten. Het is t/m 18 jaar en om te voorkomen dat verkeerde mensen op dat forum komen miet je je inschrijven. Met jouw gegevens doen ze verder niets.

    Misschien vind je dat wat eng, het is in zekere zin een soort van coming out, maar niemand die jou kent zal het weten.
    Het is niet helemaal anoniem want je kan anders dan hier contact opnemen met anderen op het forum. Alleen als jij dat zelf wilt.
    Soms organiseren ze meetings waar je andere Jong&out forumbezoekers in het echt kan ontmoeten. Denk er eens over na.

    Je zegt dat je misschien hulp wilt zoeken. Hoe had je dat gedacht? Sommige wat oudere homo's willen jou wel "helpen", maar soms willen ze vooral zichzelf helpen aan een seksvriendje. Daar moet je dus mee oppassen.
    Je zou ook op school naar een mentor kunnen gaan of naar de huisarts. Misschien kunnen die je ergens naar verwijzen, maar ik zou zo gauw niet weten naar wat. Jij zal vooral zelf de stap moeten zetten en dat kan jij best. Zovelen hebben hetzelfde meegemaakt en steeds zijn er weer nieuwe jongens en meisjes die moeten accepteren dat ze anders zijn. De meesten overleven het wel en de meesten ook leren ermee leven en hun gelukkige momenten beleven in hun vriendschappen.
    Er is tenslotte ook de website sense.info/nl waar je allerlei informatie over seksualiteit en relaties kan vinden. Er is ook een chat functie.

    Sommigen willen hun seksuele verlangens naar het eigen geslacht niet accepteren en storten zich op hun werk of liefhebberij. Daar stoppen ze dan al hun energie in. Van Mark Rutte bijvoorbeeld wordt dat ook wel eens gedacht. Psychologen noemen dat sublimering. Uiteindelijk is het toch beter om er over te praten met iemand die om jou geeft. Dan hoef je het niet meer te verbergen en alles alleen te dragen.

    23 jaar
    2 maanden geleden
  • Ts hier ik wil het de laatste tijd wel zeggen maar durf het niet Ofja nog niet ik wil liefst nog even wachten
    En ja ik moet het accepteren maar heb er nog wel problemen mee misschien moet ik dan toch hulp gaan zoeken want kan moeilijk ook altijd met een laag welbevinden blijven maar ja bedankt voor je antwoord

    16 jaar
    2 maanden geleden
  • Dag TS, Ja jongen, het is niet leuk als je er achter moet komen dat je anders bent. Echter, anders zijn wil niet zeggen dat je dan geen fijn leven kan hebben. De vraag is, waar gaat het jou om als je denkt aan het leven dat voor je ligt? Wat vind jij belangrijk?

    Dat jij homo bent, daar is niets aan te veranderen. Je vraagt wat je er aan kan doen. Helaas, je kan er niets aan doen. Je kan alleen maar accepteren dat het zo is en er het beste van maken. Je wilt gewoon zijn. Je bent gewoon! Het enige is dat jij jongens leuker vindt dan meisjes. Jongens zijn ook leuker en mooier dan meisjes, dus dat is eigenlijk niet vreemd. Het is de natuur die wil dat mensen zich voortplanten en daarom jongens zo programmeren dat ze opgewonden worden van meisjes.
    Wat die jongens zoeken in een relatie is vriendschap, liefde, en ook, misschien vooral, seks, tenminste als ze jong zijn. Samen met hun lief willen ze een gezin stichten. Het begint altijd met verliefdheid en het eindigt met liefde. Voor jou hoeft dat niet anders te zijn.

    Je moet dus accepteren dat jij een wat andere voorkeur hebt dan de meeste jongens. Wetenschappers schatten dat 4% van de mannen gay is en nog eens 4% geen probleem er mee heeft om wel eens iets met een jongen te doen. Jij bent dus lang niet de enige.
    Accepteren begint met er niet moeilijk over doen. Wie weten het van jouw gay zijn? Heb je het al tegen iemand verteld of zijn wij hier de eersten die het horen?

    Sommigen vertellen het eerst tegen hun beste vriend. Heb jij een beste vriend? De praktijk wijst uit dat de vriendschap eigenlijk altijd blijft na die openbaring. Misschien hadden die beste vrienden al een vermoeden en misschien was het gay karakter van hun vriend juist dat wat ze in hem aantrok. Een gay vriend kan een hele goede vriend zijn en dat wil niet betekenen dat je er dan ook mee naar bed zou willen.

    Na je beste vriend zijn er misschien anderen aan wie je het zou durven vertellen, zoals broers, zusters, als je die hebt, en natuurlijk je ouders. Vaak hebben moeders van gay jongens al hun vermoedens maar wachten ze totdat ze er zelf over beginnen. Je moeder houdt van jou meer dan van wie dan ook. Ze zal alles willen doen om jou een gelukkig leven te geven. Vertrouw haar dus!

    Als eenmaal bekend wordt dat jij gay bent kunnen er op school verschillende dingen gebeuren. Soms zal men de schouders ophalen en het gewoon als iets accepteren dat zo is. Soms zal men opmerkingen maken, maar dat is maar tijdelijk, en soms zullen gefrustreerde stumperds jou willen gaan pesten. Het hangt van je school af.
    Wat ook kan gebeuren is dat er naar jou toe komen en zeggen dat zij ook gay zijn. Dan ben je niet meer alleen.

    Misschien ben jij iemand die op zoek is naar een vriend, misschien ben jij iemand die hoopt dat iemand die een vriend zoekt jou vindt. Hoe dan ook, als jij gevonden wilt worden of wilt vinden dan moet jij je laten zien als gay. Dat is de enige mogelijkheid.
    Soms zijn gay jongens, en mannen, vooral op zoek naar seks. Hetero stelletjes zoeken een duurzame relatie met in het achterhoofd het vormen van een gezin. Sommige homo's zoeken ook zo iets. Anderen gaat het vooral om de seks. Om ongewenste zwangerschappen hoeven ze zich niet druk te maken. Seks is leuk, en als je iemand tegenkomt die het ook leuk vindt en wel wil, waarom dan niet? Uiteindelijk bevredigt dat toch niet
    Anderen hebben liever een vaste vriend waar ze samen iets mee willen opbouwen.

    Jij zal naast de seks ook wel andere plannen hebben met je leven. Je zit op school, je gaat misschien studeren. Een beroep kan jou veel voldoening geven en je gelukkig maken. Vraag je af wat voor jou belangrijke dingen zijn. Dat is natuurlijk liefde, vriendschap, seks, maar ook iets dat jouw bestaan in de samenleving rechtvaardigt en zin geeft. Dat kan loodgieter zijn, timmerman, maar ook ingenieur, technisch specialist, hulpverlener, noem maar op. Ook wat dat betreft heb je misschien dromen. Hou dat vast en maak je dromen waar.
    Probeer vrede te vinden met hoe en wie jij bent en richt je dan op de toekomst. Hoe wil jij straks terugkijken op je leven over zeg, zestig jaar. Liefde en vriendschap zijn universeel. Of je nu liever een jongen of een meisje zoent, dat is maar een detail. Jij kan dat zo moeilijk of zo gemakkelijk maken als je zelf wilt. Kinderen zitten er waarschijnlijk niet in, maar als je ouder wordt kan je jongeren zoals jij gaan helpen en gelukkiger maken. Ook in het onderwijs kan je levens veranderen. Veel mensen vergeten een bepaalde leraar of lerares nooit.

    Probeer niet te zijn wat je niet bent, wees wie je wel bent en ga de uitdagingen van het leven aan! Voor jou zijn die wat groter dan die voor anderen dus moet jij sterker zijn. Wordt sterk! Wel eens aan een vechtsport gedacht? Dat geeft je zelfvertrouwen en soms is het nog handig ook!

    23 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten